Het zesde deel van de Zeven zussen serie was ook meteen het dikste deel. Een prachtig boek dat ik weer met veel plezier heb gelezen. Ik vertel je alles over het verhaal van De zeven zussen: Zon van Lucinda Riley en wat ik ervan vond!

De zeven zussen: Zon van Lucinda Riley

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…
Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Meeslepend en schrijnend

Al vanaf het eerste deel van de Zeven zussen serie was ik nieuwsgierig naar Electra. Het jongste zusje was gehuld in mysteries en leek maar weinig om haar zussen en familie te geven. Toen begin 2020 eindelijk het zesde deel op de mat viel, kon ik dan ook niet wachten om Electra te leren kennen. Wat er de volgende ruim 700 pagina’s gebeurde was een heleboel! Electra bleek niet zo oppervlakkig en gevoelloos te zijn als op het eerste oog leek. Ze heeft een boel diepere lagen, die langzaam ontleed worden. Haar onverschilligheid over haar herkomst blijkt ook niet zo eenvoudig te liggen.

Lucinda Riley heeft er weer een mooi samenspel van heden en verleden van gemaakt. Het gehaaste en fancy New York van de jaren ’30 én de zeroes van deze eeuw vormen een groot contrast met het Kenia van de jaren ’40. Het blijft bijzonder om te zien hoeveel er in minder dan 100 jaar kan veranderen in de wereld.

Ik heb er weer van genoeten hoe Lucinda de wereldgeschiedenis heeft verweven in het fictieve verhaal. De Happy Valley in het Kenia van de jaren ’40, met al zijn excentrieke bewoners en bijbehorende intriges, vormt een mooi decor voor dit verhaal. Ik vind het altijd leuk om na het lezen op te zoeken welke delen van het verhaal waargebeurd zijn.
Ook worden actuele thema’s als drugsgebruik, racisme en klassenverschillen niet geschuwd. Dit allemaal samen maakt Zon van Lucinda Riley tot een prachtig boek, dat je nog een tijdje blijblijft!

Komt er nog een zevende deel van de Zeven zussen?

En dan rest nu de grote vraag: komt er nog een zevende deel? Afgaande op het einde van deel zes lijkt mij dat onvermijdelijk. Ik ga niets verklappen, maar het einde kwam voor mij toch wel als een verrassing. En ook weer niet. Lekker cryptisch hè? Ik hoop in ieder geval dat het niet te lang duurt, want ik heb nog zo veel vragen: leeft Pa Salt nog? Wat is er met hem gebeurd? Wat heeft Zed Eszu ermee te maken? We zullen weer geduld moeten hebben…

Lees hier alles recensies over de Zeven zussen:

Paperback: E-book:

Welk boek van Lucinda Riley is jouw favoriet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik ben ‘pas’ bij Parel en tot nu toe vond ik Storm het leukst. Dat verhaal vond ik zo intrigerend!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.