Dit jaar moeten we eraan geloven: we kunnen echt niet meer buiten het hoogseizoen op vakantie. Dikke vette bummer, want het was de afgelopen jaren zo fijn om weg te gaan als de rest van de wereld gewoon moest werken of naar school ging. Bij wijze van spreken dan. Dit jaar was het de uitdaging om voor de eerste keer een zomervakantie in het hoogseizoen te vinden en te boeken…

Zomervakantie in het hoogseizoen

Vorig jaar hadden we nog mazzel, omdat Laurens tijdens onze huwelijksreis 5 werd. Dankzij de vele feestdagen in die periode mochten we nog lekker op vakantie en vierden we zijn vijfde verjaardag onder de Griekse olijfbomen. Dat was niet alleen reuzegezellig, maar ook wel zo vriendelijk voor onze bankrekening. Voor dezelfde locatie zouden we nu in het hoogseizoen het dubbele betalen!
Dit jaar ontkomen we er niet meer aan, we moeten vakantie nemen in het hoogseizoen. Vorig jaar werkte Etienne gewoon door en dat was toch best wel pittig voor ons alledrie.

Ik schrok me kapot van de prijzen!

We gingen op zoek naar wat inspiratie en spraken met de mensen om ons heen. Ik schrok me kapot van de prijzen van sommige vakanties! 1500 euro voor een week in een safaritent of stacaravan is nog niks. Nu willen we best wat uitgeven aan de zomervakantie, maar het moet wel leuk blijven. En er moet genoeg budget overblijven om lekker te kunnen eten en drinker en eens een dagje op pad te gaan. Nu is zo’n uitdaging aan mij wel besteed en ik vond voor in totaal 1000 euro twee mooie bestemmingen!

Drie weken zomervakantie, waar gaan we naartoe?

Etienne heeft dit jaar drie aaneengesloten weken vakantie. Zo fijn! Alleen dat voelt al als een cadeautje. We hebben met zijn drietjes overlegd wat iedereen graag zou willen en dat was eigenlijk heel snel duidelijk. Laurens wil graag een weekje naar de camping in Zeeland, dus die hebben we meteen geboekt. We gaan met onze eigen tent. De tweede week zijn we dan lekker thuis en gaan Etienne en ik een nachtje weg samen. Toen bleef de derde week nog over. We wilden dan nog wel een keer weg, maar niet met de tent. 7 nachten op een luchtbed is voor mij wel de max, dus we zochten iets met meer comfort. Waar? Wat? We besloten dat we niet ver weg wilden, om zo veel mogelijk van het laatste weekje te kunnen genieten. De zee hadden we al gehad, dus we kozen voor het bos en kwamen uiteindelijk op de Veluwe terecht! We vonden een kleinschalig park met mooie, nieuwe chalets, aan de rand van de Hoge Veluwe en op een fijne afstand van steden als Apeldoorn, Amersfoort en Arnhem. Perfect!

Een zomervakantie in het hoogseizoen hoeft niet duur te zijn

Wat ik hiervan leerde? Een zomervakantie in het hoogseizoen hoeft niet duur te zijn. Voor de prijs van 1 week in een stacaravan op sommige plekken, hebben we nu 2 weken vakantie inclusief alle extra kosten zoals benzine, boodschappen, uitjes en etentjes! Zo blijft er ook nog wat over om in het najaar eens een weekendje weg te gaan bijvoorbeeld. Ik vind dat persoonlijk een fijn vooruitzicht.
Natuurlijk begrijp ik heel goed dat de keuze voor een zomervakantie heel persoonlijk is. En dat je in Nederland altijd een risico hebt qua weer. Maar dat is het in Frankrijk of Italië ook.
Lekker kiezen waar jij blij van wordt is sowieso altijd het allerbelangrijkste! Wij zijn in ieder geval hartstikke blij en verheugen ons enorm op de zomer!

Heb jij al plannen voor de zomervakantie?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Volgens mij heb je twee heerlijke bestemmingen gekozen. En het is inderdaad bizar hoe ver de prijzen uit elkaar liggen binnen of buiten het hoogseizoen. Als leerkracht was ik ook altijd ‘de klos’. Ik klikte maar niet op die andere prijzen, want dan had ik het gevoel dat ik een dief van m’n eigen portemonnee was.

  2. Pingback: Vakantieplannen in het water: misschien een boot kopen?* - Breg Blogt

  3. Pingback: Groot vakantieverslag: Zeeland, Amsterdam en de Veluwe! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.