Toen ik in 2006 na een periode samenwonen weer alleen ging wonen, kreeg ik van mijn ouders een comfortabele hoekbank. Echt zo’n bank om in weg te kruipen en lekker op te chillen. Toen er jaren later een baby op komst was en er een box in de kamer moest, vervingen we de hoekbank voor een driezitter. Die heeft zijn beste tijd gehad en dus gaan we nu op zoek naar een nieuwe hoekbank. Ik deel mijn tips en inspiratie!

Op zoek naar een nieuwe hoekbank

Een van de redenen om de hoekbank destijds te vervangen, naast de baby, was dat we wat meer zitplekken voor bezoek wilden. De hoekbank was meer een ligbank dan eentje om op te zitten en dat was op dat moment niet praktisch. We combineerden de driezitter daarom met twee fauteuils. Een bankstel was ook een optie geweest, maar daar was weer wat minder plek zo. Inmiddels zitten we met bezoek veel vaker aan de eettafel, waardoor meerdere zitplekken in de zithoek geen must meer zijn. Comfort is een grotere prioriteit en dat zit wel goed met een hoekbank.

De voordelen van een hoekbank

Een van de -voor mij- belangrijkste voordelen van een hoekbank is dat je er samen op kunt liggen. Lekker languit in de kussens en genoeg plek voor iedereen. Een ander voordeel is dat er altijd wel een hoekbank is die bij jouw wensen past. Wil je de hoek links of rechts of aan allebei te kanten? Wil je een kleine of een hele grote hoekbank? De keuze is reuze!

Wat zijn onze wensen voor een nieuwe hoekbank?

Ja, dat is een goede vraag! Op dit moment hebben we een donkergrijze bank. Qua kleur is dat ideaal, zeker met een kleuter in huis. En ondergetekende die ook wel kan meedoen aan het WK knoeien voor gevorderden. Een kleur die mijn hart al jaren steelt is cognac. Dat past overal bij en geeft heel veel warmte in het interieur.
Een tweede twijfelpunt is de bekleding. Gaan we voor stof? Voor velours? Leer? Wat het ook wordt, voor mij is het belangrijkste dat hij lekker zacht aanvoelt en comfortabel zit en ligt!

Dan is er nog discussie over de plek waar de hoek komt: links of rechts. Aan de ene kant zit de hoek dan bij het raam, aan de andere kant in de woonkamer. Er is voor allebei iets te zeggen en we hebben genoeg ruimte.

Inspiratie voor mooie hoekbanken

Tijd mo eens een impressie te geven van hoekbanken die bij mij in de smaak vallen. Hier zie ik mezelf wel op liggen met een wijntje en wat chips, terwijl we lekker een serie kijken. En de man zal wel blij zijn dat hij mijn poezelige voetjes dan niet meer op zijn schoot krijgt.

Zoals je ziet ga ik vooral voor ruimte en comfort. De grote bank onderin heeft een deel dat je kunt uitschuiven, waardoor je echt superdeluxe kunt zitten met z’n allen.

Heb jij thuis een hoekbank?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Jaaaa, wij hebben die cognac kleurige hoekbank van Pronto, van je foto. Sinds vorig jaar en ben nog helemaal verliefd.

  2. Oh, nummer vier vind ik echt geweldig! Ik heb zelf geen hoekbank, maar ik woon behoorlijk klein en een hoekbank vond ik er niet in passen. En ja, ook mijn bank is donker van kleur, vanwege dat knoei-effect.

  3. Wij hebben een cognackleurige bank met een hocker die je aan beide kanten aan kan schuiven waardoor je je hoek verplaatst en indien nodig meer zitruimte hebt door de losse hocker. Bevalt prima.en ben vooral erg blij dat de oude banken er eindelijk uit mochten. die waren van mijn vriend en ik vind ze spuuglelijk

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.