Ga jij met de feestdagen voor een hele feestelijke outfit? Of staat comfort voorop? Als je er feestelijk uit wilt zien, maar geen pijnlijke voeten wilt door pumps, zijn enkellaarsjes een hele goede oplossing. Ik zet een aantal toffe exemplaren voor je op een rij!

Enkellaarsjes: tijdloos en veelzijdig!

Enkellaarsjes zijn al heel wat jaren vaste prik in het modebeeld. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn, net als hoge laarzen, tijdloos en veelzijdig. Je kunt ze dragen in allerlei combinaties. Van stoer met een jeans en t-shirt tot zakelijk onder een pak. Voor de feestdagen draag je ze bijvoorbeeld onder een maxidress, met een nette zwarte broek of onder een – altijd goed!- little black dress! Ik heb zelf verschillende exemplaren in de kast staan. Met en zonder hak, met en zonder veters en in verschillende kleuren en prints. Zo heb ik bij iedere outfit wel een passend paar!

Enkellaarsjes bij jouw kerstoutfit

Met kerst willen de meeste vrouwen (en mannen) er graag op hun allerbest uitzien. De winkels hangen vol met jurken, rokken en jumpsuits in chique kleuren en met pailletten, glitters en glanzende stoffen. Sneakers kunnen daar prima bij, omdat ze een soort kameleon in modeland zijn, maar een paar mooie enkellaarsjes maakt zo’n outfit wel écht af. Voor mij is het grootste voordeel dat ze wat comfortabeler zijn dan de meeste pumps, maar wel dezelfde luxe, chique uitstraling hebben. En: je draagt ze ook gemakkelijk buiten de feestdagen om: win-win dus!

Feestelijke enkellaarsjes

Voor wat inspiratie zocht ik bij Omoda de leukste enkellaarsjes uit, die het goed doen onder een feestelijke kerstoutfit. Kies je voor de opvallende luipaardprint van Dune London? Of liever iets subtieler met de Gabor laarzen met grijze luipaardprint? Lekker knallen in rood met de laarsjes van Paul Green, of toch liever klassiek zwart?
Wil je wat opvallender, maar toch in het zwart? Dan zijn deze laarsjes van Pertini te gek: subtiel door de lage hak, maar opvallend door het krokodillenleer. Daarnaast zie je enkellaarsjes van Bronx met slangenleer en een hoge hak.
De groen-blauwe laarsjes van Floris van Bommel zijn echte eyecatchers, die iedere outfit af maken. En met de zebraprint van Notre V maak je een feestelijke outfit compleet!

Inspiratie voor kerstoutfits

Ik kocht een tijdje geleden een meshtop, je weet wel van dat doorschijnende stof. Uiteraard met een luipaardprint, wat had je dan verwacht? Ik combineer de top met een nepleren rok en sneakers of zwarte enkellaarsjes. Op Eerste kerstdag trek ik gewoon mijn kersttrui aan en op tweede kerstdag kies ik voor een maxidress met gouden print en een subtiel glittertje, daarbij draag ik dan ook weer enkellaarsjes of een paar sneakers. Lekker feestelijk en toch comfortabel!
Ik deel nog een paar tips voor een stralende kerstoutfit met je:

  • Voeg een glitter accent toe aan je outfit, bijvoorbeeld een sjaal, glitterpanty of een riem met een glimmend detail
  • Is je outfit ingetogen? Knal dan op een andere plek, bijvoorbeeld met rode lippenstift of enkellaarsjes in een knalkleur!
  • Ga shoppen in je eigen kast en ontdek nieuwe combinaties. Pas als je verschillende items bij elkaar houdt zie je echt of het bij elkaar past. In je hoofd kun je die combinaties niet goed maken. Dus shoppen, passen en combineren maar!
  • Kies eens voor een panty met een printje, dat maakt je outfit meteen een stuk speelser en origineler.
  • Combineer verschillende prints en materialen met elkaar: zoals een rok of jurk van glanzende stof met een stoer leren jasje. Of een glitterjurk met velvet laarsjes.

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie voor een toffe kerstoutfit! Weet jij al wat je aantrekt? Ik ben benieuwd!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Whoei! Rode laarsjes staan bij mij nog altijd hoog op de wensenlijst. Die in jouw blog vind ik ook weer geweldig. Zelf kocht ik een paar weken geleden enkellaarsjes in zwart lak. Helemaal verliefd op.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.