Thuis lekker uit eten, kan dat? Jazeker! Er zijn genoeg tips en ideeën om thuis lekker uit eten te gaan!

Thuis uit eten, zo doe je dat!

Stel dat je niet naar een restaurant of café kunt voor een lekker etentje. Bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent, geen oppas hebt of zoals tijdens de coronacrisis. Dan is het net zo gezellig om thuis uit eten te gaan. Hoe pak je het aan wat heb je ervoor nodig?

Creëer de juiste sfeer

Je romantische of gezellige date begint met de juiste sfeer. Maak er echt een feestje van: dek de tafel met je mooiste servies, poets de glazen en het bestek nog eens extra op en trek je mooiste pak of jurk aan. Zo zit je al meteen in de goede stemming! Zet een relaxed muziekje op, steek de kaarsen aan en het feest kan beginnen!

Eten bestellen bij je favoriete restaurant

Het eten van je favoriete restaurant bij je thuis, dat is soms echt een ideale oplossing! Steeds meer restaurants introduceren een bezorg- of afhaalservice. Het enige wat je nog hoeft te doen is het eten opwarmen (en dat soms zelf niet eens) en alles mooi op je bord leggen.

Stel zelf een menu samen met je lievelingsgerechten

Schuilt er in jou een keukenprins(es)? Dan kun je natuurlijk ook zelf de keuken in duiken! Verzamel recepten van je lievelingsgerechten. Leuke tips voor het echte restaurantgevoel zijn bijvoorbeeld gerechten maken met asperges, een menu met meerdere gangen, recepten maken van je favoriete chef en ga zo maar door. Tip: sommige restaurants delen ook recepten online! Natuurlijk heb je thuis niet de professionele apparatuur uit de horeca, zoals van Bravilor, maar met een fornuis en oven kom je een heel eind! Neem de tijd om alles voor te bereiden en maak van het koken zelf ook een feestje!

Tip voor de lezers uit Maastricht: Op Bavvie.nl vind je alle afhaal- en bezorgrestaurants tijdens de coronacrisis bij elkaar!

Kies voor een bepaald thema

Denken jullie nog vaak met weemoed terug aan die fijne vakantie in Griekenland? Of die romantische citytrip? Probeer die herinneringen tot leven te brengen met gerechten van die speciale plek. Zet muziek op uit die tijd of het land, bekijk samen de foto’s of video van de vakantie en dompel je helemaal onder in de sfeer!

Leuk met kinderen: restaurantje spelen!

Onze kleuter vindt het geweldig: restaurantje spelen! Hij is dan de ober, Etienne is de kok en ik ben de gast. Hij draaft dan op en neer tussen de keuken en de tafel en neemt zijn taak heel serieus. Ga er helemaal in mee, laat je kind(eren) een menukaart maken, dek de tafel mooi en laat 1 iemand alles uitserveren, terwijl de anderen de gasten zijn. Hilariteit alom en succes gegarandeerd!

Ga jij weleens thuis uit eten? Heb je nog leuke tips en ideeën? Deel ze in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik ga nooit thuis ‘uit eten’, maar ik vind het een heel goed idee. Juist omdat ik het in restaurants vaak snel te druk vind. Dus dit vind ik zeker weten een goede optie ter vervanging.

  2. Pingback: Ik deed de driedaagse detox-sapkuur van Sapje! * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.