Smart Farmer is een onwijs leuk spel voor kindjes vanaf 5 jaar. Laurens sleept het overal mee naartoe en is er behoorlijk behendig in! In deze blog vertel ik je alles over het spel en waarom het zo leuk is!

Smart Farmer van Smart Games

Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kun je ervoor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft?

Hoe vond onze kleuter het spel?

Bij het spel zit een boekje met 60 opdrachten. Het boekje is in het Engels, dus enige taalkennis is wel handig om de instructies te snappen. Het komt erop neer dat je de dieren neerzet zoals in de opdracht staat. Vervolgens plaats je de hekken zo, dat de diersoorten van elkaar gescheiden zijn. Het spel is voor 1 persoon, maar je kunt kinderen bijvoorbeeld ook samen of om de beurt aan opdrachten laten werken.
Onze kleuter had het spel snel in de gaten en loste zo een aantal puzzels op.

Smart Farmer speelgoed van het jaar 2019 review bregblogt.nl

Je kunt puzzelen op verschillende niveaus, van eenvoudig tot moeilijk. Zo kan je kind het stap voor stap ontdekken en de grens steeds een stukje verleggen. Het spel is van stevig materiaal en leuk vormgegeven. Het zorgt voor veel uitdaging en stimuleert om goed te kijken, logisch te denken en te analyseren. Wat ons betreft is het echt een enorme hit!

Waar koop je Smart Farmer?

Je koopt het spel Smart Farmer o.a. bij Bol, via onderstaande afbeelding. Tot en met 1 december maak je ook kans op een exemplaar via mijn SinterBreg Winfestival!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Leuk! Wij hebben dit spel onlangs uitgeprobeerd op Spiel (een grote spellenbeurs in Essen). We vonden het heel leuk, maar hebben uiteindelijk twee andere spellen van SmartGames gekocht: JumpIn’ voor onze oudste dochter (7) en Three Little Pigs voor de jongste (4). Bij JumpIn’ moet je konijntjes over paddenstoelen en vossen laten springen om ze in hun holletje te krijgen en bij Three Little Pigs moet je de huisjes van de drie biggetjes zo plaatsen dat ze óf buiten zijn (overdag) óf binnen (‘s nachts, want dan komt de wolf!). Heel leuk en ook voor de ouders soms best een uitdaging! 🙂

  2. Pingback: Deze dingen maken onze thuisisolatie een stuk mooier! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.