Kamperen, ik vind het heerlijk! Alleen: al die zooi die we mee moeten slepen, dat moet toch anders kunnen? Ik ging op zoek naar handige manieren om efficiënt in te pakken en te reizen…

Kamperen met een baby vs. kamperen met een kleuter

Toen Laurens nog kleiner was sleepten we nogal wat zooi mee. Een kinderwagen, een campingbedje, een kinderstoel, speelgoed en ga zo nog maar even door. Inmiddels slaapt hij gewoon op een luchtbed, zit op een gewone stoel aan tafel en hoeft niet meer in de buggy of kinderwagen. Dat scheelt een heleboel bagage!

Wat nemen we mee naar de camping?

Wij kamperen sinds een paar jaar met een oppompbare tent. Echt een ideale uitvinding, je zet hem in 20 minuten op en breekt hem net zo snel weer af. We hebben genoeg ruimte om te slapen én om binnen te zitten als het regent. Inmiddels hebben we er ook een luifel bij gekocht, zodat we ook buiten droog zitten als het druppelt of dat we lekker in de schaduw kunnen afkoelen als het warm is. Hoe praktisch de tent ook is, het is ook een groot deel van onze bagage. De grote tas vult samen met de luchtbedden en het beddengoed een groot deel van de achterbak. Tel daar nog een inklapbaar kastje, skottelbraai, stoelen en tafel bij op en je snapt dat de auto goed vol zit. We overwegen daarom om een dakkoffer, zoals de hapro traxer 6.6, aan te schaffen. Ik zie andere kampeerders vaker met zo’n dakkoffer, die ze dan ook nog als extra opbergruimte gebruiken tijdens het kamperen. We moeten dan ook nog dakdragers kopen. OF we gaan efficiënter inpakken, want daar is nog wel wat winst te behalen…

Less is more

Een tijdje geleden gingen wij naar Londen en we konden alleen handbagage meenemen. Het resultaat was drie kleine rugzakjes, waarin AL onze spullen zaten. Op dat moment realiseerde ik me dat ik iedere vakantie veel te veel met me meesleep. Dat moet dus ook in de zomer anders kunnen. Want als ik heel eerlijk ben draag ik op de camping meestal overdag een relaxte outfit en ‘s avonds trek ik een joggingbroek en trui aan. Als we een dagje weggaan trek ik iets leuks aan, maar verder heb ik eigenlijk niet zo veel kleding nodig. De truc is hier ook om zo veel mogelijk te combineren. Dus 1 korte broek die ik met 3 tops kan combineren, dan heb je weer voor 3 dagen kleding. Ik ga dit jaar dus de uitdaging aan om zo min mogelijk kleding mee te nemen. Die uitdaging krijgen de mannen ook van me, zodat we met zijn drieën met één tas vooruit kunnen.

Speelgoed en ander vermaak

Nu onze kleuter kan fietsen nemen we waarschijnlijk wel een fiets voor hem mee. Dan kan hij lekker over de camping crossen of met ons mee fietsen als we een stuk gaan wandelen. Qua speelgoed nemen we veel minder mee. We hebben een klein opblaasbaar zwembadje en daarin kan hij prima spelen met wat bekers uit het servies. Een paar kleine spelletjes of een klein trommeltje met lego is al genoeg voor uren speelplezier. Dus geen grote tassen met speelgoed meer mee, maar klein en compact.

Eten en drinken

Op ongeveer 20 minuten afstand van de camping waar we naartoe gaan ligt een Lidl. We doen daarom gewoon boodschappen als we zijn geïnstalleerd. De vorige jaren namen we allerlei boodschappen mee van huis, wat weer extra ruimte innam in de auto. Gaan we dus niet meer doen. Het enige wat we van thuis meenemen zijn producten waar je niet zo veel van gebruikt, zoals peper en zout, olie en wat kruiden. De rest kunnen we allemaal daar kopen en als we dat slim doen, is alles weer op voor we naar huis rijden.

Welke bagage kunnen we nog meer thuis laten?

Als ik er zo over nadenk is er nog meer bagage die we kunnen thuislaten. Ik lees altijd heel veel boeken op vakantie en sleep dan ook altijd een hele stapel mee. Dit jaar wil ik de boeken verzamelen op mijn e-reader, zodat ik die alleen mee hoef te nemen.
In theorie zouden we ook kunnen slapen in slaapzakken, maar dat gaat me nét een brug te ver. Ik slaap het aller lekkerste onder een dekbed, dus dat blijven we gewoon doen. Misschien moeten we wel eens van die vacuümzakken proberen, om er wat ruimte mee te besparen…

Ben jij een light traveller of sleep je altijd je halve huisraad mee op vakantie? Deel jouw tips in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Ons dekbed past in een zakje van de slaapzak.erg handig voor onderweg.
    Altijd met kleren een dubio… Niet teveel maar ook niet wassen op de camping 😅

  2. Ik ben geen kampeerder, maar sleep wel altijd m’n halve huis mee. Eten, drinken, kussen, blabla. Maar inderdaad, waar ik ‘vroeger’ minstens één tas nodig had voor boeken, lees ik nu als ik op vakantie ga alleen nog op mijn e-reader. Scheelt echt een hoop bagage.

  3. Wij kampeerden op den duur op een paar kilometer van ons huis vandaan, dus bij heel slecht of koud weer gingen we gewoon terug naar huis. Ik nam graag veel boeken mee op vakantie, maar toen ik kleiner was wel alleen de boeken die ik in een klein koffertje mee kon nemen. Later gingen we 13 uur in de auto op pad en lag ik op de terugweg dus gemakkelijk 13 uur met mijn hoofd tegen een tas met wijnflessen en olijfolie aan. Mijn ouders hadden er vooral een handje van om op de terugweg zoveel mogelijk in de auto te proppen… :’)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.