De moed van het weesmeisje van Anne Jacobs is het vervolg op de bestseller Het weesmeisje. In dit boek belanden we middenin de Eerste Wereldoorlog. De rijke familie Melzer wordt ook getroffen en moet alle zeilen bijzetten. De oorlog laat zijn sporen na en Marie doet haar best om de boel draaiende te houden. Een meeslepende en historische roman die je 100 jaar mee terug in de tijd neemt…

De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs

Het is 1916 en de villa is veranderd in een militair ziekenhuis. Marie heeft het beheer van de fabriek op zich genomen terwijl haar man Paul zich aan het front bevindt. De dochters van het huishouden zorgen samen met het personeel voor de gewonden. Ze houden hoop, tot triest nieuws hun oren bereikt: Maries zwager is aan het front omgekomen en Paul is als krijgsgevangene in handen van de Russen.
Terwijl Marie worstelt om het erfgoed van het gezin te behouden en de hoop op een hereniging met Paul niet op te geven, komt Ernst von Klippstein naar de villa. En hij lijkt erg op Marie gesteld te zijn…

Downton Abbey in Duitsland

Dit boek doet me regelmatig aan Downton Abbey denken, de bekende televisieserie. De rijke familie, de bedienden en alle intriges die daarbij horen zorgen dat je als lezer geboeid blijft. Het is een boek waar ik enkele weken over heb gedaan, in tegenstelling tot sommige romans die ik achter elkaar verslind. Dit is absoluut niets negatiefs, want het verhaal en het boek zijn een genot om te lezen. Het is een hele andere tijd en dat vertraagt je als lezer automatisch. Het is echt een boek waar ik in fases van heb genoten. Anne Jacobs geeft je een goed beeld van het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het is bizar dat het ‘pas’ 100 jaar geleden is. Er is zo ontzettend veel veranderd in de tussentijd. De positie van de vrouw was destijds nog heel anders, mensen trouwden heel jong en er golden andere regels rondom etiquette. Ik heb genoten van deze reis door de tijd in prachtige woorden!

Je kunt het boek hier bestellen:

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Interessant. Ik las eerst vooral over de Tweede Wereldoorlog, maar de laatste tijd lees ik (en misschien verschijnen ook?) meer boeken over de Eerste Wereldoorlog. Een bijzonder trieste en boeiende periode. En inderdaad bizar dat dat eigenlijk nog ‘maar’ 100 jaar geleden is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.