Wat een avontuur was het, de afgelopen drie weken! Ik startte op 14 november spontaan een inzamelingsactie en bijna 3 weken later reed ik gewoon met een bus vol maandverband naar de Voedselbank in Landgraaf!

Menstruatie-armoede

Noem me naïef, maar ik had er nooit eerder bij stilgestaan dat het probleem menstruatie-armoede leefde in ons land. Ik weet niet beter dan dat producten als maandverband, tampons en inlegkruisjes altijd binnen handbereik waren voor mij. En als het op was, kon ik het kopen. Toen ik halverwege november op Instagram las over dit probleem wist ik: hier wil ik aan bijdragen.

Samen in actie voor de Voedselbank

Ik nam contact op met het distributiecentrum van de Voedselbank in Landgraaf en legde mijn plannen uit. Ze waren direct enthousiast en ik kwam in actie. Binnen 3 weken haalde ik ruim 900 euro aan donaties op en in mijn woonkamer stond een muur van dozen vol producten. De verbondenheid die ik in deze weken heb gevoeld heeft me regelmatig tot tranen geroerd. Mensen die naar me toe kwamen om spullen te doneren. Mensen die mooie bedragen doneerden via een Tikkie, gesprekken die er ontstonden over het onderwerp: het was zo mooi!

Resultaat inzameling producten Voedselbank bregblogt.nl

Met een bus vol maandverband naar de Voedselbank!

Ik schreef eerder al in mijn update dat ik een cameraploeg van L1 op bezoek had gehad. Tijdens dat interview sprak ik uit dat ik met een bus vol maandverband naar Landgraaf wilde rijden. Op dat moment stonden er 4 dozen in de woonkamer en had ik een paar honderd euro opgehaald. Ik had niet durven dromen dat het me zou lukken, dus wat was ik trots toen ik afgelopen woensdag daadwerkelijk met een enorme bus op pad kon! Deze bus werd gratis ter beschikking gesteld door Adrem Autoverhuur in Maastricht, waar ik ze onwijs dankbaar voor ben!

Groot inkopen bij Trekpleister Maastricht

De eerste stop was Trekpleister in Maastricht. Ik was hier al eerder geweest om een enorme bestelling te plaatsen. Helaas was niet alles van de bestelling binnengekomen, maar toch kon ik hiermee al een heel eind vooruit! We laadden alle dozen met producten en tientallen pakken wc papier in de bus. en ik kon hier al €438,- euro van de donaties achterlaten. Trekpleister gaf me een flinke korting én ze sponsorden nog eens voor €150,- aan wc papier!! Dames van de Trekpleister en Maud in het bijzonder: bedankt voor jullie betrokkenheid en hulp bij deze actie!

‘De bus is nog niet vol genoeg!’

Omdat de bus mega groot was (er kon 11 kuub in!) en ik hem nog niet vol genoeg vond, besloten we om nog even naar de Jumbo te rijden. Daar trok ik bijna alle schappen met huismerkproducten leeg en er kwamen nog wat dozen uit het magazijn. Ik gooide ook nog wat pakken wc papier in de kar en kon naar de kassa! Helaas was een korting hier niet mogelijk, maar ik was toch blij dat ik nog eens €285,- aan donaties kon besteden om de bus nog verder te vullen.

Op naar de Voedselbank in Landgraaf

De laatste stop was ons eigen huis, waar een hele berg dozen stond te wachten. Toen we die hadden ingeladen was dit het resultaat!

Bus vol maandverband Voedselbank bregblogt.nl

Ons plan liep iets anders (lees: we deden er wat langer over dan verwacht), dus tegen de tijd dat we bij de Voedselbank aankwamen, waren de meeste vrijwilligers al vertrokken. Dat mocht voor ons de pret niet drukken! We haalden de bus leeg en in no time stond er een hele berg dozen en tassen in de loods.

Moe, maar vooral heel voldaan reden we weer naar huis. De missie was geslaagd. Wat zeg ik: meer dan geslaagd! Ik ben enorm trots dat we dit met zoveel lieve mensen in korte tijd voor elkaar hebben gebokst.

Ben ik nu klaar?

In januari ga ik nog een keer inkopen doen en die bestelling breng ik dan ook nog naar de Voedselbank. Ik hoop dat ik hiermee het verschil heb kunnen maken en dat er op de langere termijn een goede oplossing komt voor dit probleem. Ik wil zeker nog vaker iets op touw zetten, maar hoe en wat? Daar ga ik nog eens goed over nadenken.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door…

Mijn dank gaat uit naar Adrem Autoverhuur, Trekpleister Maastricht, alle lieve mensen die producten hebben gedoneerd, alle lieve mensen die hebben gedoneerd via een Tikkie en alle mensen in mijn omgeving die hebben geholpen om dit project in goede banen te leiden: Samen staan we sterk!!

Ik heb een videoverslag gemaakt van deze mooie dag, met grote dank aan Studio Roodenburch voor de montage!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Geloof het of niet, maar de tranen springen me gewoon in de ogen bij het kijken van die video. Zó liefdevol, zó waardevol. Goed gedaan.

  2. Pingback: Column: Faalhaas - Breg Blogt

  3. Pingback: Column: Doe jij dan alles perfect? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.