Eerder deze week verscheen een nieuwsbericht over het schrijnende tekort aan tampons, maandverband en inlegkruisjes bij de voedselbanken. Ik had werkelijk geen flauw idee dat dit probleem speelde en het raakte me diep.

Ongesteld zijn is al een hoop gedoe en als je dan geen geld hebt voor hygiëneproducten en daardoor niet naar je werk of school kunt…dat is verschrikkelijk.

>>HIER LEES JE EEN ACTUELE UPDATE VAN DE ACTIE<<

Op Instagram ontstonden meteen allemaal mooie acties. Jessica startte een inzameling in Woerden, Tara in Zoetermeer en zo ging de actie als een olievlek door het land. Ik nam contact op met de Voedselbank Limburg-Zuid, waar ze meteen enthousiast waren over deze inzamelingsactie. Het verdrietige is dat ze dit al ACHT jaar aankaarten, maar zonder succes.

Ik heb een groot bereik op social media en daarbuiten en wil dat heel graag inzetten om te helpen. Jij kunt mij weer helpen om de voedselbanken te voorzien van een grote voorraad vrouwelijke hygiëneproducten én toiletpapier. Ik zet de mogelijkheden even voor je op een rijtje!

WELKE PRODUCTEN?

Deze actie is gericht op tampons (in verschillende maten), herbruikbare menstruatiecups, (wasbaar) maandverband, inlegkruisjes en toiletpapier.

HOE KUN JE DONEREN?

 • Woon je in Zuid-Limburg? Dan kun je jouw producten doneren in Maastricht.
 • INLEVERMOMENTEN MAASTRICHT, Cederhoven 14
 • Alleen op afspraak, stuur me een berichtje via social media of mail me!
 • Wil je op een ander moment komen? Stuur me dan even een mail of berichtje via social media!
 • Producten graag zoveel mogelijk in een tas/doos aanleveren! Lege dozen zijn ook meer dan welkom!
 • Woon je in een andere regio? Neem dan contact op met jouw lokale voedselbank. Misschien is er al een actie opgezet of kun jij nog een actie starten.
 • Menstruatiecups: Ik krijg veel opmerkingen over de herbruikbare cups, die zouden de oplossing zijn. Niet iedereen kan of wil zo’n cup gebruiken, daarom zetten we breed in. In overleg met de Voedselbank bekijken we hoe we de donaties het beste kunnen besteden.
 • Wil je helpen met een financiële bijdrage? Dan kun je via dit tikkie een bedrag doneren, dat ik weer gebruik om producten van in te kopen:
 • https://tikkie.me/pay/kcgbcqe1kt1dk23n0h5o

Binnenkort starten in de supermarkten ook weer alle acties die zijn gericht op houdbare producten. Deze actie is daar een aanvulling op. Ik hou jullie op de hoogte van de inzameling en deel hierover regelmatig iets op Facebook en Instagram. Heb je vragen? Woon je ook in Zuid-Limburg en wil je inzamelpunt zijn voor deze actie? Stuur me dan een berichtje!

Delen van deze actie is superlief!!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

 1. Schrijnend dat dit zo’n groot probleem is en wát een geweldige actie. Ik woon erg ver bij je uit de buurt, maar ik ga eens kijken wat er bij mij in de regio wordt gedaan.

 2. Naast menstruatiecups is er ook wasbaar maandverband (met pul laagje tegen lekken.) Als je weinig te besteden hebt is het misschien fijn om te weten dat je elke maand voldoende maandverband hebt om je periode door te komen. Wellicht een iets om deze vrouwen zelf een keuze in te laten maken.

 3. Pingback: Inzamelen maar! Maandverband en tampons voor de Voedselbank - Diyaata

 4. Pingback: Update! Hoe gaat het met mijn inzamelingsactie voor vrouwelijke hygiëneproducten? - Breg Blogt

 5. Pingback: Het is gelukt! Met een bus vol maandverband naar de Voedselbank!! - Breg Blogt

 6. Een goed idee. Heb ook gehoord over de ondergrondse die hier over heeft geschreven en verder worden er in het hele land acties ingezet om hygiene producten in te zamelen. Had ook nooit gedacht dat hier te kort aan was en dat ze door geldgebrek dit niet kunnen kopen. Vanaf nu hoeft dat niet meer. Heb schrijnende verhalen gehoord van dat ze dan maar thuis blijven en toiletpapier gebruiken en oude vodden of kranten en dit is toch niet waardig meer? Sommigen blijven zelfs thuis omdat ze eenvoudigweg het geld niet hebben om dergelijke hygieneproducten te kopen. Dit is dan een uitkomst om op die manier zorgeloos dergelijke dagen door te komen en dat je mensen hier bij helpt die het niet kunnen kopen. Het is een hele opluchting dat dit er is. Veel variatie en zo wel voor mensen die conventionele smaak hebben als onconventioneel en voor de menstruatiecup kiezen. het moet wennen maar het scheelt veel geld op jaarbasis. .

 7. Hier in de buurt wordt wel aan de voedselbank verstrekt door Silleke bloedserieus die een actie houdt om zo veel mogelijk in te zamelen tegen periodpoverty. Ook voor ongedocumenteerde asielzoekers en dakloze vrouwen die op straat verblijven. Zo zijn er ook cups gegeven..Er is ook een feministische golf aan zet die aan free bleeding doet en dan gebruikt men niets en dan laat men het vrij lopen uit een principe. Ze vinden dat ze zo meer in contact staan met hun lichaam, Ze willen het niet als vies zien en willen dat het taboe er van af gaat. De freebleeders vinden dat zij het open willen vertonen, en niet willen verbergen .om zo het taboe weg te halen dat er nog op schijnt te rusten. Het is een groep vrijbuiters die hier in z”n eigen weg gaat. Zij trekken zich niet aan wat anderen er van zeggen en laten het gewoon lopen terwijl zij er wel het geld voor hebben om te kopen doen zij dat niet. . . . . .. .

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.