Als ondernemer wil je graag opvallen, dat is logisch! Mensen moeten jouw bedrijf en jouw merk leren kennen en er zijn verschillende mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Een manier die al bestond voor we het internet veroverden zijn de good old relatiegeschenken. En die zijn nog steeds hartstikke leuk, handig en stijlvol! Ik geef je een paar leuke ideeën!

Relatieschenken als bedankje of promotie

Je kunt een relatiegeschenk op verschillende manieren inzetten. De naam zegt het al, het is een geschenk voor jouw relatie. Dat kan dus een klant of samenwerkingspartner zijn die je wilt bedanken. Of je gebruikt ze als promotie. Zeker als je relatiegeschenken personaliseert is het een mooie manier van offline reclame!

Wat zijn nou handige relatiegeschenken?

Je wilt voorkomen dat de ontvanger jouw relatiegeschenk in een hoek gooit en er nooit meer naar omkijkt. Je wilt juist dat hij het vaak gebruikt en ziet, zodat jouw naam goed op het vizier blijft. Wat zijn dan handige relatiegeschenken? Wat dacht je van een usb stick met logo? Een ander leuk idee is een waterfles bedrukken met jouw logo. Nu de strijd tegen wegwerpplastic actueel is, heb je daarmee niet alleen een praktisch, maar ook een duurzaam relatiegeschenk te pakken.

Leuke ideeën voor relatiegeschenken

Oké, het moet dus praktisch zijn en lekker veel gebruikt worden. Heb je een jonge(re) doelgroep die bijvoorbeeld graag naar festivals gaat? Dan zijn bedrukte drinkzakjes een goed idee. Deze opvouwbare zakjes zie je steeds meer, ter vervanging van waterflessen. Hoe leuk is het dan als jouw logo overal te zien is tijdens een festival?

Gebruik relatiegeschenken als promotiemateriaal

Ik had het al eerder over de strijd tegen wegwerpplastic. Je ziet nu steeds vaker herbruikbare boodschappentassen. Deze kun jij ook gemakkelijk laten bedrukken met jouw logo. Je kunt er bijvoorbeeld ook een actie aan koppelen. Wanneer een klant jouw tas ergens mee naartoe neemt, bijvoorbeeld op vakantie, kan hij daar een foto van delen op social media. Onder de deelnemers kun je dan bijvoorbeeld iedere maand een prijs verloten. Zo stimuleer je het gebruik van jouw tas en je krijgt er extra zichtbaarheid en naamsbekendheid door. Dat zijn weer een paar vliegen in één klap!

Bedrijfskleding bregblogt nieuw logo inspiratie bregblogt.nl

Welke relatiegeschenken wil ik voor Breg Blogt?

Nu ik zelf een mooi nieuw logo heb voor zowel Breg Blogt als voor Bregje Boer, is het tijd om na te denken welke relatiegeschenken daarbij passen. Voor mijn tekstbureau heb ik in het verleden al eens schrijfblokjes laten bedrukken. Dat was alleen niet de kwaliteit waar ik op had gehoopt, dus gebruikte ik ze amper. Toch ligt een notitieboekje of schrijfblok wel voor de hand, gezien mijn beroep. Maar dan een mooi boekje van goede kwaliteit, waarop mijn logo goed tot zijn recht komt. Ook wil ik voor Bregje Boer nog zo’n toffe trui als op de foto hierboven. Maar dan een donkerblauwe, omdat dat de hoofdkleur is van mijn blog.
Een ander leuk idee vind ik potloden met mijn bedrijfsnaam. Ik heb zelf een aantal setjes, zowel in de kleuren van Breg Blogt als in de kleuren van Bregje Boer. Ik gebruik ze regelmatig als ik foto’s maak en een enkele keer geef ik ze aan een klant. Deze potloden zijn wel vrij prijzig, dus niet ideaal als relatiegeschenk om in grote aantallen uit te delen. Een mooi alternatief zijn pennen, die heeft iedereen nodig en ze slingeren altijd rond, waardoor veel mensen ze te zien krijgen.

Help je me?

Wat het ook gaat worden, ik kies voor relatiegeschenken die goed aansluiten bij mijn beide merken, zodat ze deze versterken. Wat vind jij leuke of handige relatiegeschenken? En wat past volgens jou goed bij Breg Blogt?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Goedemorgen!
    Gepersonaliseerde winkelwagenmuntjes? Ik heb er jaren geleden een gekregen van het bedrijf van een familielid en het muntje gebruik ik nog iedere keer als ik boodschappen ga doen 🙈 of van die thee to go flessen die zie je volgens mij ook steeds meer. Heb je al eens gekeken voor de notitieboekjes van uncover lab?
    Groetjes Ramona

    • Oh ja da’s ook een goede! De notitieboekjes ken ik, nadeel daarvan is dat een grote oplage vaak een flinke investering is. Dus ik denk nog eens goed na over wat ik wil en hoe ik ‘t ga aanpakken. Superleuk dat je meedenkt, dankjewel!

  2. Ik ben zelf vooral gek op pennen, om te krijgen. En dat is ook nog eens handig omdat ik die veel gebruik. Geen idee hoe prijzig dat is, maar een etuitje lijkt me ook leuk om als relatiegeschenk te geven.

  3. Heel suf misschien, maar een pen vind ik echt altijd handig. Ik heb thuis een heleboel balpennen en ze worden hier massaal versleten. Ik zou dan alleen wel kiezen voor een opvallende pen, dus niet zo’n witte met je logo erop. Iets met een felle kleur of iets glimmends bijvoorbeeld 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.