Vorige week werd Laurens 6 jaar. Ineens is hij geen kleuter meer, heel gek! We hadden hem dit jaar een groot feest beloofd, omdat het vorig jaar niet was doorgegaan vanwege onze bruiloft. Dat grote feest viel in het water door corona, maar gelukkig hebben we er toch een geweldige dag van gemaakt!

Verjaardag vieren in corona style!

Ik heb er best even over zitten piekeren, hoe we dit moesten organiseren. Gelukkig viel het hele plan gaandeweg op zijn plek en hebben we er een onvergetelijke dag van gemaakt, waarbij we de regels voor afstand goed aan hebben gehouden. Ik deel graag onze tips voor een coronaproof-feestje!

Pre-party bij oma

Op vrijdag stapten we voor het eerst in bijna 3 maanden weer in de auto naar Dordrecht, waar mijn moeder woont. We zouden gezellig lunchen, taart eten en ‘s avonds kaasfonduen. Als verrassing stonden mijn broer, schoonzus en neefje op de stoep en later ook mijn oom en tante. Laurens was helemaal blij en verrast, zo leuk! In de middag kwam mijn vriendin Margot nog even buurten. Laurens kon lekker spelen met zijn Playmobil camping, die hij cadeau kreeg van zijn ooms, tantes, neefjes en nichtje. Een schot in de roos!

Ontbijt op bed en videoboodschappen

Omdat een deel van onze vrienden en familie niet op bezoek kon komen, hadden we ze gevraagd om een filmpje op te nemen. Terwijl we genoten van taartjes die de mannen van De Twee Heeren hadden bezorgd, kon Lau genieten van ruim 11 minuten aan videoberichten van zijn familie en vrienden. Hij zat te schateren en te stralen, het was zo leuk! Daarna was het tijd om de post uit te pakken!

Een hele grote berg post

Ik had op mijn privé-Facebook en op Instagram een oproepje geplaatst voor kaarten. Daar is massaal gehoor aan gegeven! Laurens heeft meer dan 50 kaarten gekregen en zelfs 2 prachtige heliumballonnen! Die snoet, toen ik een doos vol post omkiepte op bed ‘s ochtends: onbetaalbaar! “Wauw mama, zijn dit allemaal brieven voor mij?” Bij dezen dus een dikke dankjewel voor iedereen die een kaartje heeft gestuurd!

Een planning voor het bezoek

We hebben een planning gemaakt voor het bezoek. Vanaf 11.00 uur tot een uur of 5 hadden we steeds een tijdslot van een uur ingepland, met wat tijd ertussen. Zo konden we rustig kletsen met de gasten en hadden we even een paar minuten om op te ruimen voor het volgende bezoek kwam. We hadden steeds maximaal 3 personen per keer uitgenodigd. Eigenlijk vond ik dit wel een hele relaxte oplossing. We hadden echt tijd voor elkaar en dat was fijn!
In de middag was het wel even chaotisch, toen er spontaan bezoek van een schoolvriendje van Lau kwam, de buren aan beide kanten in de tuin zaten en er bezoek in onze tuin was. Inclusief kinderen. Ik heb mijn schouders opgehaald en gewoon genoten van deze bijzondere chaos. En, het was allemaal binnen de regels, dus niks aan de hand!

Genoeg ruimte voor iedereen

We hielden het feest in de voortuin, omdat we daar veel ruimte hebben, zonder steeds vlak langs elkaar te moeten. We hadden een zitje voor de gasten gemaakt en Lau kon ook lekker op straat spelen. Zo konden we toch samen zijn en lekker kletsen, zonder continu op te hoeven letten of je niet te dicht bij elkaar in de buurt komt.

Maak het makkelijk met drankjes en lekkers

We hadden eerst allerlei plannen om taarten te bestellen, maar daar zagen we al gauw vanaf. We maakten een grote taart van 2 pakjes Wolkentaart van Dr. Oetker, waar we slagroom en aardbeien tussen deden. Daarnaast zetten we een tafel neer met watertaps, pakjes drinken en lekkers voor de kinderen. In de middag kreeg ieder zitje zijn eigen fles wijn en eigen bordje met tapas. Hartstikke corona-proof en makkelijk!

Geen kussen en knuffels

Laurens zei de dag voor zijn verjaardag: “Mama, ik vind het ‘t moeilijkste dat ik morgen niemand mag knuffelen.” Mijn hart brak op dat moment, want het is zo’n lekkere knuffelkont! We besloten om hem met niemand te laten knuffelen, ook geen uitzonderingen, om scheve gezichten te voorkomen en natuurlijk vanwege de veiligheid. Ik vind het maar lastig hoor, wat nou wel en niet kan en we volgen daarin vooral ons eigen gevoel.

Deze cadeaus kreeg onze kabouter!

Laurens is echt gigantisch verwend! Hij kreeg allemaal cadeaus die op zijn verlanglijst stonden, dat maakte het feest voor hem compleet! Van een coole politiehelikopter van Playmobil tot Monopoly Junior, van Dokter Bibber tot het Giga Grote Dinoboek en De Gorgels: hij pakte alles vol verwondering en blijdschap uit! Het klapstuk was een nieuwe, grote fiets! Groot hadden we wel iets te letterlijk genomen, want hij is een beetje op de groei gekocht. We konden dit tweedekansje niet laten schieten en Laurens is vanzelf een keer groot genoeg om erop te fietsen.

Het was een onvergetelijke dag die voor ons compleet was door het stralende snoetje van Laurens. Anders dan normaal, maar minstens zo liefdevol, gezellig en bijzonder!

Hoe vieren jullie verjaardagen in deze gekke tijd?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Zo sneu, dat hij zelf ook beseft dat hij niet mag knuffelen en dat hij dat vervelend vindt. Supergoed idee om te werken met tijden en mensen op verschillende tijden uit te nodigen. Ik vrees dat mijn verjaardag ook nog gaat vallen in een periode met maatregelen, dus ik ga ‘t zeker onthouden!

  2. Pingback: Leuke jongenskleding voor de zomer!* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.