Een boek vol gelukslessen voor ouders en kinderen, dat klinkt menig ouder als muziek in de oren, toch? Want worstelen we allemaal niet wel eens met het ouderschap? Hoe vaak vragen we onszelf niet af of we het wel goed doen allemaal? Hoe fijn is het dan om een boek te hebben dat je met prikkelende oefeningen, vragen en ideeën inspireert en motiveert? Ik vertel je alles over De glimlach van een kind van David de Kock en Arjan Vergeer, bekend van 365 dagen succesvol!

De glimlach van een kind – David de Kock en Arjan Vergeer

David en Arjan zijn bekend van 365 dagen succesvol. Hiermee inspireren ze volwassenen om op een positieve en succesvolle manier in het leven te staan. Ik luister regelmatig naar hun podcasts en haal daar veel inzichten uit. Met De glimlach van een kind richten de mannen zich op de volwassene in de rol van ouder. Dat is een ander onderdeel dan alleen maar aan jezelf werken, want je hebt te maken met je kind(eren). Ik schreef het net al: we vragen ons allemaal wel eens af of we het goed doen, dat ouder zijn. Want ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het af en toe een hele kluif.

Iedere week een andere oefening

Dit boek is er om jou, mij en alle andere ouders te helpen. Je hoeft het niet op een dag van a tot z te lezen. Sterker nog, de 52 lessen zijn precies genoeg voor 1 jaar. Je kunt door het boek heen bladeren en de les kiezen die jou op dat moment het meeste aanspreekt. Sommige oefeningen kunnen wellicht wat weerstand oproepen. De tip die David en Arjan geven is: doe eerst de oefeningen en vorm er daarna pas een mening over. Wie weet word je nog verrast!

Wat voor oefeningen kom je tegen?

De oefeningen zijn heel gevarieerd en zetten je echt aan het denken. Zo kun je de diepte in gaan door te ontdekken welke liefdestaal jouw kind spreekt. Er zijn vijf talen, zoals bijvoorbeeld lichamelijke aanraking, quality time en cadeautjes. Aan de hand van de tips kun je ontdekken welke liefdestaal jouw kind spreekt en wat het nodig heeft om de “liefdestank” bij te vullen. Als je ontdekt welke taal jouw kind spreekt, kun je hier gerichter mee omgaan.

Een andere mooie oefening zijn de affirmaties. Dit zijn uitspraken waarmee je jouw geest traint. Als jij jezelf bijvoorbeeld iedere dag vertelt dat je lelijk bent, gaat jouw brein dat vanzelf geloven. Dat werkt ook andersom. Als jij jezelf iedere dag vertelt dat je goed bent zoals je bent en dat je dankbaar bent, gaat jouw brein dat geloven en ga je daarnaar handelen. Met kinderen kun je deze affirmaties ook heel goed oefenen. Er staat een uitgebreide oefening in het boek waarmee je jouw kindje kunt leren affirmeren.

De glimlach van een kind: een waardevol boek voor iedere ouder!

Nu ik weer eens aandachtig door het boek blader, raakt het me weer hoeveel we voor die kleintjes kunnen betekenen.In positieve en in negatieve zin. Zo wil ik nog wel eens vergeten om tot 10 te tellen als ik boos ben en daar ben ik niet trots op. Als je dan zwart op wit ziet staan wat het effect daarvan is of kan zijn voor je kind en hoe je er anders mee om kunt gaan, raakt dat me. Ik gebruik dit boek regelmatig als houvast, als ik dat hele ouderschap maar ingewikkeld vind. Als ik even een manier of een oefening wil hebben die me anders laat kijken, denken en handelen. Ik denk echt dat dit een heel waardevol boek is voor iedere ouder!

Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding.

Wat is een goede oefening die jij vaker met je kind doet?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.