De badkamer is een belangrijke plek in huis. Je begint en eindigt er je dag en brengt er zo heel wat tijd van je leven door. Hoe fijn is het dan dat je er een gezellige, sfeervolle plek van kunt maken? Vandaag deel ik inspiratie voor een gezellige badkamer én vertel ik hoe het ervoor staat met onze plannen om de badkamer te verbouwen!

Inspiratie voor een gezellige badkamer

In een badkamer kun je alle kanten op. Van strak, wit en functioneel tot een sfeervolle en gezellige wellnessruimte. Hou je van uitgebreid douchen en droom je van een regendouche? Of lig je – net als ik – liever uren in bad en droom je van een vrijstaand bad? Wat je droom ook is, voor iedere smaak en iedere badkamer is er een oplossing.

Hoe ziet mijn droombadkamer eruit?

Ik heb al vaker geschreven over onze plannen om de badkamer te verbouwen. De huidige badkamer stamt uit de jaren ’90 en hoewel hij nog prima is, kan hij wel een upgrade gebruiken. Die nieuwe badkamer was er wellicht al geweest als we niet tussendoor getrouwd waren. 😉 Anyway, het plan is er nog steeds en we hebben vrij duidelijk voor ogen welke indeling we zouden willen. We hebben geen grote badkamer, dus enige creativiteit is wel nodig. Op Pinterest vond ik een paar jaar geleden deze afbeelding en die past qua indeling perfect bij onze wensen.

Hoe creëer je extra sfeer in je badkamer?

De basis van je badkamer bestaat uit de vloer, de wanden en het sanitair. Vervolgens kun je dat nog naar hartelust aankleden met accessoires. Ik roep al tijden dat we in de nieuwe badkamer echt wel een tv moeten inbouwen in de muur. En dat al het badspeelgoed van Laurens dan eindelijk verdwijnt. (Er valt altijd wel een eendje uit het mandje boven mijn hoofd als ik lekker lig te badderen!) En ik wil dus heel veel planten. En kaarsjes. Dus vraag je jezelf af hoe je die extra sfeer creëert? Nou met alles wat ik hierboven noem én mooie handdoeken in een bijpassende kleur, een lekkere dikke, fuzzy badmat, mooie verlichting en eventueel opbergmanden die passen in de sfeer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zeker als je kiest voor een wat neutrale en tijdloze basis, want dan kun je met de tijd en de trends meegaan voor de aankleding.

Hoe maak je een badkamer gezellig?

De meubels in bovenstaand voorbeeld zijn vrij strak en modern, dus dat is niet hoe het gaat worden. Ik denk eerder aan een warme sfeer met misschien zelfs een houten vloer, witte tegels en gouden en houten accenten. En planten, want dat vind ik altijd zo tof staan bij anderen! OKé, ik ga eens even wat inspiratie met je delen voor een gezellige badkamer met wit, hout en goud!

Oké, ik weet niet of ik deze douchecombinatie erdoor zou krijgen bij de man, maar hij is wel echt awesome!

Kijk wat een aantal gouden details en een plant al doen voor een witte ruimte, ik vind het een hele mooie combi!

Een pvc-vloer in houtlook is ideaal voor in je badkamer. Mooie combinatie zo met dat wit!

Ben jij blij met jouw badkamer? Of wil je graag verbouwen? Wat zijn je wensen?

Inspiratie gezellige badkamer wit goud planten bregblogt.nl

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ik heb dus nog 3 jaar gedoucht in een badkamer waar de schimmel in allerlei soorten op de tegels groeide en alles verkalkt en verkleurd was. Toen vond ik het al zo’n verademing dat de woningbouwvereniging alles ging slopen en ik strakke witte tegels op de muur kreeg. Voorheen kwam er gewoon plafond naar beneden als ik douchte, iets met verkeerde verf. Helaas is alles hier veel te klein om echt sfeer in aan te brengen, maar een zuurstofplant ophangen staat nog wel op mijn lange wensenlijst 🙂

  2. Pingback: Wij gaan onze hypotheek oversluiten: hoe pakken we dit aan?* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.