De decemberperiode is dé perfecte tijd om nieuwe spellen in huis te halen! Gezellig samen rond de tafel, hapje en drankje erbij en spelen maar! Wij testten twee spellen van Megableu: Geen Ja, Geen Nee en Relative Insanity!

Gezelschapspellen: altijd een goed idee!

Wij spelen steeds vaker spelletjes thuis. Laurens vindt het geweldig: toren van Pisa, memory en kwartetten zijn favoriet! Wij hebben veel plezier met Monopoly en Scrabble! Het is zo fijn om samen rond de tafel te zitten en echt iets samen te doen. Toen ik van Megableu de vraag kreeg of ik twee spellen wilde uitkiezen, twijfelde ik geen seconde!

Geen ja, geen nee Megableu bregblogt.nl

Geen Ja geen Nee

De vragen zijn verdeeld in 2 niveaus, kinderen en volwassenen, en bevatten verschillende thema’s: geschiedenis, muziek, aardrijkskunde, sport, televisie etc.
Hoe speel je dit spel ?
Je moet proberen om de tegenspeler JA of NEE te laten zeggen en voorkomen om zelf JA of NEE te zeggen wanneer het jouw beurt is om te spelen. Trek een kaart en stel de vragen één voor één aan jouw tegenstander. Als hij of zij antwoordt met “Ja” of “Nee” mag de speler die het eerst op de bel slaat zijn/haar pion één veld vooruit verplaatsen. Als de tegenstander alle vragen kan beantwoorden zonder “Ja” of “Nee” te zeggen mag zijn/haar pion één veld verplaatst worden.
De winnaar is de speler die als eerste het midden van het speelbord bereikt.

Wat vonden wij van Geen Ja, Geen Nee?

We moesten de spelregels even goed lezen, want die kunnen zorgen voor wat verwarring, tenminste bij ons! Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, die zelf goed kunnen lezen. Wij hielpen onze kleuter dus een handje geholpen, door de vragen namens hem te stellen.
Het is even oefenen en je kunt de ander vooral om de tuin leiden door de vragen snel te stellen en achteloos de vervolgvragen op ‘t kaartje te stellen. We hebben ontzettend gelachen tijdens het spelen, vooral om het fanatisme waarmee iedereen de woorden ja en nee ontweek en zo snel mogelijk op de bel wilde rammen.

Relative insanity megableu bregblogt.nl

Relative Insanity

Iedere speler is om beurten lezer en jury. De spelers hebben allemaal 7 kaarten met punchlines in de hand. De jury leest een situatiekaart hardop voor, en de andere spelers vullen aan met een punchline uit de kaarten in hun hand. De jury kiest de grappigste kaart en die speler mag de situatiekaart hebben. De punchlinekaarten gaan onderop de stapel. Daarna vullen de spelers hun punchline kaarten weer aan tot 7. Wie als eerste vijf situatiekaarten heeft, wint.

Wat vonden wij van Relative Insanity?

Dit spel is geschikt vanaf 16 jaar, dus ideaal voor een avond met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje! We hebben echt dubbel gelegen om sommige punchlines. Soms heb je wat mindere kaarten, maar levert het toch een grappige zin op!

Wij zijn niet gestopt na 5 punten, want dan waren we snel klaar. We speelden met zijn drieën, dus dan gaat ‘t best snel. Dit spel kun je met veel spelers doen of je kunt bijvoorbeeld teams vormen. Je komt gegarandeerd tot de grappigste, meest absurde en soms een beetje grove combinaties. Succes gegarandeerd!

Over de spellen van Megableu

Megableu heeft veel verschillende spellen in het assortiment. Van behendigheidsspelletjes als Resto Presto tot hilarische spellen als What do you meme?. Ik zet er hieronder een aantal op een rijtje!

In dit smakelijke behendigheidsspel Yeti in mijn spaghetti ligt er een Yeti lekker languit op de spaghetti. Neem heel voorzichtig een voor een de spaghettislierten weg, maar pas op dat Yeti niet in het bord valt! Wil je winnen, hou dan Yeti op je spaghetti. Valt Yeti toch als jij aan de beurt bent dan wint de vorige speler!

Het zou makkelijk moeten zijn om 3 beroemde sporters te noemen, maar kun je dat ook onder druk van de timer die de tijd in 5 seconden weg tikt? Ondertussen kijken de andere spelers je grijnzend aan in de hoop dat je faalt!
Indien je in de opdracht slaagt, mag je je pion 1 vakje vooruit zetten. Wees snel en creatief, en probeer zo snel mogelijk de finish te halen. Doe je dat als eerste, dan win je het spel!

In dit creatieve behendigheids- en raadspel moet je geen woorden uitbeelden, ook niet tekenen, maar wel boetseren! Twee teams nemen het tegen elkaar op en proberen zo snel mogelijk het geboetseerde woord te raden. Het team dat het woord als eerste raadt, mag met de stempel een stukje klei stelen van het andere team. Wees dus snel, want hoe meer klei je verliest, hoe moeilijker het wordt! Ideaal om in grotere groepen als partyspel te spelen!

Het is de quizmaster (elektronische console) die het spel leidt, de vragen stelt, de punten geeft en… zijn spitsig commentaar op je los laat! Druk op het juiste moment op de juiste knop om antwoord te geven op 1000 knotsgekke vragen. Aan jou om te raden of ze feit of fictie zijn… Maar pas op, bij een fout antwoord trekt de quizmaster punten af van de 20 punten die elke speler bij de start van het spel krijgt. Laat je leiden door de quizmaster die te pas en te onpas het spel in andere banen leidt. Hij daagt je uit wanneer je te weinig punten scoort of zorgt ervoor dat je extra bonuspunten kan halen. De speler met de meeste punten aan het einde van 3 spelrondes, is de winnaar!

Welk spel speel jij graag?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Altijd leuk, nieuwe spellen ontdekken. Ik zou ‘geen ja, geen nee’ wel een keer willen proberen. Ben ik namelijk heel goed in en ik ben gek op winnen!

  2. Pingback: Oh Happy Day #52: Kerst, Winterefteling & jarig! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.