GELUKKIG NIEUWJAAR! Welkom in 2020! Ik neem je mee terug naar onze kerst, een dagje Winterefteling en mijn verjaardag! En: ik deel mijn nieuwjaarswens met je!

Kerst 2019

Hoewel de kerst me nog steeds wat emotioneel kan maken, merk ik dat het ook steeds relaxter wordt. Ik schreef al eerder een blog over onze plannen voor kerst. Die plannen zijn bijna uitgekomen, met een paar kleine wijzigingen. Zo ging ik met de mannen mee naar de kapper en genoot daar alvast van een lekker glaasje wijn voor we naar mijn schoonouders reden. Op 1e kerstdag was het zo relaxed als gepland en voorspeld, de tranen vloeiden rijkelijk tijdens All you need is love!

All you need is love kerstmis bregblogt.nl

Tweede kerstdag verliep iets anders dan gepland. Mijn jongste neefje was ziek en daarom konden mijn broer en zijn gezin er niet bij zijn met de kerstlunch. Zo jammer, en zo rot voor die kleine man! We bleven nog met 9 man over en het was toch heel gezellig. We aten en kletsten en sloten af met een potje Geen ja, geen nee en Party & co kids! Aantal foto’s dat ik maakte van een tafel vol eten: 0. Geloof me maar gewoon als ik zeg dat ‘t lekker was! Rond een uur of zes was alles opgeruimd en ploften we met de restjes op de bank.
Op vrijdag gingen mama en Laurens naar de nieuwe Mees Kees film en ik dook de sportschool in. Laurens wilde me niet te lang missen, dus in plaats van een uurtje werken stapte ik op de fiets naar de stad. We lunchten met zijn drietjes en daarna nam mama de trein weer naar huis. De rest van de dag deden we lekker lui.

Het gat tussen kerst en oud en nieuw

De plaatjes op social media vlogen je om de oren tussen kerst en oud en nieuw. Teksten die deze periode beschreven als een soort twilight zone en een donker gat waarin je niet weet welke dag is het is vlogen voorbij. Zo voelde het ook voor mij en ik werd er heel onrustig van. Na de drukke dagen van de kerst en met mijn verjaardag in het vooruitzicht wist ik even niet wat ik met mezelf aanmoest. Op zaterdag besloten we om maandag iets leuks te gaan doen. We dachten eerst aan Freek Vonk Live, maar om 10.00 uur in Amsterdam moeten zijn paste niet helemaal in de vakantiestemming. Ineens wist ik het: We gaan naar de Efteling!

Eindejaarsdiner The Marketing Factory bregblogt.nl

Maar, voor het zo ver was, had ik nog een heel gezellig eindejaarsdiner met Kim. Zoals je misschien wel weet werken wij al anderhalf jaar samen en dat is zo leuk en fijn! Ieder kwartaal evalueren we hoe het gaat met een lunch of een etentje en dit keer besloten we om een feestelijk diner te houden bij Onglet in Maastricht. Ik zal binnenkort in een aparte blog vertellen hoe het was!

Winterefteling bregblogt.nl

Winterefteling

Het was echt een top idee om naar de Efteling te gaan op maandag! We hebben de hele dag zo onwijs genoten. Ja, het was druk, maar dankzij de app wisten we de grootste drukte prima te vermijden. We zijn van 11.30 tot 20.30 in het park geweest, dat zegt genoeg, toch? Van de Fata Morgana via het Sprookjesbos naar Symbolica. En daarna van de Stoomcaroussel via de Pagode naar het carnaval festival. Toen het donker werd gingen we naar het Land van Laaf., nog een rondje in de buitencaroussel en door naar de oldtimers. We sloten af met de Droomvlucht en een hapje eten bij het Witte Paard. Bij de uitgang pikten we nog een stukje van Aquanura mee, maar we waren alle drie eigenlijk nog te moe om rechtop te staan. Dus hoppatee, de auto in en naar huis. Het was zo’n gezellige en leuke dag. Laurens heeft de hele dag meegelopen, zonder buggy of karretje, echt zo knap! Er stond namelijk 10 kilometer op de teller aan ‘t eind van de dag! Dat ik de dagen erna een beetje in de kreukels lag mag dan ook geen verrassing zijn. Gelukkig is mijn belastbaarheid nu zo veel hoger, zo’n dag als deze had ik een jaar geleden niet eens aangekund, dus ik ben hartstikke blij en trots!

Winterefteling Laurens en papa bregblogt.nl
Winterefteling pagode bregblogt.nl

Jarig!

Op 31 december mocht ik 39 spreekwoordelijke kaarsjes uitblazen! Ik schreef al een blog over mijn verjaardag en dat ik er een beetje dubbele gevoelens bij had. Uiteindelijk was het een hele gezellige dag. Mijn vriendinnen Marscha en Kim kwamen taart eten, net als de schoonfamilie. We zouden ‘s avonds een borreltje doen met de buren, maar de buurman werd ziek. Dus trok ik m’n joggingpak aan en ploften we op de bank. We keken de oudejaarsconference van Martijn Koning en daarna nog die van Claudia de Breij. Laurens viel rond een uur of tien bij me in slaap. Om kwart voor 12 maakten we hem wakker en om 0.00 uur proostten we met zijn drietjes op ‘t nieuwe jaar. We gingen even naar buiten om vuurwerk te kijken met de achterburen en rond 1.00 uur lag de kleine man weer in bed. Ik keek zelf scheel van vermoeidheid (en wellicht een beetje van de bubbels) en dook er ook in. Heerlijk!

Mijn wens voor jou voor het nieuwe jaar

Ik wens je een jaar waarin je leert, groeit en bloeit.

Ik wens je een jaar waarin je ontdekt, speelt en probeert.

Ik wens je een jaar vol liefde, geluk en plezier.

Ik wens je een jaar met de mensen waar je van houdt, die je laten lachen en stralen.

Ik wens je een jaar waarin jij jezelf mag zijn.

Ik wens je een jaar waarin dromen, groot en klein, uit mogen komen.

Ik wens je een jaar waarin je gezond bent in lichaam en geest.

Ik wens je een jaar waarop je op 31 december terugkijkt en zegt: het is een mooi jaar geweest.

Klaar voor 2020!

En nu is het 2020! Als ik dit schrijf is het donderdag 2 januari en ik vind het zo gek om 2020 te zien staan in de rechterbenedenhoek van mijn laptop! Mijn brein moet altijd weer even wennen aan een nieuw jaartal en deze is zo mooi rond, dat heeft iets bijzonders. Ik ben blij met een nieuw jaar. Dankzij alle inzichten van 2019 kan ik langzaam dingen achter me laten en vooruit kijken. Ik heb geen grote dromen of plannen, ik wil vooral de rust in mezelf waar ik zo hard voor heb gewerkt steeds meer blijven ervaren. Ik wil nog meer varen op mijn intuïtie en vertrouwen op mijn eigen kunnen. En ik wil heel veel genieten van de grote en kleine geluksmomenten, die iedere dag voorbij komen. ♥

Hoe waren jouw kerst en oud en nieuw?


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat een lieve, mooie wens! Ik wens jou ook een heel goed, prachtig 2020. En de winterefteling ziet er echt heel gaaf uit, maar het allermooist is misschien wel dat je het kon. Heerlijk!

  2. Pingback: Oh Happy day: digitale detox, kerst en 40 jaar! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.