Dit broodje met kip, kaas en spinazie uit de Airfryer is heerlijk voor een lunch die goed vult. Makkelijk te maken en klaar in een handomdraai!
In deze blog:
Turks brood met kip, kaas en spinazie uit de Airfryer
Ik vind turks brood echt zó lekker! Het doet me altijd een beetje denken aan de vele fijne vakanties die ik in Turkije heb gehad. We eten het brood regelmatig bij een gezonde borrelplank of als bij de barbecue. Het is zo lekker luchtig van binnen en knapperig aan de buitenkant. Precies daarom heb ik het uitgekozen om deze variant op een tosti mee te maken. Een stevig broodje, waar je met veel smaak van kunt genieten!
Ingrediënten Turks brood met kip, kaas en spinazie uit de Airfryer
Voor 4 broodjes:
- 1 Turks Brood (of 4 kleintjes)
- Hummus
- 8 blokjes diepvriesspinazie
- 8 plakjes gerookte kip
- 8 plakken kaas
Bereidingswijze
Snijd het Turks brood in vier gelijke stukken. Snijd de broodjes open. Besmeer allebei de kanten met een laagje hummus en leg de bovenkanten even opzij. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Doe op de onderkant van elk broodje een laag spinazie. Leg daarop 2 plakjes kip en een plakje kaas. Doe de bovenste helft erop. Maak de bovenkant van het broodje een beetje nat met wat water.
Doe de broodjes per stuk (tenzij er twee in jouw airfryer passen) in het mandje van de Airfryer. Bak ze in ongeveer 5 minuten op 200 graden bruin krokant, tot de kaas gesmolten is. De bereidingstijd kan per Airfryer verschillen, dus hou zelf even in de gaten wanneer het broodje voor jou gaar genoeg is.
EET SMAKELIJK!
Meer Airfryer recepten?
- Shoarma kapsalon uit de Airfryer
- Bladerdeeghapjes uit de Airfryer
- Gevulde courgette (VEGETARISCH) uit de Airfryer
- Snelle en lekkere lasagne uit de Airfryer
- Borrelhapjes uit de Airfryer
Kookboeken met Airfryer recepten
3 Reacties
Klinkt goed; ga ik zeker eens proberen!
Pingback: 9 lekkere picknickrecepten! - Breg Blogt
Pingback: Omelet met ham, kaas en spinazie uit de airfryer - Breg Blogt