Als tekstschrijver schrijf ik regelmatig voor klanten in de beautybranche. Zo ook voor klinieken voor cosmetische chirurgie. Tijdens het schrijven over verschillende behandelingen vroeg ik mezelf regelmatig af: zou ik zelf een cosmetische ingreep overwegen?

Wat is een cosmetische ingreep?

De naam zegt het al, je grijpt in op cosmetisch vlak. Dat klinkt wel heel rigoureus, dus enige nuance is wel handig. Het kan zijn om een jongere uitstraling te krijgen, maar zeker ook om bepaalde klachten te verhelpen. Je kunt daarbij kiezen voor verschillende oplossingen. Van een behandeling met botox tot een chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie.

Het gaat niet altijd om jonger of strakker

Voor ik me begaf in de wondere wereld van de cosmetische chirurgie had ik er wel een bepaald beeld bij. Opgevulde lippen, strakgetrokken gezichten, een onnatuurlijke uitstraling. Inmiddels weet ik gelukkig wel beter! Ik ontdekte dat er in het hele land hele goede klinieken zijn, die een mooi doel voor ogen hebben: de natuurlijke schoonheid van hun cliënten vergroten of versterken. Een van die klinieken is Kliniek Veldhoven, waarvan ik voor deze samenwerking meer leerde over cosmetische ingrepen.

Waarom zou je kiezen voor een cosmetische ingreep?

Ik zei het al eerder, een cosmetische ingreep kan om meerdere redenen gedaan worden. Zo liet ik zelf op mijn 23e mijn borsten verkleinen. Ik voelde me al lange tijd niet prettig met de borsten die ik had, ik had er iedere dag weer last van. Zo kan het ook zijn als je hele kleine borsten hebt. Je kunt dan kiezen voor een borstvergroting om je zekerder en vrouwelijker te voelen.

Cosmetische ingrepen tegen fysieke klachten

Er zijn ook ingrepen die vervelende fysieke klachten kunnen verhelpen. Denk aan botox als je last hebt van chronische migraine of overmatig zweten. Of een ooglidcorrectie als je oogleden zodanig hangen, dat je er continu hoofdpijn van hebt of niet meer goed kunt kijken, door de overhangende huid. Ik snap heel goed dat je in zulke gevallen de keuze maakt voor een ingreep, die jouw klachten vermindert of zelfs wegneemt.

Laat jezelf goed informeren!

Mocht je overwegen om iets te laten doen aan je gezicht of lichaam, laat je dan altijd goed informeren. Vraag altijd eerst een consult aan en onderzoek je mogelijkheden. Zorg dat je naar een kliniek gaat waar een ervaren plastisch chirurg de ingreep verricht. Let erop dat je goed geïnformeerd wordt over de behandeling, de nazorg en de eventuele risico’s. Want het is geen gezichtsmaskertje dat je even opbrengt en er weer afhaalt, een cosmetische ingreep is iets wat je niet terug kunt draaien.

Zou ik zelf een cosmetische ingreep overwegen?

Een paar weken terug zat ik te schrijven over allerlei ingrepen en terwijl ik dat deed ging ik de beschrijvingen bij mezelf na. Ik heb onbewust jaren mijn wenkbrauwen opgetrokken en veel gefronst, waardoor er een hele serie rimpels op mijn voorhoofd zit. Een tijdje vond ik het heel vervelend, maar inmiddels heb ik ze geaccepteerd. Ik ben nog jong, dus zie geen reden om er iets aan te laten doen.

Ik kan me wel voorstellen dat het op een dag hinderlijk wordt. Met het ouder worden neemt de aanmaak van collageen in je huid namelijk af. Het resultaat? Verslapte huid. Tel daar de zwaartekracht bij op en je kunt je wel voorstellen wat er kán gebeuren.
In mijn familie komen hangende oogleden wel voor, dus mocht het zo ver komen dat ze bij mij zodanig gaan hangen dat ik er last van krijg, dan zou ik een ingreep zeker overwegen. En dan niet om er jonger uit te zien, maar om geen hoofdpijn en andere ongemakken te ervaren.

Tot zover mijn gedachten over cosmetische ingrepen. Dan ga ik nu even voor de spiegels liefkozend mijn rimpels aaien en kijken hoe mijn gezicht eruit zou zien als ik de boel een beetje zou laten liften. 😉

Zou jij een cosmetische ingreep overwegen of heb je er al eens een ondergaan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Ja, ik denk steeds vaker onder een ooglidcorrectie, ik heb nog niet echt last maar ga mezelf er wel aan storen én ik zie hoe anderen ervan opknappen… maar ik vind het wel eng! En duur…

  2. Je rimpels aaien. Die ga ik onthouden voor als ze bij mij ook komen;). Ik zou zelf alleen een ingreep overwegen als het medisch nodig is. Verder kan ik de ouderdom denk ik wel accepteren.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.