Winterhart van Lulu Taylor wordt beschreven als een thriller, maar ik zou eerder zeggen een roman met een flinke portie psychologische spanning. Een verrassend fijn boek om te lezen met een paar mooie wendingen!

Winterhart – Lulu Taylor

Heden. Caitlyn denkt dat haar huwelijk met Patrick succesvol is. Hij is bijvoorbeeld een van de weinige -mensen die niet smoorverliefd is op haar beeldschone vriendin Sara. Hij neemt weliswaar alle beslissingen, maar ze zijn gelukkig samen. Toch?
Als een verschrikkelijk ongeluk haar bestaan op zijn kop zet, is Caitlyn gedwongen om alles wat ze ooit over haar huwelijk dacht en wat ze over Patrick weet te herzien. Ze neemt haar toevlucht tot een oud landhuis en begint langzaam de waarheid te achterhalen.
1947. Engeland krijgt te maken met een van de strengste winters sinds mensenheugenis. De bewoners van Kings Harcourt Manor raken afgesloten van de buitenwereld. Voor Thomasina “Tommy’ Carter, weduwe sinds het begin van de oorlog, is het bijzonder zwaar: de last van het ondersteunen van de familie rust op haar schouders. Ze vindt troost bij haar kinderen en bij het interessante gezelschap van Fred, een vriend van haar broer. Maar Barbara is er ook nog, een mysterieuze figuur uit haar verleden.

Leuke opzet, verrassende wendingen en opbouwende spanning

Je leest dit verhaal afwisselend vanuit het perspectief van Caitlyn in het heden en van Tommy in het verleden. Lulu Taylor zet een warm, meeslepend en bij vlagen spannend verhaal neer. Ik hou van verhalen waarin het verleden en het heden elkaar vinden, waarin ze met elkaar verbonden zijn. Daar geniet ik ook altijd zo van in de boeken van Lucinda Riley bijvoorbeeld.
De daadkracht en oprechtheid van Tommy worden pijnlijk gesaboteerd door Barbara, die er hele andere plannen op nahoudt met haar manipulatieve gedrag. En dan is er in het heden nog de slinkse Sara, die van geen ophouden weet. Alle spanningen tussen de vrouwen, zowel in het verleden als in het heden, komen tot een spannende confrontatie.
Zoals ik al in de intro schreef: op het omslag staat dat dit een thriller is. Ik zou het zelf eerder een roman met psychologische spanning noemen. Voor het grootste deel leef je het leven van de vrouwen mee, waarin de nodige intriges verwerkt zijn. Gaandeweg wordt het verhaal ontrafeld en komt de hele waarheid boven tafel…
Een prachtig boek als je geniet van romans waarin heden en verleden elkaar ontmoeten op een verrassende manier!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. De manier waarop je het boek beschrijft, doet me inderdaad ook denken aan de boeken van Lucinda Riley. Alleen dit keer spelen onaardige vrouwen nog een rol in het verhaal, ook wel eens leuk 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.