Ik hou van schrijven én ik hou van eten. Je snapt dat ik mijn geluk niet op kon toen ik voor Francesca Kookt de Eetkalender voor 2020 mocht redigeren! De kalender is inmiddels te koop en ik vertel je er heel graag meer over!

De Eetkalender 2020 van Francesca Kookt

De Eetkalender 2020 is de vijfde en laatste editie van de Eetkalender. Met meer dan 250 recepten voor het hele gezin hoef jij je nooit meer af te vragen: ‘Wat zullen we vandaag weer eten?’. De Eetkalender is, zoals de naam al zegt, ook echt een kalender voor 2020. Van maandag tot en met donderdag vind je een nieuw recept. Op vrijdag is het kliekjesdag en voor het weekend staan er lekkere weekendrecepten in.

Boodschappenlijstjes, seizoenskalenders en tips tegen verspilling

De kalender bevat nog veel meer extra’s. Zo kun je iedere week een QR-code scannen, zodat het boodschappenlijstje van die week meteen op je telefoon verschijnt. Aan het begin van iedere maand staat een seizoenskalender met daarin een overzicht van de groenten, het fruit en de vis die in die maand volop verkrijgbaar zijn. Zo weet je welke ingrediënten dan op hun best zijn én het is goed voor je portemonnee, omdat seizoensproducten altijd betaalbaarder zijn in het seizoen dan daarbuiten.
Het tegengaan van verspilling staat bij Francesca voorop en daarom zijn er de kliekjesdagen. Je kunt dan iets lekkers maken van de ingrediënten die je overhebt van de andere dagen in die week. Op iedere receptenpagina vind je een weekendtip, met een suggestie voor een gerecht uit de kalender of van de website van Francesca.

Mijn persoonlijke favorieten…

Tijdens de lancering van de Eetkalender mochten we al een aantal gerechtjes proeven. Het broodje kerrie kip was echt mijn favoriet en ik was niet de enige!

We kregen als goodiebag de ingrediënten mee voor twee gerechten uit de Eetkalender 2020: de naanpizza’s met hummus en broccoli en herfstgroenten met gebakken ricotta. Beiden waren snel klaar en onwijs lekker!

Ik kan zo nog wel even doorgaan met het opnoemen van gerechten, maar geloof me maar gewoon (Ik bedoel: ik heb alle recepten 2x grondig gelezen!) het is echt een aanwinst voor in je keuken!

Dit vind je misschien ook leuk: recepten uit de Airfryer

Recepten voor het hele gezin

In de maanden voor de lancering had ik de eer om alle recepten te corrigeren en redigeren qua tekst. Een flinke klus, maar zo leuk om te doen! Al schrijvende en lezende zat ik regelmatig te watertanden. Wat me opviel is dat de recepten allemaal makkelijk te maken zijn en geen ingewikkelde ingrediënten bevatten. Francesca heeft zelf twee kinderen die regelmatig als proefpersoon fungeren. Wij hebben inmiddels al de derde Eetkalender in huis en maken er regelmatig recepten van. Een completer kookboek ga je niet gauw vinden!

De Eetkalender is een heel leuk decembercadeau voor die vriendin die altijd druk, druk, druk is of voor je zus die zo graag kookt, maar niet altijd de inspiratie heeft. En voor iedereen die van lekker eten houdt natuurlijk! Je bestelt hem makkelijk via deze link!

Waar haal jij de inspiratie voor het avondeten vandaan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Leuk! Ik val vaak terug op het ‘snelle bekende’, maar dat wordt ook een beetje saai inmiddels. Wat zul je trouwens lekkere trek hebben gekregen bij het redigeren hiervan;).

  2. Pingback: SinterBreg Winfestival! - Breg Blogt

  3. Pingback: Een weekmenu samenstellen: makkelijk én voordelig! (inclusief tips & tricks!)

  4. Pingback: Recensie: 365 dagen koken van Francesca Kookt - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.