Stuk van jou van Susan van Eyck is het vervolg op Mijn beeld van jou, een roman die mij nog lang bij bleef, nadat ik hem binnen een halve dag uit las. Hoe gaat het nu, anderhalf jaar na het overlijden van haar grote liefde met Emma?

Stuk van jou – Susan van Eyck

Emma is 33 en voelt dat haar leven stilstaat. Sinds het overlijden van haar grote liefde Boris, twee jaar eerder, merkt ze dat ze het verleden niet los kan laten. Gelukkig heeft ze steun van Alice, haar beste vriendin, en van Wout, die Boris’ beste vriend was. Als Wout onverwacht de kans krijgt een tijd in Engeland te gaan wonen en Emma mee vraagt, besluit ze in een opwelling ja te zeggen. Misschien is een andere omgeving net wat ze nodig heeft. Als Emma in Engeland een nieuwe liefde ontdekt, heeft ze het daar heel moeilijk mee – het voelt alsof ze Boris verraadt. Maar net als Emma tot het besef komt dat ze haar verleden niet haar toekomst kan laten bepalen, gebeurt er iets waardoor ze misschien helemaal geen keuzes meer heeft…

Een ontroerend vervolg op Mijn beeld van jou

De lat lag bij mij als lezer behoorlijk hoog, omdat ik Mijn beeld van jou echt heb verslonden. Ik lees net in mijn recensie dat ik er op een dinsdagmiddag om 17.00 uur in begon en het de dag erna voor de lunch uit had. Ik was dan ook reuze nieuwsgierig naar het vervolg. Hoe ging het nu met Emma, na haar grote verlies?

Deze roman is wederom geschreven in de fijne, vlotte schrijfstijl van Susan van Eyck. Ze vertelt het verhaal vanuit verschillende personages. Eerst lees je het verhaal van Emma, later van Wout. Tussendoor zitten flashbacks, die zijn geschreven door de ogen van Boris. Het duurde even voor ik dat doorhad, ze kwamen voor mij een beetje uit de lucht vallen. Desondanks vond ik het een fijne opbouw van het boek. Net als je denkt dat het hele verhaal wel duidelijk is, gebeurt er iets onverwachts, wat de hele boel weer aan het wankelen brengt. Daardoor blijft het tot het einde een verrassend, ontroerend en mooi verhaal. Ik heb ervan genoten, maar hield het dit keer wel droog, in tegenstelling tot bij het eerste deel. 😉

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Dat soort boeken zijn zo fijn, van die boeken die je grijpen en ontroeren. Ik vind deze alleen voor mij net iets te heftig klinken. Misschien over een poosje;).

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.