Nog iedere dag voelt het als een droom die uitkomt: werken met woorden! Ik vind het heerlijk om te schrijven, te schrappen en de mooiste teksten te creëren. Ik heb een mooi blog én een bloeiend tekstbureau. Denk je dat ik het daarbij laat? No way! Er is nog veel meer wat ik wil doen met mijn liefde voor taal…

Schrijven in meerdere talen

Een tijdje geleden had ik een superleuke opdracht waarvoor ik de tekst bij een animatievideo vertaalde. Ik vond het zó tof om te doen! Diezelfde middag verdwaalde ik op het wereldwijde web tijdens een zoektocht naar een nieuwe opleiding. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en al gauw keek ik naar de mogelijkheden voor een uitbreiding van mijn carrière als vertaler, bijvoorbeeld als vertaler Nederlands-Engels. Of misschien toch liever Engels-Nederlands? Hoe dan ook: ik sluit niet uit dat ik mijn kennis van de Engelse taal in de komende jaren nog flink ga bijspijkeren. Dan kan ik nog meer klanten helpen en weer op een hele andere manier met teksten en taal spelen. Het geeft ook weer veel vrijheid, omdat je vertaalklussen bijvoorbeeld voor een online vertaalbureau kunt doen. Zo ben je niet afhankelijk van een vaste locatie.

Een boek schrijven

Begin 2019 wist ik het zeker: ik ging een boek schrijven. Halverwege het jaar begon het te knagen. Het boek waar ik op dat moment mee bezig was, bleek niet te zijn waar ik van ging kwispelen. Ik trok de stekker eruit en dat was dat. Of toch niet?
Zoals je misschien wel weet, lees ik veel. Heel veel. Ik geniet van romans en thrillers en kan me er helemaal in laten meetrekken. Ik bewonder de schrijfkunsten van de auteurs, lezen wakkert mijn liefde voor taal alleen maar meer aan. Ik droom geregeld weg bij de gedachte hoe het zou zijn om mijn eigen boek zo in mijn handen te houden. Ik weet dan ook zeker dat ik op een dag een verhaal zal schrijven dat uit mijn hart komt, waarmee ik hopelijk veel anderen mag laten ontspannen, inspireren, genieten en nog veel meer.

Meer Sinterklaasgedichten schrijven

Wist je dat ik ieder jaar Sinterklaasgedichten schrijf op bestelling? Het begon als een grapje in 2018 en in 2019 deed ik het nog een keer. Het hele proces was niet zo klantvriendelijk, dus als ik er in 2020 weer mee verder ga, hang ik er ook een webshop aan vast. Ik vind het zó onwijs leuk om Sinterklaasgedichten te schrijven. Vaak ken ik de ontvanger of de aanvrager helemaal niet, maar met de info die ze me geven kan ik toch een mooi en treffend gedicht schrijven. Hopelijk mag ik er dit jaar weer een heleboel schrijven!

Anderen helpen met mijn taalkennis

Vanuit mijn tekstbureau help ik andere ondernemers al aan sprankelend schrijfwerk. Maar wat zou het fijn zijn als ik ook anderen kan helpen met mijn taalkennis. Daarom ben ik bezig met de lokale weggeefwinkel, om te kijken hoe ik hun cliënten kan helpen met bijvoorbeeld hun cv of solliciatiebrief. Mijn achtergrond in Personeelsmanagement komt hier ook goed bij van pas. Ik vind het fijn om anderen te kunnen helpen, zodat ze weer vooruit kunnen komen in het leven. Daarmee voldoe ik ook aan mijn missie om de wereld een stukje mooier te maken. ♥

Wat is jouw talent en wat zou jij er nog graag mee willen doen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Geweldige dromen! Ik droom ook nog steeds van ooit op een dag mijn eigen (non-fictie?) boek in handen hebben. Als die van jou er komt, ga ik ‘m zeker lezen!

  2. Pingback: Handige vertaalapps voor op vakantie* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.