Stel je voor: je vertrekt naar New York om daar een stroopwafelshop te beginnen. In een buurt die niet zo heel gezellig is. Zou dat lukken? Het gebeurt Suze in de heerlijke feelgood roman van Astrid Harrewijn!

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.
Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.
Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Vanaf bladzijde één verkocht!

Dat ik dol ben op romans van Nederlandse bodem is geen geheim, dus was ik héél blij toen het nieuwste boek van Astrid Harrewijn op de mat viel. In het pakje zaten ook nog eens een paar stroopwafels, hoe leuk is dat? Nu ben ik gauw te paaien met koekjes, maar dat heeft geen invloed op mijn mening over een boek. Gelukkig was paaien hier helemaal niet aan de orde, want ik was vanaf bladzijde één verkocht! Wát een heerlijk boek is dit! De struggles van Suze worden zo beschreven, dat je echt met haar meevoelt. De magie van New York, de kracht van vriendschap en elkaar helpen en de heerlijke sfeer maken dit tot een boek waarvan je er nog wel 10 wilt lezen. Ik had echt het gevoel dat de stroopwafelshop een bekende en vertrouwde plek was, waar ik zo zou aanschuiven aan de buurttafel. Humor, liefde, verdriet, het komt allemaal aan bod op een manier waarop je het boek amper weg kunt leggen.

Nu is het maar hopen en duimen dat er een vervolg komt. Of het verhaal van Pim of Jolijn in Parijs of Rome…dus Astrid, ik wacht in spanning af! 😉

Ben je benieuwd naar dit boek? Je bestelt het gemakkelijk via onderstaande afbeelding:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ik heb nog nooit iets van Astrid Harrewijn gelezen, maar zo te zien moet ik daar verandering in aan gaan brengen;).

  2. Pingback: Heerlijke feelgoodromans van Nederlandse auteurs! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.