Na zes weken thuis voelde het als vakantie toen ik op een regenachtige dinsdagochtend binnenstapte bij Townhouse Hotel in Maastricht. Ik mocht van VoorDeThuiswerkers een dag werken in een hotelkamer, in alle rust. Wat een cadeau is dat, ik vertel je alles over mijn ervaring!

Wat is VoorDeThuiswerkers?

VoorDeThuiswerkers is een initiatief van een groep creatieve freelancers. Nu de horeca gesloten is, hotelkamers leeg blijven en veel mensen thuis moeten werken, zagen zij een mooie kans. Want niet iedereen heeft een fijne werkplek thuis of kan door te veel onrust niet thuis werken. Dan is een hotelkamer een perfecte oplossing! Op de website kun je voor een lage prijs een hotelkamer huren voor een dag. Zo kun je ongestoord werken, even bijtanken en daarna weer uitgerust en met een afgevinkte to-dolijst naar huis!

‘Ik heb toch een kantoor aan huis?’

In de eerste instantie dacht ik: Ik heb toch een kantoor op zolder waar ik kan werken? Dit duurde niet lang, want toen het idee van een hele dag in mijn eentje zich eenmaal in mijn brein had genesteld was ik al gauw om. Want laten we wel wezen, hoewel ik het een bijzondere tijd vind en meestal ook geniet van de tijd met mijn twee mannen, het is ook pittig. En ik kon wel wat alone-time gebruiken!

Townhouse Hotel Maastricht Voordethuiswerkers.nl Bregblogt.nl

Een dag werken in Townhouse Hotel in Maastricht

Ik checkte de website en zag dat het Townhouse Hotel in Maastricht in de lijst stond. Perfect, het hotel is huiselijk en ligt op 10 minuutjes van mijn huis. Ik liet me (ja, ik ben een luxepaardje) afzetten door Etienne en checkte in. Bij Townhouse Hotel betaal je €25,- voor een kamer, die je dan van 7.00 tot 22.00 uur tot je beschikking hebt. Een prima prijs, die ik er zeker vaker voor over heb zolang deze crisis nog duurt.

Na de hartelijke ontvangst pakte ik een kop koffie en nam de lift naar de derde verdieping. Mijn kamer is knus ingericht en van alle gemakken voorzien. Een badkamer met douche en toilet (en een radio op de badkamer, wel zo gezellig!), een groot, comfortabel bed, een bureautje en een lekkere fauteuil. En, heel belangrijk: goede wifi!

Het comfort van de kamer is top, net als de gastvrijheid van het personeel. Het hotel ligt tegenover het station, in de wijk Wyck. Ik had me enorm verheugd op een wandelingetje door de buurt, omdat ik er al weken niet geweest was. De regen gooide roet in het eten, maar dat was geen straf. Het hotel voelt als thuis!

Werkplek Townhouse Hotel bregblogt.nl

Wat bracht deze dag werken in een hotel me?

In het begin moest ik even wennen aan de rust en de ruimte. Dat was even geleden! Ik pakte mijn statief erbij om wat foto’s te maken voor mijn blog en social media. Ik trok m’n warme sokken aan (zo thuis voelde ik me!) Daarna dook ik achter mijn laptop en werkte 3 uur aaneengesloten aan een opdracht voor Bregje Boer Sprankelend Schrijfwerk. Hoppa, dit was precies wat ik nodig had!

Ik had van thuis wat lekkers meegenomen, dus trek kreeg ik niet zo gauw. Rond ‘n uur of een ben ik beneden een kopje soep gaan halen. Het regende pijpenstelen, dus heel veel zin om naar buiten te gaan had ik niet. Je kunt beneden ook een lekker drankje of een stuk vlaai bestellen.

Tijdens de tweede ronde van mijn werkdag schreef ik achter elkaar drie blogs. Daarna nam ik weer even een pauze en aan het einde van de dag stuurde ik wat offertes uit, belde ik in alle rust met een collega-ondernemer én schreef ik nog een aantal teksten voor een klant. Het was dus een hele productieve dag!

En, niet verder vertellen, maar wellicht heb ik tussendoor tijdens mijn pauzes ook even getest of het bed lekker zacht was…

Dag thuiswerken Townhouse Hotel bregblogt.nl

Is een werkplek via VoorDeThuiswerkers aan te raden?

YES! Ik heb enorm genoten van de rust en de ruimte. Het voelde alsof ik echt mijn eigen coconnetje had. Ik had niemand om mee te kletsen en dat is voor mij weleens heel erg goed. Dan zoek ik de afleiding tenminste ook niet op.

Zie jij het ook wel zitten om een dagje in een hotel te werken? Kijk dan op Voordethuiswerkers.nl of er een hotel bij jou in de buurt is! De prijzen verschillen per hotel. Met de code 10%-MEI-BREGJE krijg je nu 10% korting op de prijs. Da’s mooi meegenomen, toch?

Lijkt het jou wat, een dag in je eentje werken in een hotel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Wat een mooi initiatief, kan me voorstellen dat het voor velen een uitkomst is om rustig in een hotelkamer te kunnen werken!

    Lieve groetjes,
    Reny

  2. Pingback: Bregje - Ik ging een dag werken in het Townhouse Hotel in Maastricht via VoorDeThuiswerkers! - VoorDeThuiswerkers.nl

  3. Pingback: Bregje: Ik ging een dag werken in het Townhouse Hotel in Maastricht via VoorDeThuiswerkers! - VoorDeThuiswerkers.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.