Het debuut van Rian Sevenhuijsen, Tussen licht en donker, is een heerlijke feelgoodroman over liefde, vriendschap, durven en doen. Ik verslond het boek in no time en vertel je er graag meer over in deze recensie.

Tussen licht en donker – Rian Sevenhuijsen

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: ‘bad ideas make the best memories’. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis.Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen. Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op het vliegveld van Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

Feelgood vol wijze lessen en mooie ervaringen

Wát een heerlijk boek! Ik heb genoten van begin tot einde. De setting, in het winterse Oslo en Tromsø, geeft het hele verhaal iets sprookjesachtig, terwijl Rian Sevenhuijsen de realiteit ook niet schuwt. Amber komt zichzelf echt tegen tijdens deze reis. Want is het altijd nodig om overal een strak plan voor te hebben? Wat doe je dan met de (stiekeme) verlangens naar de dingen waar je écht blij van wordt? Blijf je in het keurslijf en doe je wat er van je verwacht wordt, of ga je vol vertrouwen een nieuw avontuur aan? (Hier weet ik zelf ook alles van!) Ondertussen is daar ook nog Raaf, die haar via WhatsApp vragen blijft stellen.
Als lezer word je echt meegezogen in de emoties van Amber. Denk aan de blijdschap die haar nieuwe leven en vrienden haar brengen. De twijfels over haar toekomstplannen. De liefde voor datgene dat ze het allerliefste wil doen. Ik heb gelezen met een lach en af en toe een klein brokje in mijn keel. Het is echt een zalige feelgood geworden!

Over Rian Sevenhuijsen

Rian Sevenhuijsen zet de toon meteen met dit feelgood-debuut, maar het is niet het eerste boek dat ze uitbrengt. Onder de naam Kate Paris schrijft ze al jaren sensuele romans. Daarnaast is op Facebook het feuilleton tussen vier muren te lezen, waarin het verhaal van Raaf wordt verteld.

Paperback: E-book:

De winactie die bij deze blog hoorde is gesloten en de winnares heeft op 4 juni bericht ontvangen via e-mail.

Deze blog is onderdeel van een blogtour, je kunt de komende tijd ook recensies lezen op deze blogs:

Blogtour tussen licht en donker bregblogt.nl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

49 Reacties

 1. Lieke Wouters Antwoord

  Graag doe ik mee met de winactie! Ik ben dol op lezen en kan op het moment wel een feelgood verhaal én wijze lessen gebruiken, voor het volgende hoofdstuk in m’n eigen leven!

 2. ‘Tussen licht en donker’ lijkt me een heerlijk feelgood 📙… perfect voor in deze heftige tijd! Doe heel graag mee aan deze leuke winactie 😊

 3. Kimberly Wassenaar Antwoord

  Oh ja wat zou dat fijn zijn om dit heerlijke boek te lezen. De recensie spreekt een en al belofte uit van een heerlijk boek om echt even in te kunnen ontsnappen en genieten. Ik zie mijzelf al zitten in de tuin in het zonnetje onder het genot van een wijntje!

 4. Ik doe graag mee met de winactie. Ik lees ontzettend graag boeken en al helemaal feelgood boeken. Lekker deze zomer ontspannen in de tuin met een goed boek!

 5. Graag gelezen! Ziet er een boek uit die ik wel graag in het park wil lezen onder een stralende lentezon.
  Ik doe bij deze graag mee met de winactie.

  • Dit lijkt me zo’n mooi boek! Op dit moment zó op mijn lijf geschreven (ben ook even zoekende naar mijn volgende stap qua werk en doe de nodige check-inns bij mezelf…).

 6. Ik doe mee voor mijn zus, die een baan in de zorg heeft en waarschijnlijk wel een leuk feelgood boek wil lezen ter ontspanning in deze rare tijd.

 7. Anneliese de Waal Antwoord

  Ik zou het boek heel graag willen lezen, ben erg benieuwd naar het boek 🤗🤗.
  Groetjes van,
  Anneliese

 8. Ik doe graag mee, ben erg nieuwsgierig naar dit boek! Sociale media heb ik helaas niet.

 9. Heleen Haarsma Antwoord

  Dit lijkt me een prachtig boek, ik doe heel graag mee!
  Kleine kans dat ik win maar je weet het nooit! 🙂

  • Melany Oomen Antwoord

   Dit boek klinkt erg mooi en ideaal om deze tijd door te komen. Lekker in het zonnetje genieten van een goed boek daar wordt toch iedereen vrolijk van 😊 ik kan nog wel een paar mooie boeken gebruiken om de komende zomer maanden door te komen😉 dus ik waag graag een kansje

 10. Wow, hier zou ik mijn lieve vriendinnetje heel erg blij mee maken! Die is volgende maand jarig.

 11. Ook al is het in een winterse setting, het lijkt me een heerlijk boek om in de zomervakantie te lezen. Lekker genieten in de tuin in de zon, drankje erbij en ik heb niets meer nodig!

 12. Graag zou ik dit boek willen lezen lijkt mij een fantastische belevenis

 13. Dit is een fijn boek dat mijn quarantainetijd wat kan opfleuren.
  Ik volg op Bloglo9vin en doe graag mee.

 14. Dit klinkt echt als een heerlijk boek! Ik doe graag mee <3 (voor in het zonnetje, in de tuin)

 15. Anita te Gussinklo Antwoord

  Ik lees zo veel in deze crona tijd, dus dit boek is welkom.

 16. Ik zou ontzettend graag mee willen doen. Het boek lijkt me super leuk en ik denk dat mijn moeder en zusje daar hetzelfde over denken! We kunnen het boek mooi aan elkaar doorgeven.

 17. ik doe graag mee met deze actie zodat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof een mooi boek heb om te lezen

 18. Pingback: Recensie: Ik pleit voor jou - Marijke Vos - Breg Blogt

 19. Pingback: Leuke decembercadeaus voor jou alleen! * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.