Een van de voordelen van het zzp-schap is dat ik kan werken waar en wanneer ik wil. Nu woon ik in een heel fijn huis, waar ik een eigen kantoorruimte heb ingericht. Soms wil ik een andere omgeving of wil ik afspreken met klanten. Daarvoor ga ik dan naar een koffiezaak in de stad. Ik deel de fijne werkplekken voor zzp’ers in Maastricht met je!

Laatste update: 11 januari 2023

Werkplekken voor zzp’ers in Maastricht

Wat heb je als zzp’er nodig op je werkplek? Wifi, een stopcontact, een comfortabele stoel en het liefst ook goed eten en drinken. Maastricht is een enorm bourgondische stad, dus dat laatste zit overal wel snor! Ik heb de afgelopen tijd leuke en fijne plekken ontdekt waar ik fijn kan werken.

Handig om je goed te kunnen concentreren!

Coffeelovers de Annex

Mijn favoriete werkplek als zzp’er is Coffeelovers de Annex op Plein 1992. Deze vestiging van Coffeelovers is een zelfbedieningsrestaurant. Voor je nu denkt dat het een soort wegrestaurant is: no way! Het is een ruimte, goed ingerichte zaak. Je bestelt je koffie of broodje aan de counter, rekent af en kiest een plekje. In de gezellige ruimte staan grote en kleine tafels en zitjes. Zo is er altijd een plekje waar je goed zit. De Wifi is gratis en de koffie is goed! Een ding is handig om te weten: Ik schreef al eerder een blog over Coffeelovers de Annex onder de noemer kindvriendelijke hotspot, maar dat botst niet met deze locatie als werkplek! Het publiek is een mix van studenten, werkenden/zzp’ers en ouders met kinderen, die laatste groep komt voor de speelhoek achterin. Ik werk hier altijd met mijn noise cancelling hoofdtelefoon op en dan merk je niets van de andere gasten. Je vindt hier echt geen taferelen als in een krijsparadijs, maar het leek me wel handig om te vermelden. 😉

Coffeelovers de Annex

Coffeelovers de Annex
Plein 1992 15
6221 JP Maastricht
043-3561944
Website
Openingstijden: maandag t/m zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur

Roest / SNS De Ruimte

De Ruimte is een hele toffe, multifunctionele ontmoetingsplek in het Sphinxkwartier. Je kunt hier komen werken, vergaderen of een presentatie of event organiseren. De Ruimte is een initiatief van de SNS Bank. Je kunt er dan ook terecht voor advies over het ondernemerschap of over geldzaken. Naast werken kun je in restaurant Roest genieten van een lekker drankje of een goede lunch. Deze plek is echt gaaf ingericht en daardoor ook geschikt om foto’s te maken. Veel van de foto’s op mijn blog zijn in Roest gemaakt.

het effect van likes en interactie op social media bregblogt.nl
Roest/SNS De Ruimte – Foto: Chantal Kleijkers/Eightyonestories

Roest / SNS De Ruimte
Petrus Regoutplein 3
6211 XX Maastricht
06-12535150
Website
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.30 – 18.00 uur

Superhandig whiteboard notitieboek met to do-lijst!

Gedeelde Weelde

Gedeelde Weelde is een bijzondere en inspirerende plek! Deze coöperatieve winkel is een plek waarvoor lokale ondernemers en inwoners samenwerken om producten te maken verkopen. Je vindt er eerlijke en verse producten van bijvoorbeeld boeren uit de omgeving. Als dat geen inspirerende omgeving is?! Er zit ook een gezellig café bij, waar je terecht kunt voor koffie, een lekkere lunch of een fris drankje. Er is gratis Wifi.

Gedeelde Weelde – Foto: Chantal Kleijkers/Eightyonestories

Gedeelde Weelde
Petrus Regoutplein 2
6211 XX Maastricht
043-7370119
Website
Openingstijden café: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Grand Café Geusseltbad

Dit grand café ligt naast het zwembad. Het is een ruim opgezet café met stopcontacten bij verschillende plekken. Je hebt hier gratis Wifi. Ik vind het een ideale plek om te werken en om af te spreken met klanten of collega’s. De koffie is goed, de kaart is heel uitgebreid en het eten is lekker. De bediening laat je lekker je gang gaan, zodat je niet het gevoel hebt dat je in de weg zit. Ik kom hier zelf heel graag! Ook hier is, net als bij De Annex, een speelhoek en er komen ook ouders met (jonge) kinderen. Dankzij mijn koptelefoon heb ik hier nooit last van. Je kunt hier ook gratis parkeren op het parkeerterrein. (Sla rechtsaf na het United World College en je vindt de parkeerplaats aan je linkerhand. Via het wandelpad loop je langs de hockeyvelden zo naar het Grand Café.)

Discusworp 6
6225 XP Maastricht
Website
Open van maandag t/m zondag van 8.00 uur tot 22.00 uur

Van Wijck

Van Wijck ligt in het gezellige Wyck, vlak bij het station. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en lekkere koffie. Het is een populaire en drukbezochte zaak, dus wellicht niet de perfecte plek om gefocust te kunnen werken. Ik kom hier meestal als ik een afspraak heb met een klant of collega-ondernemer en werk er dan wat uurtjes daarvoor of daarna.

Van Wijck
Wycker Brugstraat 28
6221 ED Maastricht
043-8529603
Website
Openingstijden: Maandag t/m zondag van 8.00 uur tot 18.00 uur

Werkplekken voor zzp'ers Maastricht bregblogt.nl

Heb jij nog toevoegingen aan deze lijst? Stuur ze me dan door via het contactformulier!
Wat is jouw favoriete werkplek buiten de deur?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat leuk! Ik werk zelf graag vanuit huis, zeker wanneer ik alleen thuis ben, of ik kies voor de mediatheek op school.

  2. Pingback: De scholen draaien weer volledig: wat ga ik doen met al die "vrije" tijd? - Breg Blogt

  3. Pingback: Ondernemen op je eigen manier, hoe doe je dat? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.