Aan de Grote Gracht, een zijstraat van de Markt in Maastricht, waan je je in Spaanse sferen bij La Tranca. Deze zaak opende in 2019 en is als je het mij vraagt een grote aanwinst voor Maastricht!

La Tranca in Maastricht

La Tranca is een kleine, knusse zaak in het hart van de stad. Je kunt lekker aanschuiven aan de bar, één van de tafeltjes of aan de bars voor het raam of aan de muur. Het heeft een Spaanse uitstraling en is heel gezellig en sfeervol ingericht.

Gevarieerde menukaart

Op de menukaart vind je broodjes, quesadilla’s en een heleboel lekkere tapas. Je kunt ook kiezen voor een plank met verschillende vleeswaren of kazen, of een combinatie van die twee. Inmiddels heb ik deze hotspot al twee keer bezocht, dus ik kan wel wat vertellen over de gerechten!

De gemixte plank, La Tabla de La Tranca, is echt een aanrader. Je krijgt dan verschillende vleeswaren, zoals chorizo en serranoham, met lekkere kazen, zoals bij voorbeeld Manchego en nog wat andere feestjes voor je smaakpapillen. Zo’n plank is een perfect voorgerecht of ideale borrelplank voor twee personen. Er zit ook brood en aioli bij om het feest compleet te maken.

La Tranca Tabla La Tranca bregblogt.nl

Er staan verschillende wijnen en bieren op de kaart en natuurlijk mag een lekkere sangria ook niet ontbreken! Heb je na de het voorgerecht nog trek, dan kun je kiezen uit een mooie selectie van warme en koude tapas. Denk aan spiesjes van ossenhaas, varkenshaas of kip, champignons in sherry of calamaris. Er zit altijd wel iets tussen dat je lekker vindt! Extra leuk: je kunt ook gerechten komen afhalen, als je liever lekker thuis eet!

Letterlijk een kijkje in de keuken

Eigenaar Charles staat in de keuken die vastzit aan de bar. Je kijkt dus letterlijk in de keuken als je aan de bar zit. Dit maakt het geheel extra leuk en het heeft iets huiselijks. Alsof je gewoon in zijn keuken aanschuift en ondertussen lekker zit te kletsen.

Fotocredits: La Tranca

La Tranca: een aanwinst voor Maastricht!

Wat mij betreft is La Tranca echt een aanrader voor de stad. Niet te groot,. Je krijgt er heerlijke wijnen en gerechten voor een mooie prijs en je vindt er een goede sfeer.

La Tranca
Grote Gracht 34
6211 NX Maastricht
043 – 852 22 45
Website
Open van donderdag t/m maandag vanaf 12.00 uur (dinsdag en woensdag gesloten)

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.