Eten in een slagerij? Yup, dat heb jij goed gelezen! In april 2019 opende restaurant Onglet haar deuren in de voormalige slagerij Schürmann in het Maastrichtste Wijck. Je komt er binnen via de winkel aan de voorzijde, waar je heerlijke vleeswaren kunt kopen. Is de winkel dicht? Dan moet je aanbellen. Stap door de dikke, zilveren deur de koelcel in. Of toch niet? Ik neem je mee in de wondere wereld van Onglet in Maastricht!

Restaurant Onglet in Maastricht

Zodra je door de dikke zilveren koeldeur stapt, beland je in een andere wereld. Rechts word je begroet door een varken en andere vleeswaren uit de slagerij en dan… dan sta je ineens in een warme, levendige en sfeervolle ruimte. De tegels op de vloer herinneren je aan de vorige bestemming van deze ruimte. Dit was de slagerij, waar alle producten (voor)bereid werden die in de winkel verkocht werden. Door de hele ruimte komen nog elementen van vroeger terug, gecombineerd met stoere details en stijlvolle velvet stoelen en krukken.

Laat je verrassen door de chef

Wij schoven aan aan de bar en begonnen onze avond met een lekker glaasje bubbels. Vanaf deze plek heb je goed zicht op de koude kant van de keuken, de bar en het restaurant aan je rechterkant. Ik word altijd heel blij van de bedrijvigheid op zo’n plek. Als je zelf jaren in de horeca hebt gewerkt, blijft dat toch een speciale interesse. Op het menu staan voornamelijk vleesgerechten, wat natuurlijk ook logisch is op een plek als deze. Toch is ongeveer 30% van de kaart vegetarisch, dus als vegetariër hoef je hier niet op een houtje te bijten! Je kunt kiezen voor losse gerechten van de kaart, die in prijs variëren van 11 tot 23 euro
Wij kozen voor Chef Alan’s aanbevelingen. Dat is een selectie van zes gerechten van de kaart, die je verspreid over vier gangen krijgt. De gerechtjes zijn groot genoeg om te delen. Je betaalt hiervoor, inclusief brood en charcuterie, 94 euro.

Charcuterie, Picanha en geroosterde biet

We kozen voor een fles Riesling van de Maastrichtse wijngaard De Apostelhoeve en het feest kon beginnen. Er kwamen wat bordjes met charcuterie op tafel, heerlijk knapperig brood en een potje reuzel. Die laatste heb ik nog net niet met mijn vingers leeg zitten likken, zo lekker was het!
De eerste gang bestond uit twee gerechtjes. Het eerste gerechtje was een dungesneden picanha, dat is een stukje van het rund dat zich net boven de staart bevindt. het werd geserveerd met eendenlever, peterselie, wortel en appel. Zalig! Het tweede gerechtje was een geroosterde biet met rocotta, gepofte quinoa en olijfjes. De biet had nog de aardse smaak en dat was in combinatie met de ricotta echt tongstrelend lekker.

Geplette coquilles en varkenswang

Terwijl we rustig zaten na te genieten van de eerste gang kon het keukenteam aan de slag met de tweede gang: geplette coquilles. In de tussentijd werden onze glazen bijgevuld en checkte de bediening of alles nog naar wens was. De bediening is heel goed. Vriendelijk, zonder opdringerig te zijn en ze vertellen vol passie over de wijnen en de gerechten.
De coquilles vormden een verrassende combinatie met de stukjes rib van het Iberico-varken. De zoute en zilte smaken vulden elkaar perfect aan.

Na de coquilles werd de varkenswang geserveerd. En hier heb ik dus wel met mijn vinger de laatste restjes van het bord zitten likken. Man, wat was dat lekker! Het vlees was perfect gegaard, heerlijk mals en viel goed uit elkaar. De zachte mousseline van aardappel (een soort zachte aardappelpuree) en de eigen jus vormden een combinatie waar ik gewoon echt heel blij van word!

Chinese kool en hertenbiefstuk

Tijd voor gang nummer vier. Chinese kool in een Japanse kimchi marinade met avocado en een vinaigrette. Dit was voor ons het minst favoriete gerecht, maar zeker wel een mooie combinatie van smaken.
De hertenbiefstuk met rode kool ging er dan wel weer goed in! Het vlees was mooi gebraden en heerlijk zacht en mals van binnen. Je proeft echt dat het goed vlees is en dat de koks weten wat ze doen met de pannen.

Oké, nog een dessertje dan!

Na vier gangen heb je met zijn tweeën echt goed gegeten en zit je lekker vol. Niet propvol, maar precies goed. Omdat we met onze neuzen op de koude kant zaten, konden we een dessert niet weerstaan. We kregen een bordje met verschillende chocolade bereidingen, peer en passievrucht. Een perfecte afsluiter van een tongstrelend diner.

Onglet Maastricht wijck restaurant slagerij bregblogt.nl

Onglet in Maastricht: een avond culinair genieten in een bijzondere ambiance

Voor een avondje eten bij Onglet mag je wel een paar uur uittrekken. Laat je in de watten leggen, geniet van de heerlijke gerechten en wijnen en dompel jezelf onder in deze bijzondere ambiance. Er zijn geen ramen, dus je bent écht even helemaal weg van de buitenwereld. Pak je agenda, regel oppas en ga samen met de mensen die je liefhebt genieten van deze bijzondere en unieke plek in Maastricht! En kom je overdag een keer voorbij de slagerij? Vergeet dan niet om een pakje knabbelspek mee te nemen. Geloof mij: daar krijg je geen spijt van!

Onglet’s zusje: Brasserie Mijn Streek in Heerlen

Eigenaars Tim, Alan en Levy zitten niet stil. Onglet in Maastricht is hun tweede zaak. Ze hebben in Heerlen al een succesvolle Brasserie: Mijn Streek. Op de vijfde verdieping van het Glaspaleis geniet je van heerlijke gerechten en een prachtig uitzicht. Ik schreef al eerder een blog over Brasserie Mijn Streek.

Onglet
Wycker Brugstraat 27
6221 EB Maastricht
043-8528847
hello@onglet.nl
www.onglet.nl

Openingstijden restaurant:
maandag, dinsdag en donderdag: 18.00 uur – 21.30 uur (laatste keukenbestelling)
Vrijdag en zaterdag:
12.00 uur – 15.00 uur (lunch)
18.00 uur – 21.30 uur (laatste keukenbestelling)
Zondag: 12.00 uur – 21.30 uur
Woensdag gesloten

Openingstijden winkel:
dinsdag & donderdag t/m zaterdag:
9.00 uur -18.30 uur
Zondag: 12.00 uur – 17.00 uur
Maandag en woensdag gesloten

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Oh, dat is gaaf! Zicht op de keuken vind ik ook leuk. Niet omdat ik er verstand van heb, maar gewoon omdat ik het leuk vind om mensen te zien die er wél verstand van hebben;).

  2. Leuk verslag Van Onglet Bregje. Het nodigt echt uit om daar te gaan eten. De menukaart is ook gevarieerd.

    We gaan dit zeker een keertje doen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.