Sieraden zijn bijna onmisbaar om je outfit helemaal af te maken. Iedereen heeft hierin een eigen stijl en ter inspiratie deel ik wat leuke ideeën om jouw outfit te stylen met sieraden!

Combineer je sieraden met elkaar

Was er ook een tijd waarin less is more het motto was, nu mag je er volop op los combineren! Draag bijvoorbeeld verschillende kettingen bij elkaar. Varieer daarbij in lengte, zodat je ieder kettinkje goed kunt zien.
Een andere leuke combinatie is een arm candy, oftewel een hele rits armbanden aan je pols. Draag een mooie gouden armband met kralenarmbandjes, stoffen bandjes of bredere armbanden in verschillende kleuren. Door de verschillende materialen en kleuren krijg je een heel speels effect.

Heb je meerdere gaatjes in je oren? Leef je uit met verschillende oorbellen!

In de zomer van 2019 liet ik aan allebei de kanten tweede gaatjes prikken in mijn oren. Ik wilde dat al zó lang, maar stelde het steeds uit. Na onze bruiloft waagde ik de sprong en ik ben er nog iedere dag zo blij mee! Je kunt er flink op los combineren en allerlei leuke setjes in je horen hangen. Ze noemen het niet voor niks een ear party, want het ziet er ook echt feestelijk uit! Ik ben nog vrij braaf, omdat ik meestal aan iedere kant hetzelfde setje draag. Maar je kunt ook gewoon vier verschillende oorbelletjes indoen, aan iedere kant twee anderen. Why not, het zijn jouw oren! Combineer hangertjes met knopjes en ringetjes, zodat je ook verschil krijgt in lengte en grootte. Wedden dat dit jouw look helemaal compleet maakt?!

Draag je graag ringen? Die hoeven écht niet alleen om je ringvinger!

Sinds de zomer van 2019 is mijn linker ringvinger bezet. Er prijkt een mooie lichtgouden trouwring aan en een witgouden verlovingsring. Toen we gingen shoppen voor onze trouwringen, letten we er wel op dat mijn verlovingsring erbij paste, maar het hoefde niet per se helemaal in dezelfde stijl te zijn. In het begin droeg ik mijn verlovingsring rechts en mijn trouwring links. Tot ik ze een keer bij elkaar droeg en dat toch ook wel heel mooi vond. Een nieuwe combi was geboren. Bijkomend voordeel: Ik kon aan mijn andere hand ook weer meerdere ringen dragen. Je vindt tegenwoordig overal leuke ringetjes, die je ook prima om je wijsvinger of middelvinger kunt dragen bijvoorbeeld. Hierbij geldt, net als voor de oorbellen, kettingen en armbanden, dat je er flink op los kunt combineren. Goud, witgoud, zilver, groot of klein: het kan allemaal. Ik vind het zelf bijvoorbeeld heel leuk om ringetjes met verschillende steentjes met elkaar te combineren.

Welke sieraden passen bij jou?

Welke sieraden bij jou passen is heel persoonlijk. De één wordt blij van grote kettingen, terwijl de ander liever voor een minimalistische stijl kiest. Let erop dat je – zeker bij oorbellen – kiest voor materialen waar je lichaam goed op reageert. Ik heb weleens van die goedkope setjes oorbellen en merk dat mijn oren daar niet altijd even goed op reageren. De huid gaat dan irriteren als ik ze te lang draag. Ook kan het bij niet-edelmetalen zo zijn dat de sieraden afgeven en je ineens met een groene vlek in je nek of aan je vinger zit. Kijk dus goed welk materiaal bij jou past en waar je het meeste plezier van hebt. Qua kleur en vorm kies je gewoon lekker wat jij mooi vindt!

Outfit stylen met sieraden

Tot slot geef ik graag nog wat meer inspiratie om je outfit te stylen met sieraden. Dat doe ik met een paar afbeeldingen die ik vond op Pinterest. Dat is sowieso mijn favoriete medium als ik nieuwe ideeën op wil doen voor outfits of kapsels.

Ik vind deze ear party echt te gek. De oorbelletjes zijn subtiel, maar zorgen samen voor een prachtig resultaat. Ik sluit niet uit dat ik ook nog een vijfde en zesde gaatje laat prikken! 😉 Kijk ook naar die subtiele ringetjes om de vingers. Zo zie je dat veel sieraden niet altijd too much hoeven te zijn. Op de tweede foto zie je mooi hoe meerdere kettingen bij elkaar eruit zien. De verschillende lengtes en materialen zorgen voor een speels effect. Op de laatste 2 foto’s zie je arm candy, een keer zonder en een keer met een horloge erbij.

Welke sieraden draag jij graag om jouw outfit een boost te geven?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Voor mij geldt: alleen goud. Anders krijg ik inderdaad groene vlekken en uitslag (teer huidje;)). Dat heeft nadelen, want dan ben je altijd duur uit. Voordeel: ik heb nooit keuzestress, want ik draag elke dag gewoon dezelfde gouden basics. Alleen qua oorbellen varieer ik. Daar heb ik meerdere setjes van.

  2. Ik vind oorbellen tof en mooi, maar wat ik minder vind is de achterkant. Heb je aan de voorkant allemaal subtiele knopjes en aan de achterkant al die grote sluiters. Daar moeten ze nog even iets op verzinnen vind ik 😉

    • Ik heb een aantal setjes die een kleiner slotje aan de achterkant hebben, dus vind ‘t niet zo storend! En sowieso, wie kijkt er achter je oren? 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.