Morgen barst het kerstfeest los in huize Breg Blogt! We hebben een mooie planning gemaakt die genoeg ruimte laat om te chillen en waarbij we toch allebei onze families zien. De boodschappen zijn al binnen, dus no stress hier! Ik vertel je alles over onze kerstplannen voor 2019!

Kerstavond

Etienne heeft niet heel erg geboft met zijn vrije dagen in deze periode, maar omdat de kerst vrij gunstig valt hebben we toch genoeg vrije tijd samen. Op kerstavond moet hij gewoon werken tot een uur of 2. Daarna gaan de mannen naar de kapper voor een frisse kerstcoupe en dan is het tijd om te vertrekken.
In de avond gaan we gourmetten bij mijn schoonouders met Etienne zijn broer. Lekker ongedwongen en zonder poespas. Hoe ouder ik word, hoe liever ik mijn kerst zo doorbreng, zonder alle toeters en bellen!

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag beginnen we met een lekker ontbijtje met zijn drietjes. We treffen alvast wat voorbereidingen voor tweede kerstdag en doen verder rustig aan. In de loop van de middag komt mijn lieve mama naar ons toe en ‘s avonds eten we kaasfondue. Daarna is het tijd om ons huispak aan te trekken en All you need is love te kijken! Normaal kijken we dit op kerstavond, maar nu hebben we die traditie gewoon een dagje opgeschoven. Glaasje bubbels erbij en janken maar!

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag komt mijn familie bij ons lunchen. We zijn in totaal met 12 man, dus we maken een mooie lange tafel in de woonkamer. Ik heb allerlei lekkers ingekocht, broodjes, beleg, hartige hapjes en ga zo maar door. We maken een lekker soepje en zorgen voor een wijntje en een sapje erbij. Ook dit keer geen poespas, maar gewoon gezellig samen zijn. En vooral GEEN STRESS! De tafel vol, zodat iedereen kan pakken waar hij of zij zin in heeft. De kinderen zitten gezellig bij ons aan tafel. Ik verheug me erop! In de avond zullen we lekker op de bank ploffen met een film en de restjes van de lunch.

Derde kerstdag

Derde kerstdag is natuurlijk helemaal geen officiële feestdag, maar ik noem hem toch gewoon. Mama blijft twee nachtjes slapen, zodat ze op deze dag samen met Laurens iets leuks kan gaan doen. Ik geloof dat ze naar de nieuwe Mees Kees film gaan samen. Etienne moet gewoon werken en ik duik ook even achter mijn laptop om te werken aan de nieuwe website voor Bregje Boer.

Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn

In 2016 vierden we voor het laatst kerst met mijn complete gezin. Terwijl ik dit typ begint mijn neus weer te prikken en komt het besef weer even keihard binnen. Dit wordt de eerste kerst in ons huis, waar papa niet bij is. Ieder jaar opnieuw proberen we er dapper iets moois van te maken, maar het blijft moeilijk. De rouw blijft een beetje rauw. Er is in gedachten voor iedereen toch een lege plek aan tafel. Ik troost me met de gedachte dat papa bij ons is, zoals hij me vertelde tijdens mijn healing. Dan beeld ik me in dat hij zich met me komt bemoeien in de keuken of dat hij nét een glaasje wijn te veel neemt. En dan breekt er weer een glimlach door op mijn gezicht. Het wordt vast weer een fijne kerst!

Wat zijn jouw plannen voor kerst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Volgens mij wordt dat heel gezellig daar in huize Breg Blogt! Die lege stoel is herkenbaar, maar koester met elkaar juist ook op dat soort dagen de herinneringen, zou ik zeggen. Fijne dagen toegewenst.

  2. Pingback: Oh Happy Day #52: Kerst, Winterefteling & jarig! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.