Iedereen kent het spel Monopoly. Handelen in straten en hotels, familieruzies vanwege valsspelen en ga zo maar door. Monopoly blijft naast de klassieke editie steeds vernieuwen en nu is daar dan eindelijk de editie voor vrouwen: Mevr. Monopoly!

Mevrouw Monopoly

In dit spel verzamel je iconische uitvindingen die niet zouden bestaan zonder vrouwen. Zoals bijvoorbeeld: WiFi, chocolate chip cookies, kogelvrije vesten, en de lijst gaat maar door! Als vrouw start je met een hoger beginkapitaal én je krijgt een hoger salaris als je langs start komt.

Een potje Mevrouw Monopoly, hoe is dat?

Ik speelde het spel met mijn businessbuddy Kim en met de Roodharige Hunk. We waren aan elkaar gewaagd en al gauw vlogen de bedragen over tafel. Het spel verschilt op een aantal punten van de gewone Monopoly. Zoals ik al schreef krijg je als vrouw meer geld. Je kunt geen huizen of hotels kopen, maar je koopt hoofdkantoren. Er zijn geen straten, maar uitvindingen. Op ieder kaartje met een uitvinding staat een korte uitleg over de vrouw die het product heeft uitgevonden. Je steekt er dus ook nog eens iets van op!

Mevr Monopoly eindstand bregblogt.nl

Mannen vs. vrouwen

Als man begin je al met een achterstand, want je krijgt minder geld bij de start van het spel. Etienne is dit niet meer te boven gekomen en hij vloog er als eerste uit. Toen was het aan Kim en mij om zoveel mogelijk hoofdkantoren, uitvindingen en geld binnen te krijgen. Ik was in het begin iets te ambitieus en liet het geld rollen, dus je raadt al hoe dat afliep…

Mevr Monopoly verloren bregblogt.nl

Ook al verloor ik (hard!), Mevrouw Monopoly is een onwijs leuk spel! Een verfrissende variant en extra leuk om het als ondernemende vrouw te spelen. Ik moet alleen wel nog werken aan mijn investerings-skills…

Lees ook mijn review over de Valsspelerseditie van Monopoly!

Wil je het spel ook hebben? Bestel het dan eenvoudig via onderstaande link!

Ben jij fan van Monopoly? Welke versie speel jij het liefst?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Ingrid langstraat Antwoord

    Leuk, wij hebben monopoly extreem bankieren, ook een aanrader!

  2. Dit lijkt me heel gaaf, zeker gezien het feit dat ik altijd verloor van de overdosis jongens in huis;).

  3. Pingback: Twee nieuwe spellen van Megableu: Geen ja, geen nee en Relative Insanity - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.