In de kleuterklas maken kinderen al spelenderwijs kennis met letters en woorden. In groep drie begint het echte werk: lezen en schrijven! Ik deel vandaag een aantal educatieve spelletjes voor kinderen in groep 3!

Leuke educatieve spelletjes voor kinderen in groep 3

Lezen en schrijven zijn activiteit die veel energie kosten om te leren. Dat merk ik wel aan onze zoon. Hij is heel leergierig en wil zo veel mogelijk woorden lezen. Maar soms frustreert het hem ook. Hoe fijn is het dan dat je er spelenderwijs mee aan de slag kunt? Deze leuke educatieve spelletjes helpen daar zeker een handje bij!

Veilig leren lezen – Zinnen maken

Dit spelletje kregen wij van Uitgeverij Zwijsen. Het is een hele leuke manier om spelenderwijs zinnen te maken en te lezen. Je maakt bijvoorbeeld drie stapeltjes van de kaarten en draait van elke stapel 1 kaart om. De drie kaarten maken dan samen een grappige zin. Of je geeft je kindje meerdere kaarten van iedere stapel en laat het zelf zinnen maken. Leuk om de creativiteit te prikkelen en spelenderwijs zinnen te leren maken! Onze zoon van 5 vindt dit een uitdagend en leuk spel!

Rompompom Woordenmaker

Bij dit spelletje leert je kindje om woorden en plaatjes aan elkaar te koppelen. Ook kan het de woorden namaken met de letters. Superleuk en leerzaam!

Het Supersnelle Kennisspel van Squla

Met meer dan 100 vragen is het Supersnelle Kennisspel van Squla heel leuk om de kennis van je kind(eren) te testen! Wie het snelste antwoord geeft krijgt een punt.

Veilig leren lezen – Letterkwartet

Spelenderwijs oefenen met woordjes die je kind op school leert, dat kan met het letterkwartet!

Ik leer lettergrepen van Jumbo

Een heel leuk spelletje om lettergrepen te leren. Door de kleuren is het spel zelfcorrigerend en leert je kind wat wel en niet bij elkaar hoort.

Veilig leren lezen – Memospel

Dit memoryspel is anders dan de reguliere varianten. In plaats van 2 gelijke plaatjes zoekt je kind 1 plaatje en het bijbehorende woord. Leuk en leerzaam!

Clementoni Leesspelletjes

Een doos vol lees- en speelplezier! Maak de puzzel compleet door de juiste zinsdelen te kiezen of kies een van de andere vijf spelletjes om te leren lezen!

Met zo veel inspiratie kun jij jouw kindje in groep 3 weer genoeg uitdaging bieden om te leren lezen! Heb je nog tips? Deel ze in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.