Tanden bleken, ik ben er altijd een beetje huiverig voor geweest. Want zou dat wel goed zijn? Is het niet gevaarlijk? Toen ik door Zarella van Beautysalon Stars in Born werd uitgenodigd voor een tandenbleeksessie, won mijn nieuwsgierigheid het van al die vragen. Het resultaat? Dat laat ik je zien!

Tanden bleken bij Beautysalon Stars in Born

Een beetje spannend vond ik het wel. Want stel je voor dat ‘t er niet mooi uit zou zien? Of dat het pijn zou doen? Gelukkig ken ik Zarella al zo’n 10 jaar, dus ik wist dat ik in betrouwbare handen was. We hebben samen gewerkt en hebben altijd contact gehouden, toen we elkaar laatst weer zagen ontstond het idee om eens een review van een behandeling te doen en zo geschiedde! We begonnen de avond met een uurtje uitgebreid bijkletsen. Want dat ging natuurlijk niet zo makkelijk als ik eenmaal in de stoel lag.

Waarom zou je je tanden laten bleken?

Als je jarenlang hebt gerookt of veel koffie drinkt, kunnen je tanden verkleuren. vaak worden ze dan een beetje gelig. Dit kan je uitstraling op zijn beurt weer een beetje smoezelig maken. Als je tanden opgefrist zijn met een witte kleur, ziet je gebit er egaler uit en heeft het een positief effect op je uitstraling.

Is het niet gevaarlijk?

Ik vroeg Zarella ook het hemd van het lijf over de voors en tegens van het tandenbleken. Ze vertelde me dat dit vroeger vaker werd gedaan met gels waarin peroxide zat. Het gebruik van peroxide om tanden te bleken is verboden in Nederland. Zarella gebruikt zelf een gel die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Dit zijn voornamelijk zuren, die ervoor zorgen dat de witte kleur van je tanden naar boven komt.
Je kunt kiezen voor verschillende behandelingen, waarbij gekeken wordt naar de kleur van jouw tanden. Hoe geler jouw tanden, hoe langer de behandeling. Je krijgt vooraf een intakegesprek, waarin je bespreekt welke tint je wilt, wat de kosten zijn en dat je op de hoogte bent van de mogelijke neveneffecten van de behandeling.

Mijn ervaring met tanden bleken

Zarella deed eerst een mondspreider in mijn mond en bracht daarna soort klei aan op mijn tandvlees. Dit werd vanzelf harder en is bedoeld om het tandvlees te beschermen. Vervolgens keek ze welke kleur mijn tanden nu hebben, zodat ze kon bepalen hoe lang ik onder de uv lamp moest liggen met de gel op mijn tanden. We besloten om te beginnen met een halfuurtje. Ik ging lekker liggen, de gel ging op mijn tanden en de uv-lamp werd op mijn mond gericht. In dat halfuurtje kletsten we nog gezellig verder, al kwamen er bij mij vooral kreten en handgebaren uit.

beautysalon Stars Born bregblogt.nl

Is het pijnlijk om je tanden te bleken?

Mijn gebit is niet het meest stabiele onderdeel van mijn lichaam. Ik mis een paar kiezen en heb daardoor last van teruggetrokken tandvlees. Op de plekken waar mijn tandhalzen bloot liggen, was de behandeling wat gevoelig. Het voelde als kleine schokjes die om de zoveel seconden een prikje gaven. Na afloop van de behandeling bleef dit nog gevoelig, maar de volgende dag was het helemaal over. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als je jouw tanden wilt laten bleken en je gevoelige tanden hebt. Verder was het niet pijnlijk!

Het eindresultaat!

Nu zijn jullie natuurlijk allemaal reuze benieuwd naar het eindresultaat! Met de behandeling van 30 minuten zag ik zelf echt al verschil. Het is niet ineens een prodentsmile waar je een skibril voor nodig hebt, maar wel een mooie opfrisser van mijn gebit. Het ziet er ook meteen egaler uit, door die frissere kleur!

Ik ben onwijs tevreden over het resultaat! Zarella weet wat ze doet en zorgt dat je helemaal relaxed bent bij haar in de salon. Ik kwam helemaal enthousiast thuis en zelfs de man werd er enthousiast van. We gaan dus nog een keertje terug met zijn tweeën, zodat hij het ook kan ervaren. Hoe leuk is dat?

Woon je in Limburg en wil je eens bij Zarella langs? Je kunt contact met haar opnemen via Instagram en Facebook.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

 1. Zo’n subtiele opknapbeurt vind ik juist mooi. Veel beter dan dat je overduidelijk het idee hebt dat iemand z’n tanden heeft laten bleken. En ook nog eens bijgekletst. Kan niet beter;).

 2. Interessant artikel om te lezen! Ik ben er zelf ook over na aan het denken om mijn tanden te laten bleken. Ik ben simpelweg gewoon niet tevreden met mijn huidige kleur. Bedankt voor het delen van jouw ervaring.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

  • Hoi Anne,

   Leuk dat je een berichtje achterlaat! Ik heb je link weggehaald, omdat die overduidelijk commercieel is. Heb je interesse in een samenwerking? Stuur me dan gerust een mailtje!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.