Shared dining is razend populair en da’s niet zo gek! Samen uit eten draait om gezelligheid en wat is er nou gezelliger dan genieten van een tafel vol heerlijke gerechten om te delen? Ik geef je mijn tips voor de leukste restaurants voor shared dining in Maastricht!

De leukste restaurants voor shared dining in Maastricht

Maastricht is, als je ‘t mij vraagt, de meest bourgondische stad van ons land. Ik ben dan wel nogal bevooroordeeld, omdat deze stad mijn hart gestolen heeft en ik gewoon heel erg van lekker eten houd. De shared dining trend is mij op het lijf geschreven. Ik vind het zo gezellig om samen allerlei gerechten te proeven en te delen. Daarnaast scheelt het keuzestress, omdat je van alles iets kunt proberen!

Dock-Five-Maastricht-bregblogt.nl-Shared-dining-tips

Gastrobar Dock Five

Gastrobar Dock Five ligt in het Bassin, de binnenhaven van Maastriht. Deze plek is een van de best bewaarde geheimen van de stad en daardoor ook onterecht niet zo bekend. Want in de zomer kun je er echt heerlijk zitten, met uitzicht op de plezierjachten die er aangemeerd zijn. Het klotsende water, de zon op je gezicht: niks meer aan doen! De kaart van Dock Five bevat een grote variatie aan hele smaakvolle gerechten. Je kunt verschillende gerechtjes bestellen om te delen, zoals tonijn, risotto of steak tartaar. Allemaal klaargemaakt op unieke wijze en om je vingers bij af te likken…

Gastrobar Dock Five
Bassinkade 5
Maastricht
043 – 852 70 54

Taverna La Vaca

Oké als je van risotto houdt moet sowieso naar Taverna La Vaca! De laatste keer dat wij er waren hebben we 2 porties verorberd! Je vindt hier een mix aan mediterrane gerechten, zoals spiesjes, die lekkere risotto dus, charcuterie en wisselende gerechten zoals vis en pasta’s. Alles in fijne porties om te delen met elkaar. Het is een kleine, gezellige zaak met een terras voor de deur. De Koestraat doet je denken aan Frankrijk, waardoor je er gratis een vakantiegevoel bij krijgt.

Taverna La Vaca
Koestraat 3
Maastricht
043 – 311 4556

La tranca Maastricht bregblogt.nl

La Tranca

Bij La Tranca waan je je in Spaanse sferen. Een kleine zaak, waar je vanaf jouw plekje aan de bar zo de keuken in kijkt. Of je gaat lekker aan een van de tafeltjes zitten, terwijl je geniet van Spaanse tapas, een glas Sangria of een koel glas wijn. Deel samen een plankje met charcuterie, kroketjes en kaas. Kies uit de smakelijke en vers bereide tapas en geniet van een mooie middag of avond!

La Tranca
Grote Gracht 34
Maastricht
043 – 852 22 45

Rumors

Een stukje verderop in de Koestraat ligt Rumors. Hier kun je genieten van lekkere wijnen en heerlijke bites. Denk aan coquille, ossenhaaspuntjes met pepersaus, ravioli en zelfs oesters! Ook vegetarisch is hier goed vertegenwoordigd: zoete aardappelfriet, aubergine en gevulde champignons prijken op de kaart.
Rumors is een gezellige zaak met een goede sfeer. In de zomer zit je heerlijk op het terras voor de deur. Lekker kijken naar de flanerende mensen, terwijl je geniet van een hapje, drankje en goed gezelschap!

Rumors
Koestraat 13
Maastricht
043 – 326 47 33

Marres Kitchen

Verscholen in de Capucijnenstraat, achter het Vrijthof ligt Marres Kitchen. Deze bijzondere plek hoort bij Marres Centrum voor de hedendaagse kunst. Je kunt er genieten van gerechten uit de mediterrane keuken. Denk aan verschillende koude en warme voorgerechtjes zoals parmigiana die melanzane, falafel en linzensoep. Vul de tafel met allerlei gerechten en smullen maar! In de zomer kun je bij mooi weer in de groene tuin zitten.

Marres Kitchen
Capucijnenstraat 98
Maastricht
06 -13333583

Il Bacaro

Op het bekende Vrijthof in Maastricht ligt Il Bacaro. Deze bar e cucina is de perfecte plek om een avond Italiaans te genieten. De keuze is reuze en je mag wel even de tijd nemen om de menukaart goed door te nemen. Heb je zin in een lekkere pasta of ga je liever voor antipasti? Wat je ook kiest, ik kan je garanderen dat het heerlijk is. Neem er een goed glas wijn of een fris glas Aperol Spritz bij en geniet van de Italiaanse sfeer. Bij mooi weer kijk je vanaf het terras uit op het Vrijthof.

Il Bacaro
Vrijthof 16e
Maastricht
043 -326 4700

Shared dining in Maastricht, let’s go!

Heb je al trek gekregen van deze tips voor shared dining in Maastricht? Mooi! Ga lekker genieten. En als je ergens bent geweest dankzij deze blog, vind ik het leuk als je me een berichtje stuurt via social media!

Shared dining restaurants tips maastricht bregblogt.nl

Wat is jouw favoriete restaurant voor shared dining?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.