De jachtpartij van Liz Foley is een klassieke whodunnit, oftewel: een moordmysterie, waarin de vraag wie het heeft gedaan centraal staat. Een spannend boek dat je tot het einde in het ongewisse laat!

De jachtpartij – Liz Foley

Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk. Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar.

Maar wie?

Spanning in een ruige omgeving

Je leest het verhaal steeds door de ogen van een ander personage. Op die manier maak je kennis met een deel van de groep en ieders eigenaardigheden. De vrienden kennen elkaar al heel lang en hebben allemaal zo hun geheimen. Het verhaal wordt afwisselend verteld in het verleden en het heden. Zo komen de verhaallijnen van vóór die fatale oudjaarsnacht en de dag waarop het lichaam worden gevonden steeds dichterbij elkaar komen. Zo vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en wordt het mysterie ontrafeld. Het ruige decor van de Schotse Hooglanden zorgt voor extra suspensie in het verhaal.

Aanrader dus?

Voor mij was het tot bijna aan het einde een verrassing wie er dood was en wie de moordenaar was. Mooi hoe je steeds maar een brokje informatie krijgt van de schrijver, waardoor je op ‘n gegeven moment iedereen wel verdenkt. Een mooi vormgegeven en sterk geschreven boek met een spannend plot!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Ah yes, dit boek ligt bij mij ook klaar als volgende. Kijk er al een poosje naar uit! Ik ben echt heel benieuwd.

  2. Lijkt me erg leuk! Ik heb ‘m op mijn verlanglijstje gezet voor mijn verjaardag! Ik hou altijd wel van dit soort verhalen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.