Over 5 weken is het zomervakantie en ik zei onlangs tegen Etienne: Ik zal nooit meer klagen over zes weken zomervakantie in combinatie met mijn bedrijf! De afgelopen maanden waren af en toe uitdagend, maar we made it! Hoe ga ik de komende 5 weken mijn tijd besteden, nu de scholen weer volledig gaan draaien?

Veel meer werken

De afgelopen maanden is het helemaal prima gegaan met mijn bedrijf. Daar ben ik echt heel erg dankbaar voor, zeker omdat het helemaal niet vanzelfsprekend is in deze tijd. Ik had voor de crisis nog twee grote projecten aangenomen, waardoor ik geen steun van de gemeente hoefde aan te vragen. De keerzijde hiervan was dat het heel wat gepuzzel nodig had om de projecten goed af te ronden. Met name in de eerste weken was ik daardoor erg onrustig. De samenwerkingen voor mijn blog bleven een tijdje achter, maar nemen nu weer toe, waardoor ik ook daar inkomen uithaal. Ik waak voor een goede balans tussen commerciële en niet-commerciële content en zorg dat de betaalde artikelen altijd genoeg inspiratie en een persoonlijke touch bevatten.

De eerste twee weken dat de school open is, heeft Laurens een vierdaagse schoolweek. Er stonden al twee studiedagen gepland, die de school door laat gaan. Niet heel praktisch, maar ach, die twee dagen kunnen er ook nog wel bij. Ik kan in ieder geval weer mijn normale uren werken en dat is zó fijn! Zeker nu er voor de maand juni weer mooie klussen zijn binnengekomen voor Sprankelend Schrijfwerk!

Een blogplanning maken voor de zomervakantie

Dit valt natuurlijk ook onder het kopje werken, maar verdient toch een aparte vermelding. Want die 5 weken school vliegen zo voorbij en dan hebben we zes weken zomervakantie. We gaan drie weken weg en zijn drie weken thuis. Dat betekent dat ik zo veel mogelijk blogs vooruit wil schrijven en inplannen, zodat ik er tijdens de vakantie voor Laurens kan zijn. In de drie “thuisweken” gaat hij ook 2 dagen per week naar de BSO. Dat is geen straf, want ze doen altijd superleuke dingen met de kinderen. Van uitstapjes naar de bioscoop tot de kinderboerderij en het bos.
Ik kan me op die dagen dan op mijn werk storten en Etienne is op woensdagmiddag vrij, waardoor ik toch zeker 20 uur per week kan werken.

Naar de kapper!

Als ik naar de kapper ga ben ik meestal wel een paar uur zoet met wassen, kleuren, knippen en drogen. Ik belde vorige week naar het afsprakenbureau van mijn kapper en kon ineens deze week al terecht. Morgen zit ik dus lekker de hele ochtend bij de kapper! wat ik met mijn haar ga doen weet ik nog niet. Mijn kapper had al grootse plannen om het kort te knippen, maar daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Houd mijn Instagram maar in de gaten voor het eindresultaat!

Durf ik al buiten de deur te werken?

Terwijl ik dit schrijf stel ik mezelf de vraag of ik alweer buiten de deur durf te werken. Ik ben nog niet zo uithuizig, de supermarkt heb ik al weken niet gezien en het bezoekje aan de kapper is ook al een hele onderneming voor me. Daarnaast vind ik het thuis gewoon hartstikke fijn. Toch weet ik dat het voor mijn inspiratie goed is om af en toe ergens anders te werken. Ik ben er nog niet uit, ik denk dat ik eerst nog een tijdje de kat uit de boom kijk om te zien hoe het eraan toe gaat in de horeca. En dan zal ik vast weer een van mijn favoriete werkplekken voor zzp’ers opzoeken.

Wat de afgelopen maanden me hebben geleerd als het om tijd en balans gaat

Vorig jaar zat ik nog in de rats met de zomervakantie. Toen hadden we nog geen BSO, dus kwamen de zes weken voornamelijk op mij neer. Nu is het zo anders. We hebben de afgelopen maanden geleerd dat we nog flexibeler zijn dan we al dachten. Etienne blijft voorlopig nog deels thuis werken, wat ook ruimte biedt. Hij kan prima zijn werk doen, terwijl Laurens naast hem aan tafel speelt. Ik kan dat tot op zekere hoogte, met name wanneer ik me niet heel erg hoef te verdiepen in de opdracht waar ik aan werk. Op deze manier ontstaan er overal mogelijkheden en zien we ineens heel veel werkmomenten. Ik werk soms ook wel ‘s avonds, maar niet standaard. Ik ben dan vaak moe of wil lekker lezen, om ook niet continu “aan” te staan. Mijn omzet laat zien dat het helemaal goed is gegaan in de afgelopen maanden, wat me het vertrouwen en de bevestiging geeft dat we werk en privé goed op elkaar afstemmen.

Het zal ook wel even gek zijn, dat Laurens weer iedere dag naar school gaat. Alleen al voor de wekker, die we nu toch niet elke dag nodig hebben. En hoewel ik af en toe best een muteknop zou willen, mis ik zijn gezellige gekwebbel zodra ik hem achterlaat op het schoolplein. Het is ook nooit goed hè… 😉

Gaat er voor jou veel veranderen nu de scholen weer volledig gaan draaien?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Echt diep respect voor alle thuiswerkende mama-juffen en papa-meesters de afgelopen maanden. En heerlijk morgen naar de kapper. ik liep net een rondje en vroeg me toch af of er achter de voordeuren bij schoolgaande kinderen nu mama’s uitgeteld op de bank lagen;).

  2. Moet zeggen dat, nu we een week verder zijn, ik toch wel heel blij ben dat ze weer op school zitten. Ze zitten beter in hun vel dan de weken hiervoor, met dat wisselende rooster. Dit biedt meer vastigheid. Voor mij verandert er weinig verder, ben vooral lekker bezig met werken en de nieuwe website.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.