Koken en spelen met je kind, dat is dubbel feest! Het is altijd een goed idee om je kind(eren) van jongs af aan te betrekken bij het koken. Dit maakt het eten meestal ook een stuk leuker en gezelliger! Susan Gerritsen en Mirjam Smit schreven samen het kookspeelboek Sunny Good Food, vol gezonde recepten en leuke spelletjes.

Sunny Good Food Kookspeelboek

Al heel jong kijken kleine kinderen stiekem mee met papa of mama naar het schouwspel in de keuken. Ze pakken een krukje erbij en zetten de zintuigen op scherp. Een klein kinderkeukentje wordt soms aangeschaft om de kinderen zoet te houden in hun eigen speeldomein. Veel liever nog blijft het kind naast de grote mensen staan om mee te kijken, te kliederen een te proeven als er wordt gekookt. Speciaal voor al deze nieuwsgierige kinderen maakten Susan en Mirjam dit rijk geïllustreerde kookspeelboek vol recepten, activiteiten en een echt diploma.

Met Sunny Good Food kun je ieder kind laten stralen in de keuken. Samen met sterrenchef Sunny gaan de kinderen op avontuur en maken de lekkerste recepten. Om het plezier in de keuken nog groter te maken, vullen spelactiviteiten en tips over alles wat met eten, koken en goede voeding te maken heeft het koken aan. In Sunny Good Food vind je bovendien ingrediënten die net even anders en veelal vegetarisch zijn, omdat variatie in voeding juist voor kinderen belangrijk is.

Sunny Good Food Kookspeelboek ontbijt bregblogt.nl

Een inspirerend en interactief boek

Laurens was meteen laaiend enthousiast. Een kookboek, speciaal voor hem? Dat vond hij wel wat. Onze vijfjarige vindt het altijd leuk om mee te helpen in de keuken en nu hij ouder wordt kunnen we de taakjes die hij krijgt steeds verder uitbreiden. Het boek is gevuld met gezonde recepten, zoals havermoutkoekjes, zelfgemaakte hummus en hartige cake. Daarnaast staan er allerlei leuke spelletjes en activiteiten in. Zelf een keukenschort maken, de zonnegroet doen en ‘Keukenspeelkwartier met Sunny’ waarin de dobbelsteen bepaalt welke opdracht je moet doen.

Sunny Good food Kookspeelboek binnenkant bregblogt.nl

Over Susan Gerritsen en Mirjam Smit

Susan heeft de liefde voor het koken al vroeg meegekregen. Kok worden, dat leek haar wel wat, maar een loopbaan in klimaatverandering, duurzaamheid en gezondheid kwam eerst. Het is Susans missie vanuit haar onderneming Sunny Road families te inspireren een sunny, groen en gezond leven te leiden.

Mirjam is expert op het gebied van voeding en gezondheid. Haar passie is om mensen optimaal te laten bloeien en stralen. Ze reist de hele wereld over op zoek naar avontuur, mooie verhalen en inspiratie. Zo ook voor Sunny Good Food, waarmee ze kinderen op een speelse manier kennis wil laten maken met goed, gezond en gevarieerd eten.

Wil jij Sunny Good Food winnen?

Hou dan mijn blog goed in de gaten, want op maandag 25 november komt het grote Sinter Breg Winfestival online! Ik geef dan allerlei mooie prijzen weg, waaronder 1 exemplaar van Sunny Good Food! Zet je wekker dus maar alvast! 😉

Kun je niet wachten op de winactie? Bestel het boek dan alvast via onderstaande afbeelding!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Wat een gaaf boek! Ik had dit als kind zeker weten leuk gevonden. Ik gebruikte recepten die mijn moeder in een schriftje had geplakt, maar die zagen er natuurlijk niet zo leuk uit.

  2. Superleuk dit! Mijn oudste neefje is ook niet weg te slaan uit de keuken.

    Ik zag je trouwens net op 1Limburg staan, supertof!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.