Deze gekke tijd is voor iedereen uitdagend en pittig. Met al die ingrijpende veranderingen kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er hulpmiddelen om je door een tijd van stress en verandering te helpen. Denk bijvoorbeeld aan CBD en de ontspannende werking van het voedingssupplement.

Eerder schreef ik in mijn column over paniek, waarin ik vertelde over hoe het donkere me soms zo overvalt. Dat is voor mij iets ongrijpbaars, waar ik de precieze oorzaak niet altijd van kan achterhalen. Inmiddels weet ik: als je paniekerig wordt van veranderingen, moet je bij jezelf beginnen om dit op te lossen en rustiger te worden. Toch hoef je niet alles helemaal alleen te doen. De natuur kent veel verborgen hulpmiddelen als het gaat om het tegengaan van stress. Neem bijvoorbeeld CBD. Een razend populair voedingssupplement dat bijna in iedere drogist en online gezondheidswinkel te krijgen is. Kan CBD helpen bij paniek, stress en verandering? Tijd om het uit te zoeken.

Hoe Werkt CBD?

CBD is een stofje dat wordt gewonnen uit de hennepplant. Het is een niet-psychoactieve stof. Dat betekent dat het je niet high maakt. Wel werkt CBD in op het lichaamseigen cannabinoïden systeem. Dat zorgt voor een balancerende werking in lijf en geest. Op die manier kun je je minder gestrest voelen en lekkerder in slaap komen. We weten allemaal dat een goede nachtrust wonderen doet als je niet helemaal lekker in je vel zit. Het voedingssupplement helpt zelfs bij spierherstel na intens sporten. Kortom: in deze gekke tijden helpt CBD het emotionele evenwicht te ondersteunen. Of je het nou gaat om stress, je nachtrust of het herstel na het sporten.

CBD Proberen

CBD vind je meestal in druppelvorm, in een donkerbruin pipetflesje voorzien van een mooi etiket met een hennepblad erop. Misschien moet je daar even van slikken. Word je hier high van? Nee dus. CBD heeft die werking niet. Het ontspant wel degelijk, maar niet op de manier waarop THC dat doet (het hoofdingrediënt van wiet). Hennep en wiet zijn namelijk twee verschillende dingen. Kort gezegd is de één te koop in de coffeeshop en de ander in de drogist. Nou ja, producten op basis van hennep welteverstaan. Zalfjes, shampoo en lippenbalsem bijvoorbeeld en ook een flesje CBD olie.

Als je de dop eraf draait, ontdek je dat er een pipetje aan vast zit. Lekker makkelijk te in te nemen en te doseren dus. Hoe je dat doet? Je vult het pipetje en doet een paar druppeltjes onder je tong. De smaak is even wennen. Het doet een beetje denken aan rucola of tarwegras. Vaak duurt het even voordat je iets voelt. CBD werkt vaak in je onderbewustzijn. Toch kun je je op bepaalde momenten plotseling realiseren dat je lekker je gang gaat en je beter in je vel zit. Je kunt wat beter met de situatie omgaan. Dat is eigenlijk precies wat CBD voor je doet.

Verschillende soorten CBD Olie

Er zijn tal van CBD oliën te koop als je er online naar gaat zoeken. Helemaal als de wereld van CBD nog onbekend voor je is, heb je wat voorkennis nodig om een geschikt product te vinden. Eén van de eerste verschillen die je ziet bij CBD druppels is de zogenaamde puur of raw CBD olie. Raw CBD olie wordt ook wel full-spectrum genoemd. Dat is een onverwarmde olie die meer stoffen uit de hennepplant bevat en een bredere werking heeft. Daar staat tegenover dat de smaak iets steviger is dan CBD olie puur. Die mag dan soepeler smaken, maar bevat door een gecontroleerd verwarmingsproces alleen maar CBD.

Ook is er een verschil in sterkte en in de basisolie. De basisolie is het makkelijkst te bepalen. Kies hennepzaadolie voor een goede balans van gezonde omega-3 en -6 onverzadigde vetzuren, vitaminen en mineralen. Maar kies juist olijfolie als basisolie wanneer je voor een vertrouwde smaak wilt gaan. CBD olie is verkrijgbaar in sterktes van 1% tot wel 20%. Aangeraden wordt om te beginnen bij een 5% olie en dan te kijken naar de effecten. Heb je na een aantal weken het idee dat je wel wat meer kunt gebruiken of is het allemaal te heftig voor je? Dan kun je de sterkte aanpassen naar jouw wensen.

Tot slot is er natuurlijk ook verschil in kwaliteit. Er zijn heel veel verschillende merken die allemaal verschillende kwaliteitsnormen hebben. Zo is er volledig biologische CBD olie verkrijgbaar en olie die alleen onder de meest strikte internationale eisen wordt geproduceerd. Maar aan de andere kant zijn er ook merken die niet eens aan kwaliteitscontrole doen. Let daarop bij de aanschaf! Overleg ook altijd eerst met je huisarts of apotheker, wanneer je medicijnen gebruikt!

Wil jij het ook proberen? Koop dan wel CBD olie bij een goede online CBD shop die vanuit kennis vertelt over deze boeiende producten.

Ik schreef dit artikel in samenwerking met CBD Expert. Heb jij aanvullingen of wil je jouw ervaringen met CBD delen? Doe dit dan in de comments, zo helpen we elkaar!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik heb me er nooit aan gewaagd. Het klinkt inderdaad toch een beetje als verboden middelen. Dat is natuurlijk onzin, dus wie weet is het toch het proberen waard.

  2. Pingback: 5 dingen die jij moet weten over paddenstoelsupplementen* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.