Mijn eerste kennismaking met de Nederlandse auteur Petra Vollinga is meteen een goede! Zo goed als nieuw is een heerlijke feelgood-roman die je laat zien wat er allemaal kan gebeuren als je iets via Marktplaats koopt!

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden.
Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

Heerlijke feelgood!

Wat een heerlijk boek is Zo goed als nieuw! De leuke insteek, waarbij je steeds meekijkt over de schouder van een ander personage, zorgt ervoor dat je lekker door kunt lezen. De afwisseling met WhatsApp- en telefoongesprekken brengt een leuke variatie in het geheel.
Het is bijna onmogelijk om niet als een blok te vallen voor de bijzondere Annegien, de dappere Herman, Tessa, die je zoveel goeds gunt en Jeff, die je rust en een fijne toekomst gunt. Petra weet ze allemaal zo te beschrijven, dat het lijkt alsof je er met je snufferd bovenop staat. Alsof deze fijne mensen onderdeel van je eigen leven zijn. En daar hou ik van! Het is met recht een heerlijke feelgood, met een originele insteek en een heerlijk happy end!

Lees hier meer recensies van fijne romans!

Je bestelt het boek hier! Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Ik heb ook nooit iets van haar gelezen, maar deze recensie zorgt ervoor dat ik het de moeite waard vind om een boek van haar op mijn lijstje te zetten.

  2. Pingback: Interview met schrijfster Petra Vollinga - Breg Blogt

  3. Pingback: Heerlijke feelgoodromans van Nederlandse auteurs! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.