‘Wat zijn je wensen voor je verjaardag?’ Het valt even stil. ‘Geen idee, ik weet eigenlijk niets.’ Herken je dit kleine gesprekje? Frustrerend wel, als je iemand iets leuks wilt geven, maar diegene heeft geen wensen. Ik zet een aantal leuke cadeau-ideeën op een rijtje!

Cadeautips voor iemand die geen wensen heeft

Ik geniet er enorm van om anderen te verrassen en verwennen met cadeautjes. Kleine of grote cadeaus, dat maakt me niet uit, het gaat om het geven, om de verrassing om dat blije gezicht van de ontvanger. Ik kies de cadeaus altijd met zorg uit, waarbij ik erop let dat het meer waarde heeft dan alleen het ‘ding’. Iets waarover is nagedacht, iets waar aandacht en liefde in zit, dat vind ik het allerleukste!

Ga samen op pad

Met twee vriendinnen heb ik sinds een paar jaar een soort traditie opgebouwd. Met de één ga ik standaard uit eten als één van ons jarig is geweest. De jarige mag dan het restaurant kiezen en de ander trakteert. Door het jaar heen gaan we ook nog een paar keer samen eten en trakteren dan om de beurt. Het zijn steeds weer zulke gezellige avonden, waar we allebei enorm van genieten. Met de andere vriendin kiezen we iets leuks uit om te doen met onze mannen en Lau. De ene keer is dat ergens lunchen, de andere keer gaan we bowlen. Het is elke keer weer heel gezellig en het zijn herinneringen die je niet gauw vergeet.

Geef een cadeaubon mét jou erbij!

Deze tip sluit aan bij de vorige, maar is toch iets anders. Geef je neefje, nichtje, broer, zus, vriendin of wie dan ook een cadeaubon. Denk bijvoorbeeld aan een bioscoopbon en ga gezellig samen naar de bios. Of ook leuk: geef een fashioncheque cadeau en ga samen lekker shoppen. Maak er meteen een leuke middag of avond van, met een lekkere lunch of een drankje. Ook een manier om onuitwisbare herinneringen te maken samen!

Maak een herinneringenboek

Maak een fotoalbum of een herinneringenboek, dat je vult met anekdotes, foto’s, verhalen en herinneringen van jullie samen. Die ene foto waarvan hij of zij dacht dat je hem allang gewist had? Plak hem erin! Of dat hilarische stapverhaal van jaren geleden? Schrijf het op! Deel de verhalen die jullie met elkaar verbinden en laat nog lege pagina’s over. Dan kun je die mooi vullen met alle herinneringen die jullie nog gaan maken samen.

Regel een verrassing

Verrassingsfeestjes vind ik zó leuk! Inmiddels heb ik het voor Etienne al twee keer georganiseerd en iedere keer had ik er zo onwijs veel plezier van. Oké en ook een beetje stress, want zou het wel goed komen? De eerste keer was ter ere van zijn 33e verjaardag. Wekenlang had ik voorpret en op de avond zelf was zijn reactie de kers op de taart. Een kamer vol met zijn vrienden en familie, drankjes en hapjes en een gezellig muziekje: het perfecte feestje. Een verrassing heeft altijd een gouden randje, omdat je echt heel veel moeite doet voor het feestvarken. Zelf kreeg ik tijdens mijn zwangerschap een babyshower, die ik echt niet had verwacht. Ik voelde me zo geliefd! En hoewel ik wist wanneer mijn vrijgezellenfeest zou zijn, wist ik niet wat we gingen doen. Het werd een onvergetelijke dag, waarop ik zo intens veel heb gelachen en genoten van mijn lieve vriendinnen!

Wat je ook doet, doe het met aandacht!

Zolang je een cadeau met liefde en aandacht geeft zit je al goed. Weet je dat je vriendin dol is op badderen? Geef haar dan een fles van haar favoriete badschuim. Is je man dol op koken? Koop een kookboek. Zo kan ik nog wel uren doorgaan, er is altijd wel iets leuks te bedenken!

Hopelijk heb je zo weer wat inspiratie opgedaan en ga jij binnenkort een geliefde verrassen met een origineel cadeau! Heb je nog tips? Deel ze in de comments of op Facebook en inspireer elkaar!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

 1. Altijd lastig, om iets te kopen voor iemand die geen wensen heeft. Ik moet wel zeggen dat ik zelf meestal ook in die categorie val;). Een ‘tegoedbon’ cadeau geven vind ik altijd heel erg leuk. Juist omdat je dan vaak samen mooie herinneringen maakt en die zijn voor altijd.

 2. Samen op pad vind ik ook heel leuk, zowel om te geven als te krijgen. Ook verwen behandelingen zoals een massage of manicure vind ik erg leuk. Ik doe dat op de een of andere manier moeilijker uit mezelf maar als ik het krijg geniet ik er echt van.

 3. Herkenbaar! Ik ga ook meestal voor de ervaring samen. Of iemand iets geven waarvan je weet dat hij/zij dat niet voor zichzelf zou kopen, maar er wel heel erg van geniet. Echt de verwencadeautjes.

 4. Een handig artikel! Ik vind het altijd zo lastig als iemand geen wensen heeft. Meestal geef ik dan een persoonlijk cadeau. Ik laat een product bedrukken met een mooie foto of tekst erop. Dit wordt eigenlijk altijd wel gewaardeerd, maar elk jaar hetzelfde is natuurlijk ook geen optie.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

  • Dat is ook een leuk idee Carla!

   PS ik heb je link verwijderd als je interesse hebt in linkplaatsing, kun je me een berichtje sturen via het contactformulier. 😊

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.