Dit broodje met kip, kaas en spinazie uit de Airfryer is heerlijk voor een lunch die goed vult. Makkelijk te maken en klaar in een handomdraai!

Turks brood met kip, kaas en spinazie uit de Airfryer

Ik vind turks brood echt zó lekker! Het doet me altijd een beetje denken aan de vele fijne vakanties die ik in Turkije heb gehad. We eten het brood regelmatig bij een gezonde borrelplank of als bij de barbecue. Het is zo lekker luchtig van binnen en knapperig aan de buitenkant. Precies daarom heb ik het uitgekozen om deze variant op een tosti mee te maken. Een stevig broodje, waar je met veel smaak van kunt genieten!

Ingrediënten Turks brood met kip, kaas en spinazie uit de Airfryer

Voor 4 broodjes:

  • 1 Turks Brood (of 4 kleintjes)
  • Hummus
  • 8 blokjes diepvriesspinazie
  • 8 plakjes gerookte kip
  • 8 plakken kaas

Bereidingswijze

Snijd het Turks brood in vier gelijke stukken. Snijd de broodjes open. Besmeer allebei de kanten met een laagje hummus en leg de bovenkanten even opzij. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Doe op de onderkant van elk broodje een laag spinazie. Leg daarop 2 plakjes kip en een plakje kaas. Doe de bovenste helft erop. Maak de bovenkant van het broodje een beetje nat met wat water.
Doe de broodjes per stuk (tenzij er twee in jouw airfryer passen) in het mandje van de Airfryer. Bak ze in ongeveer 5 minuten op 200 graden bruin krokant, tot de kaas gesmolten is. De bereidingstijd kan per Airfryer verschillen, dus hou zelf even in de gaten wanneer het broodje voor jou gaar genoeg is.

EET SMAKELIJK!

Meer Airfryer recepten?

Kookboeken met Airfryer recepten
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.