Het is weer aspergetijd, hoera! Ik vind ze echt heerlijk en heb zo mijn voorkeuren over de bereidingswijze. Vandaag deel ik een aantal leuke recepten met asperges met je, van klassiek tot verrassend, met witte asperges en met groene asperges!

Het aspergeseizoen is begonnen

De asperges zijn nu volop verkrijgbaar. Dan bedoel ik specifiek de verse witte asperges van de koude grond, die van april tot en met juni te krijgen zijn. Buiten het seizoen kun je witte en groene asperges ook krijgen, dan komen ze vaak uit de kas. Witte asperges worden door de liefhebbers graag klassiek gegeten met ham, botersaus (Hollandaisesaus) en een hardgekookt eitje. Maar wist je dat je nog veel meer kunt met asperges? Op de website van Jumbo vond ik een aantal lekkere recepten met asperges waar je van gaat watertanden, ik vertel je er graag meer over!

Smaakvolle gerechten met witte asperges

Ik noemde de klassieker al eventjes: witte asperges met ham, botersaus en een gekookt eitje. Daarbij serveer je dan heerlijke krieltjes.

Zelf heb ik een hele grote favoriet als het om asperges gaat. Ik eet ze het aller- allerliefst als ze gekookt zijn en dan geserveerd worden met echte oude brokkelkaas, ham en truffelolie. Wat een smaakexplosie geeft dat in je mond, heerlijk!

Leuk weetje: als je asperges over elkaar wrijft, kun je testen of ze vers zijn. Piepen ze? Dan zijn ze vers! (bron)

Er zijn dus naast de klassieke manier nog talloze manieren om asperges te bereiden. Wat dacht je van een aspergesoep? Of je kunt ze lekker bakken of grillen. Zo smaken ze ook zalig in een lekkere gratin. Hiervoor laat je de asperges lekker garen in een romige saus. In de oven krijgen ze een knapperig korstje, hmmm!

Kruidige aspergegratin Jumbo bregblogt.nl

Naast aardappelen zijn asperges ook erg goed te combineren met pasta. En met vis! Wat dacht je van deze tagliatelle met zalm en asperges? Het water loopt me al in de mond bij het zien van deze foto, dus dit recept gaat zeker op de ‘gaan-we-koken-lijst’!

asperges met tagliatelle en zalm Jumbo bregblogt.nl

Inspiratie voor recepten met groene asperges

Groene asperges zijn wat steviger qua structuur en hebben een andere smaak dan de witte. Ik vind het erg lekker om ze in de zomer op de barbecue te grillen. (Of in de winter in de grillpan). Lekker met een stukje vlees en wat stokbrood. Op de website van Jumbo vond ik ook een aantal lekkere recepten met groene asperges, net wat anders dan ik ze zelf zou maken en daardoor weer inspirerend en verrassend!

groene asperges met gepocheerd ei en dragonmayonaise Jumbo bregblogt.nl

Asperges eten met Pasen

Asperges zijn een ideaal gerecht om tijdens Pasen te serveren. Ze staan symbool voor de lente, uitgebreid en culinair tafelen en genieten met elkaar. Maak een aspergelunch, waarbij je het voor- en hoofdgerecht met asperges bereidt. Of maak een lekkere aspergesoep als voorafje. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik hoop dat ik je alvast wat fijne inspiratie heb gegeven om lekker aan de slag te gaan met asperges. Heb jij nog leuke recepten of ideeën? Deel ze dan in de comments!

De afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van de website van Jumbo, waar je ook alle recepten vindt. Klik op de link bovenin het artikel om naar de recepten te gaan.

Bewaar op Pinterest
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Heerlijk! Ik maak zelf nooit asperges, maar ken iemand die ze heerlijk klaar kan maken, met zalm en tomaat. Echt genieten.

  2. Pingback: Leuke tips om met Pasen toch samen te zijn! - Breg Blogt

  3. Ooo heerlijk, asperges! Ga dit artikel onthouden, dan kan ik eens wat anders maken dan mijn standaard recept.

  4. Pingback: Asperges met brokkelkaas en truffelboter - Breg Blogt

  5. Asperges zijn ook heerlijk op de BBQ omwikkeld met een lapje onrbijtspek! JUMMY

  6. Pingback: Thuis uit eten: zo doe je dat! * - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.