De schoonmoeder van Sally Hepworth is een roman met een verrassend verhaal en een inkijkje in het leven van een rijke Australische familie, waarin niet alles is wat het lijkt…

De schoonmoeder – Sally Hepworth

Vanaf het moment dat Lucy haar schoonmoeder Diana ontmoet, weet ze dat het nooit echt zal klikken. Als voorvechtster van vrouwenrechten geniet Diana veel aanzien en ze is zeer beleefd en keurig. Maar ze is ook heel afstandelijk, en absoluut niet de schoonmoeder op wie Lucy had gehoopt. Andersom lijkt Diana zich ook een andere ideale schoondochter te hebben voorgesteld.
Tien jaar later wordt Diana dood aangetroffen. Naast haar ligt een briefje waarin staat dat ze niet meer verder kon met haar door kanker verwoeste lichaam. Maar als de autopsie plaatsvindt blijkt dat Diana helemaal geen kanker had. Wel zat er gif in haar bloed. Wat is er gebeurd? En wie weet er meer van? De breekbare familieverhoudingen, onderhuidse spanningen en lang verborgen geheimen komen langzaam aan de oppervlakte.

Een roman vol verrassingen

Als lezer vormde ik al gauw een beeld van de stijve, afstandelijke Diana. Zo’n schoonmoeder wens je niemand toe. Tot je leest wat het verhaal van Diana is. Ineens realiseerde ik me dat zij – net als ieder mens – een verhaal heeft. Een verhaal dat haar gevormd heeft en dat haar laat doen wat ze doet. De verhoudingen binnen de familie Goodwin komen steeds verder bloot te leggen en langzaam aan ontdek je wat er nou precies gebeurd is. Liefde, verdriet, frustratie, pijn, alle emoties komen voorbij. Dat maakt het een fijn boek om te lezen, vlot geschreven en een prachtig verhaal. Een roman waarin het verhaal als een ui wordt afgepeld, waardoor het einde totaal anders is als je aan het begin had vermoed. Prachtig!

Sally Hepworth laat je zien dat niets is wat het lijkt en dat liefde zich in verschillende vormen kan uiten. Door haar fijne schrijfstijl wordt het geen saai of slepend verhaal, maar leest het juist heel prettig weg. Ik kon het boek moeilijk wegleggen, wilde weten hoe het verder zou gaan en wat er nou precies gebeurd was.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Je bestelt het boek eenvoudig via onderstaande afbeelding:

Welk boek verraste jou op aangename wijze?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Bedankt voor de tip! Ik heb het boek toegevoegd aan mijn leeslijstje ?

  2. Weer een boek voor op het lijstje! Ik sloeg deze steeds over, omdat ik dacht dat ik het te heftig zou vinden, maar na deze recensie durf ik het wel aan. Kanker staat in dit boek niet centraal zo te lezen. Dat dacht ik dus steeds wel en dat soort boeken kan ik maar beter niet lezen,

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.