Regelmatig maak ik een rondje door Funda en kan me dan vergapen aan mooie jaren ’30 woningen. Ik vind dat zo’n prachtige stijl! Er is alleen een kleine uitdaging: wij hebben een huis uit de jaren ’70 en zijn niet van plan om te verhuizen. Dus ging ik op zoek naar inspiratie om een retro look in huis te brengen met jaren ’30 details!

Retro look met jaren ’30 details in huis

Wat maakt die jaren ’30 look nou zo aantrekkelijk voor mij? Ik vind de uitstraling vaak heel warm. Er was destijds veel oog voor detail. Denk aan glas-in-loodramen, granieten vloeren, mooie tegeltjes en wat dacht je van de jaren ’30 vrij-bezet sloten op de wc deur?

Hoe breng je jaren ’30 details in je huis?

Het leuke van details in je interieur is dat ze een groots effect kunnen hebben. Zo vervingen wij in 2016 onze keuken voor een landelijke keuken en dat maakte al een wereld van verschil. Kleed zo’n landelijke keuken aan met emaillen potten en pannen en oude blikjes en je hebt meteen die nostalgische retro look te pakken.

jaren '30 details Ikea Metod Bodbyn keuken vooraanzicht bregblogt.nl landelijke keuken wit en hout

Je deuren in oude stijl met deurbeslag van De Oude Deurklink

Voor deze blog kwam ik in aanraking met het raam- en deurbeslag van De Oude Deurklink. In deze webshop vind je retro deurklinken en daarmee tover je jouw deuren meteen om tot deuren in jaren ’30 stijl. Zo vind ik het slot met vrij-bezet echt onwijs leuk. We hebben al paneeldeuren door het hele huis, dus dit zou een kleine aanpassing zijn die meteen een andere sfeer geeft! Beetje jammer dat het deurbeslag op onze wc deur nu langwerpig is en we dus die deur eerst moeten verven voor een mooi effect van het nieuwe slot. Zetten we op de kluslijst!

Inspiratie voor jaren ’30 details in je huis

Ik ben een rondje Pinterest gaan maken voor nog meer jaren ’30 inspiratie in huis! Ik krijg spontaan zin om de hele boel om te gooien!

Hopelijk heb ik je zo weer wat leuke inspiratie gegeven om je interieur te voorzien van mooie jaren ’30 details!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Zo gaaf! Ik woon in een appartement dat werd opgeleverd in 2012. Het zou hier echt niet staan, maar in een volgend huis wil ik toch wat meer ‘sfeer’ en dit is dan zeker een goed idee!

  2. Ik droom nog steeds van een nieuwbouwhuis in jaren 30-stijl. Met van die toffe tegels in de hal, een erker aan de voorkant, leuke nisjes, paneeldeuren… En dan wel gewoon een strakke keuken erin en lekker alles geisoleerd hebben. Ik zie het helemaal zitten! Maar vooralsnog ben ik ook heel tevreden met mijn huis uit de jaren 80.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.