Bestemming geluk is het nieuwste boek van de Nederlandse auteur Aline van Wijnen. Een prachtige roman met thema’s als geluk, dealen met je verleden en echte liefde. Lees gauw verder voor mijn recensie!

Bestemming geluk – Aline van Wijnen

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is.
Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.
Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.
Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Verfrissende verhaallijn met de nodige diepte

Het boek begint meteen al lekker. Melanie staat op het punt om te gaan trouwen met haar verloofde Duuk. Een luxe bruiloft met 300 gasten, alles erop en eraan. Wat doet zij? Ze draait zich om en loopt weg. Alsof er niks is gebeurd pakt ze de draad van haar eigen leven weer op. Geleidelijk aan neemt de koerier Alex steeds meer podium in beslag, tot ze elkaar op een onverwacht moment buiten het werk om treffen. Ze worden verliefd en beginnen aan het grote avontuur van een nieuwe liefde.

Wat ik leuk vind aan dit boek is dat het niet zozeer gaat om ‘krijgen ze elkaar?’ maar ‘blijven ze bij elkaar?’. Iedere relatie is in het begin een zoektocht. Je moet elkaar leren kennen en dat gaat niet zonder slag of stoot, zeker als de eerste verliefdheid over is. Net als in het echte leven maak je de worstelingen, twijfels, aannames en misverstanden tussen en van Melanie en Alex mee. Mooi omschreven, soms pijnlijk herkenbaar en toch ook met de nodige humor.

On the side is er nog het verhaal van Melanies beste vriendin Olivia en haar gezin, dat ook de nodige strubbelingen kent. Leuk detail dat Olivia schrijfster is en daarover een tipje van de sluier geeft. Aline van Wijnen schrijft op een beeldende en prettig leesbare manier. Het boek blijft boeien van begin tot eind en door de verfrissende verhaallijn vind ik het echt een absolute aanrader!

♥ Lees hier meer recensies van romans ♥

Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Pingback: Recensie: Het geheime kistje van Elle - Aline van Wijnen - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.