Het Sinterklaasseizoen is al in volle gang, de kruidnoten liggen al weken in de winkels en de kinderen worden steeds enthousiaster! Ik dook met Laurens de keuken in om een lekkere kruidnotencake met karameltopping uit de Airfryer te maken met bakspullen van Deleukstetaartenshop.nl! De taart is super makkelijk te maken en zooooo lekker! Kijk hier ook eens voor andere Sinterklaas recepten!

Kruidnotencake met karameltopping uit de Airfryer

Deze kruidnotencake met karameltopping uit de Airfryer is makkelijk te maken en superlekker! Perfect voor pakjesavond of om van te smullen tijdens de intocht van Sinterklaas of het Sinterklaasjournaal op televisie. Ik bedacht het recept zelf en maakte de kruidnotencake met producten van FunCakes, die ik kreeg van Deleukstetaartenshop.

Ingrediënten Kruidnotencake met karameltopping

Voor een cake uit de springvorm van 18 centimeter heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 250 gram FunCakes Bakmix voor Cupcakes
 • 3 eieren
 • 125 gram (room)boter
 • 150 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
 • 1 à 2 theelepels FunCakes smaakpasta karamel
 • 125 gram kruidnoten
 • suikerfiguurtjes in Sinterklaas thema naar keuze (ik gebruikte hiervoor FunCakes suikerdecoratie sinterklaas.)
 • optioneel: een handje chocoladekruidnoten

Overige benodigdheden:

 • handmixer
 • keukenmachine of vijzel
 • springvorm 18cm
 • spuitzak en spuitmondje naar keuze (ik gebruikte hiervoor: wegwerpspuitzakken FunCakes en Wilton spuitmondje #1M open star.)
 • boter of bakspray om de vorm mee in te vetten, bijvoorbeeld Funcakes Bake release spray

Bereiding kruidnotencake met karameltopping

Haal de boter uit de koelkast, zodat deze al zacht kan worden. Maal 75 gram kruidnoten grof in de keukenmachine of in een vijzel. Doe de bakmix, de eieren en de boter in een kom en mix dit ongeveer 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.

kruidnotencake met karameltopping airfryer voorbereiding bregblogt.nl

Doe als laatste de verkruimelde kruidnoten erbij. Verwarm de Airfryer voor op 155 graden. Vet de springvorm in met boter of een speciale bakspray en doe het cakebeslag erin. Zorg dat de springvorm niet voor meer dan 2/3e gevuld is, want de cake zal nog rijzen. Bak de cake in ongeveer 40 tot 45 minuten goudbruin. Als je met een satéprikker in de cake prikt en er blijft niets meer aan het stokje plakken is de cake goed gaar.
Je kunt de cake ook in de oven bakken, hou dan rekening met een baktijd van 60-70 minuten.

kruidnotencake met karameltopping uit de airfryer resultaat bregblogt.nl

Doe de mix voor Enchanted Cream in een kom of maatbeker met de smaakpasta, 100 milliliter melk en 100 milliliter water. Meng dit met de mixer op de hoogste stand tot een stevige crème. Ik heb de karamel smaakpasta van FunCakes gebruikt als topping door de Enchanted Cream, uiteraard zijn er nog veel meer toppings en smaken mogelijk, zoals praline, fruitsmaken of bijvoorbeeld chocoladesmaak om een heerlijke chocoladetaart te maken. Op de pagina toppings & vullingen vind je alle toppings en vullingen van Deleukstetaartenshop terug, neem gerust een kijkje om jouw favoriete smaak uit te zoeken.

Finishing touch

Als de cake klaar is, laat je deze goed afkoelen en als dit gebeurd is, doe je het spuitmondje en de Enchanted Cream in een spuitzak. Spuit naar je eigen wens en smaak toefjes op de cake of bedek de cake met de crème door een spatel te gebruiken. Het is superhandig om dit te doen op een draaiplateau voor taarten, zodat je de decoratie gelijkmatig kunt aanbrengen. Maal de overige 50 gram kruidnoten fijn in de keukenmachine of vijzel en strooi deze over de crème. Maak de taart af met suikerfiguurtjes, chocoladekruidnoten of andere smakelijke sinterklaasversiering.

Bewaar het recept op Pinterest!

Over Deleukstetaartenshop

Ik ontving de benodigdheden voor dit zalige taartje van Deleukstetaartenshop.nl. In deze online shop vind je alles voor het bakken van lekkere taarten, cupcakes en koekjes. Van bakmixen tot toppings, van bakgerei tot verpakkingsmateriaal. En: je vindt er ook speciale bakmixen en -benodigdheden voor bijvoorbeeld glutenvrij, lactosevrij en halal. Een absolute aanrader als je houdt van bakken!

Ga jij dit lekkere taartje maken binnenkort? Ik vind het leuk als je me laat weten hoe het smaakte!


Liefs, Breg
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

 1. Avatar

  Dit ziet er echt zó lekker uit! Als ik toevallig energie over heb rond pakjesavond, moet ik er misschien eens over nadenken.

 2. Avatar

  Niet zo goed voor mijn diabetes, maar het ziet er verrukkelijk uit.
  Misschien toch maar maken voor pakjesmiddag dan kan de rest er van smullen.

 3. Avatar

  Wat een heerlijke kruidnotencake.
  Wat apart dat je die kunt bakken in de airfryer.
  Mijn dochter heeft zo’n apparaat , ik niet.
  Ben van plan om samen met mijn dochter deze cake te bakken.
  Hij lijkt mij erg lekker.
  Ik heb het recept in mijn favorieten gezet om te bewaren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.