Boekhouden met een glimlach? Tuurlijk Breg! Boekhouden is toch heel ingewikkeld en saai? Na anderhalf jaar ondernemerschap kan ik je vertellen dat het allemaal reuze meevalt! Ik gebruik een boekhoudprogramma voor mijn facturen en ieder kwartaal doet mijn boekhouder de aangifte omzetbelasting. De afgelopen tijd dook ik in de wondere wereld van Jortt boekhoudprogramma en nu beantwoord ik de vraag: ga je er echt van glimlachen?

Jortt boekhoudprogramma: compleet en duidelijk

De verkenning van Jortt boekhoudprogramma begon met een duidelijke rondleiding op video. Handig, zo zie je meteen welke functionaliteiten het programma heeft en waar je alles kunt vinden. Nu houd ik zelf van duidelijk en overzichtelijk en dat vind je zeker bij Jortt. Het menu aan de linkerkant bevat alle belangrijke onderdelen van je boekhouding. Van een compleet dashboard tot de facturen, van een klantenoverzicht tot rapporten met je winst- en verliesrekening, balans en je jaarrekening.

Koppel je banktransacties aan jouw boekhouding voor een compleet overzicht

Vanuit jouw bank kun je eenvoudig een overzicht van je transacties downloaden, dat je vervolgens in Jortt uploadt. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ik ben bij andere programma’s gewend dat je een boekhoudkoppeling met je bank maakt, waarvoor je maandelijks betaalt, dus dit is een mooi voordeel. Jortt kijkt bij iedere factuur en boeking of hij het ergens aan kan koppelen. Zo creëert het systeem meteen een duidelijk overzicht en zie jij in een oogopslag hoe de zaken ervoor staan.

Jortt boekhoudprogramma overzicht bregblogt.nl
Een blik op het dashboard van Jortt. Nee, dit zijn niet mijn cijfers, dit is de testomgeving ;))

Gepersonaliseerde facturen

Je kunt jouw facturen in Jortt voorzien van een logo, eigen achtergrond en tekst naar keuze. Hiervoor zijn handige tooltjes, waarbij je alleen het betreffende onderdeel hoeft te vermelden en Jortt direct de juiste gegevens op de factuur plaatst. Je kunt er een opmerking bij plaatsen, de betaaltermijn voor de klant aanpassen en aangeven of het bedrag in- of exclusief btw is.

Wat kost Jortt?

Jortt is een overzichtelijk en compleet boekhoudprogramma voor een aantrekkelijke prijs. Je kunt kiezen uit 3 verschillende abonnementen: Jortt Gratis, Jortt Compleet en Jortt Plus. Je betaalt per maand en kunt ook per maand opzeggen, heel handig!

Mijn ervaringen met Jortt boekhoudprogramma

Het programma is heel compleet en zoals ik al aangaf, overzichtelijk. Het menu spreekt voor zich en je krijgt een duidelijk inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf. Wat ik heel fijn vind is dat het dashboard je echt in een oogopslag een goed beeld van je financiën geeft. Momenteel werk ik nog met een ander programma en een schaduwboekhouding in Excel, omdat ik het prettig vind om dat overzicht goed te hebben. Daarnaast controleert mijn boekhouder alles en helpt hij mij bij financiële beslissingen en de jaaraangifte. Ik overweeg zeker om in het nieuwe jaar over te stappen naar Jortt, vanwege de complete inhoud én het aantrekkelijke tarief.
Het versturen van facturen gaat eenvoudig en snel en je kunt ervoor kiezen om een kopie in je mailbox te ontvangen. Ook kun je met de app makkelijk bonnen uploaden. Je hoeft hierbij alleen een omschrijving, het bedrag en de soort boeking te vermelden. Vervolgens kun je deze in Jortt koppelen aan de juiste bankafschrijving. Oh mensen, dit gaat mij toch een berg papieren bonnetjes in mijn portemonnee schelen, ik word er blij van!

Heb ik ook nog mindere punten ontdekt?

Ja, er is een klein puntje van kritiek: in de app kun je alleen bonnetjes uploaden, maar heb je geen inzicht in je boekhouding. Dat vind ik altijd wel fijn, omdat ik soms tussendoor check of bepaalde facturen al verlopen zijn. Gelukkig is de website van Jortt wel volledig responsive, waardoor je de site ook op je smartphone of tablet goed kunt gebruiken. Verder heb ik niets ontdekt waar ik niet blij mee ben of wat niet handig is. En dat zeg ik niet omdat dit een samenwerking is, ik heb echt met een kritische blik naar het programma gekeken en dingen uitgetest en gebruikt. Het zit gewoon goed in elkaar en je ziet dat er grondig over is nagedacht.

Jortt: absoluut boekhouden met een glimlach!

Je leest het al, ik ben aangenaam verrast door deze nieuwkomer op de boekhoudmarkt. Als ondernemer wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de administratie, maar je wilt wel in één oogopslag zien hoe de zaken ervoor staan. Gemak dient de mens en dat heeft het team van Jortt zeker begrepen.

Ben je enthousiast geworden over mijn review? Als je via deze link klant wordt bij Jortt, ga jij ook boekhouden met een glimlach en ontvang ik een klein bedrag als beloning voor het doorverwijzen. Mooi, toch?

Werk jij met een boekhoudprogramma? Wat vind jij de prettigste manier om te werken?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

 1. Dit geeft me een beetje moed. Ik heb er al heel vaak over nagedacht om te gaan ondernemen en mijn huisarts en arbo dringen daar ook een beetje op aan. Maar… Precies ja, maar die boekhouding. Dat houdt me tot nu toe tegen. Het hoeft dus helemaal niet zo heel ingewikkeld te zijn. Weer een klein piekerpuntje afgestreept;).

 2. Goededag, Leuk/goed artikel. Ik snap alleen het min puntje (Ja, er is een klein puntje van kritiek: in de app kun je alleen bonnetjes uploaden, maar heb je geen inzicht in je boekhouding. Dat vind ik altijd wel fijn, omdat ik soms tussendoor check of bepaalde facturen al betaald zijn.) niet helemaal. Zowel de ING als de bij Rabobank kan je aangeven dat je een Email wilt ontvangen zodra er een bedrag ontvangen is. Ik denk dat andere banken dat ook wel hebben. mvrgr – Jan-Willem

  • Hi Jan-Willem,

   Klopt! Ik vind ‘t alleen fijn om snel te kunnen zien welke facturen er nog openstaan, dat check ik nu makkelijk in de app van mijn huidige boekhoudprogramma. Maar, zoals ik ook schreef is Jortt volledig responsive en kan ik de boekhouding alsnog op de mobiele website bekijken.
   Dank je voor je reactie en een fijn weekend!

  • Heb het woord betaald vervangen door verlopen, wellicht maakt dat pijn punt wat duidelijker, nu ik het nog eens goed bekijk. ?

 3. Pingback: Ondernemen op je eigen manier, hoe doe je dat? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.