Dat ik tijd voor mezelf nemen heel belangrijk vind is geen geheim, ik vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen en doe dat dan ook goed. Toen mijn blogvriendin Kimberly me tagde in haar ‘zelfzorg-tag’ wist ik daar wel raad mee!

Zelfzorg: wat is dat eigenlijk?

Goed voor jezelf zorgen, het is zo noodzakelijk, maar voor velen ook zo moeilijk. En wat is het nou eigenlijk? In mijn ogen is het heel simpel: doe de dingen waar jij – en jij alleen!- heel erg blij van wordt. Dit maakt je een fijner mens, moeder, vrouw, zus, tante, vriendin en ga maar door. Want als jij jezelf altijd maar in dienst stelt van anderen en je leven leidt zoals je denkt dat het moet volgens anderen, brand je op een dag op. Dat is zonde! Dus lekker voor jezelf zorgen! Lees anders deze tips om goed voor jezelf te zorgen eens!
Oké, tijd voor de tag! Een tag is een vragenlijst die je invult, dus dat ga ik nu doen!

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?

Als ik erover nadenk: iedere dag. Wat ik doe is verschillend. De ene keer duik ik in bad met een boek, een andere keer ga ik met een vriendin uit eten. Lekker vroeg in bed met een serie is ook een ultiem moment van voor mezelf zorgen, heerlijk! Naast mijn gezin en mijn werk sport ik ook gemiddeld 2x per week, wat even een moment voor mezelf is.

Waar laad jij nou echt van op?

Dat hangt een beetje af van mijn energieniveau. De ene keer kan het een feestje, etentje of dagje uit zijn. Heb ik een periode van drukte en veel prikkels? Dan laad ik op door mijn wereld zo klein mogelijk te maken. Ik kruip dan lekker met mijn mannen op de bank met een tafel vol lekker eten en maak de deuk in mijn hoekje van de bank nog wat dieper. Afgelopen weekend was heel druk, met een dagje Amsterdam en een weekend naar mijn moeder. Bij thuiskomst keek ik bijna scheel van alle prikkels. Ik heb mijn koptelefoon opgezet, ben onder twee dekens gaan liggen en heb Grey’s anatomy gebinged. Dit hielp me om te ontprikkelen en tegelijkertijd op te laden. Op maandag was ik weer fris, fruitig en vrij van prikkels.
Oh, nog iets waar ik heel blij van word: puzzelen! Een ouderwetse legpuzzel! Ondertussen zit ik dan lekker te kletsen met de mannen of een vriendin. Het geeft me alle rust om mijn hoofd leeg te krijgen.

Investeer jij in jezelf?

Zeker weten! Ik volg om de maand een les Mindfulness en dat is echt zo fijn! Anderhalf uur alleen voor mezelf, waarna ik vol energie en nieuwe inzichten terug naar huis rijd. Verder investeer ik ook in weekendjes weg, mooie kleding en natuurlijk in mijn bedrijven. Als ik me in mijn werk kan ontwikkelen, leer ik daar ook van als persoon, met alle positieve gevolgen van dien.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Ik ben heel blij met mijn lange haren, waar ik een paar jaar voor heb gespaard. Ik heb alle kapsels al gehad, echt héél kort, bob, halflang en nu tot halverwege mijn rug. Daarnaast ben ik over ‘t algemeen wel tevreden met mezelf. Mijn lijf past bij m’n leeftijd, ik zie mijn rimpels als cadeautjes van de tijd en heb gewoon niks te klagen!

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?

Mijn wensenlijst voor dit jaar is niet zo groot als vorig jaar, toen stond alles in het teken van onze bruiloft. Dit jaar kijk ik uit naar drie weken zomervakantie met mijn mannen, lekker relaxed samen zijn. Verder hoop ik mijn vriendinnen allemaal regelmatig te zien en samen mooie herinneringen te maken.

Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?

Hangt ervan af wat ik ga doen. Winkelen doe ik ‘t liefst in mijn eentje, dan kan ik zo heerlijk tijd- en gedachteloos door de rekken struinen en een beetje rondwandelen. Lekker uit eten of naar de film doe ik het liefst met de man, de kleuter en/of vriend(in)nen!

Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?

Als we niks gepland hebben: zo vroeg mogelijk. Als we op een feestje zijn: zo laat mogelijk! Ik ben een enorme huismus, maar zet me op een feestje met een wijntje of een biertje en je mag me naar buiten vegen. Nu gebeurt het eerste meer dan het laatste, dus gemiddeld lig ik rond 21.00 uur al in bed en dan kijken we nog een serie of lees ik nog een paar uurtjes. Heerlijk!

Dit was ‘m dan, de zelfzorgtag! Voel je vrij om hem over te nemen en vergeet dan zeker niet om Kimberly van Beebs and Moms te taggen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Jaaaaaa kanjer, wat een heerlijke antwoorden. Je bent zo ontzettend goed bezig, ik vind de groei die je het afgelopen jaar hebt gemaakt heel mooi om te zien ♡

  2. Mooi om te lezen. Maar ik las ook vol verwondering dat jij kunt kletsen tijdens het puzzelen. Kan ik niet hoor, want dan wordt er geen stukje meer op z’n plaats gelegd;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.