Komend weekend is het Pasen en dat is dit jaar anders dan anders. We kunnen er niet massaal op uit trekken met familie, geen uitgebreide Paaslunches en -diners, geen kleinkinderen die samen eitjes komen zoeken. Ik heb leuke tips om toch samen te zijn met Pasen!

Verras familie met een ontbijtje en ontbijt samen (op afstand)

Veel horecaondernemers en bakkerijen komen met creatieve oplossingen. Zo kun je voor Pasen een lekker ontbijtje bestellen en laten bezorgen bij bijvoorbeeld je ouders of een vriendin. Via WhatsApp kun je bijvoorbeeld met vier nummers tegelijk videobellen. Zo kun je gezellig samen ontbijten!
Ook gezellig: samen koken en eten via videocall, tover bijvoorbeeld eens lekkere asperges op tafel!

Paaseieren zoeken op afstand

Verstop paaseitjes in de tuin en laat je kind(eren) samen met opa en/of oma zoeken. Via videobellen gaat dat hartstikke handig en zo zijn grootouder(s) en kind(eren) toch samen.

Een Paasverhaal vertellen of voorlezen

Kimberly heeft een leuke tip: laat opa en/of oma een Paasverhaal voorlezen via de telefoon of videocall. Voorlezen is altijd een goed idee en extra leuk om nu te doen rondom het thema Pasen. Hier vind je leuke kinderboeken over Pasen.

Doe samen een quiz of een spelletje!

Maak een leuke quiz over jullie familie of je vriendengroep en doe met zijn allen mee. Een handige tool hiervoor is Kahoot. Ook leuk: doe hints! Ieder gezin bereidt dan verschillende onderwerpen voor die je om de beurt uitbeeldt voor de camera. Maandagavond is er ook een online Pubquiz van De Slimste Mens, check hun Facebookpagina voor meer info!

Stuur elkaar lieve post die met Pasen geopend mag worden

Maak een gezellig paaspakket vol lekkers en cadeautjes of stuur een lieve brief of kaart die pas met Pasen geopend mag worden. Zo ben je op die dag ook een beetje samen!

Ga even bij elkaar zwaaien of verstop eitjes in de voortuin van de ander

Woont je familie in de buurt? Ga dan even zwaaien voor het raam. Of geef ze instructies om de gordijnen dicht te houden en verstop dan gauw eitjes in de voortuin die ze daarna kunnen zoeken. Zet een speurtocht uit voor de kinderen en verstop de eitjes in de bosjes in de straat.

Picknicken in een grote tuin

Heeft een van jullie een grote tuin? Dan heeft Charlotte nog een leuke tip! Ga gezellig samen picknicken of borrelen in de tuin. Iedereen neemt zijn eigen eten en drinken mee, zodat je niet met elkaar in contact hoeft te komen. Met anderhalve meter afstand kun je nog wel gezellig met elkaar kletsen en zo toch samen tijd doorbrengen.

Voor alles geldt: Houd je altijd aan de richtlijnen van RIVM en houd anderhalve meter afstand, kom niet met grote groepen bij elkaar en blijf binnen als je verkouden bent. Doe wat goed en veilig voelt, want veiligheid en gezondheid staan voorop.

Heb jij nog leuke ideeën om toch samen te zijn met Pasen? Deel ze in de comments, dan voeg ik ze toe aan het artikel!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Mooie tips! En die online pubquiz van de Slimste Mens ga ik eens naar kijken, want ik ben groot fan van het programma;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.