Joyce Spijker geeft met Volg me een kijkje in de wereld van de influencers. Als blogger (ik noem mezelf geen influencer ;)) kon ik dit natuurlijk niet laten liggen. Ik vertel je graag meer over deze spannende en aangrijpende thriller!

Volg me – Joyce Spijker

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes.
Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency EPIC tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.
Joelle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters?

Spannend en pijnlijk verhaal

Joyce heeft voor dit verhaal veel research gedaan en zo een kijkje gekregen in de bijzondere wereld van de influencers. Joyce ontrafelt stukje bij beetje het hele verhaal. Want wat is de link tussen Joëlle en Claire? En tussen Joëlle en Thomas? Je wordt als lezer nog een aantal keer afgeleid en uiteindelijk bouwt de spanning zich op tot een sterk plot. Je kijkt afwisselend mee over de schouders van Joëlle, Thomas en Claire, wat zorgt voor een lekker leestempo. Tussen de verschillende hoofdstukken lees je ook berichtjes van een meisje op Instagram. Alles komt uiteindelijk samen in een spannende ontknoping. De epiloog maakt het verhaal mooi af.

Aanrader dus?

Yes! Ik heb enorm genoten van dit boek. De personages zijn goed uitgewerkt, het verhaal leest heel vlot en lekker weg en je krijgt een interessant kijkje in de wereld van de influencers. Omdat ik zelf ook mijn geld verdien met online zichtbaarheid, bloggen en social media fascineert dit me enorm. De verhalen die zich afspelen bij EPIC zijn voor mij gelukkig niet aan de orde. Toch is dit zeker hoe het eraan toe gaat en dat is af en toe behoorlijk heftig. Dit boek is een goede eyeopener over wat de impact van social media en influencermarketing is. Want die is groter dan je denkt…

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.