Borrelen: het is een van mijn favoriete bezigheden. buiten de deur in een knusse kroeg of lekker thuis met vrienden en een plank vol lekkers op tafel. Ik kon wel wat borrelinspiratie gebruiken en was dan ook dolgelukkig met het boek Borreltijd van Susan Aretz.

Borreltijd van Susan Aretz

Je kent Susan Aretz misschien wel van het foodblog Smulpaapje of haar kookboeken Wat eten we vandaag? en Wat lunchen we vandaag?. Susan maakt heerlijke recepten en is heel actief op Instagram. Zo wist ik dat ze aan een nieuw kookboek werkte: Borreltijd. Je snapt wel dat mijn hartje daar sneller van ging kloppen, dus ik zette het boek meteen op mijn decemberverlanglijst. Ik weet tegen die tijd nooit wat ik wil vragen voor kerst en mijn verjaardag, dus verzamel ik door het jaar heen al mooie cadeausuggesties. Toen Susan vertelde dat je via Crisp een boek kon winnen, deed ik meteen mee…en ik won! Supertof, want nu kon ik al eerder aan de slag met Borreltijd!

Borrelplanken voor iedere gelegenheid

Het boek staat vol verrukkelijke borrelhapjes voor iedere gelegenheid. Voor het gemak heeft Susan ze samengevoegd in planken met verschillende thema’s. Van Nederlands tot streetfood en van Champagne tot een familieplank.Achterin het boek vind je een aantal smakelijke cocktails en mocktails. De foto’s zijn prachtig en je kunt het boek écht niet doorbladeren zonder te watertanden. Imagine hoe ik nu achter mijn laptop zit met het boek voor mijn neus…

Wat vinden wij van de recepten?

We namen het boek mee op onze herfstvakantie. Vooraf koos ik een aantal recepten uit die we ter plekke makkelijk konden maken. Zo creëerden we onze eigen borrelplank en dat was een groot succes!

We maakten de zalm-dillecrème en de garnalen-dille-citroencreème op stoktbrood, crostini met tomaat & ansjovis. Een paar dagen later maakten we thuis nog de makreelrilette en het borrelbrood. (Iets met vergeten ingrediënten op vakantie, don’t ask…) Nu kan ik vertellen hoe lekker het was, maar de volgende foto’s zeggen ook wel heel veel!

Borreltijd Susan Aretz crostini smorrebrod bregblogt.nl
Borreltijd Susan Aretz makreelrilette bregblogt.nl
Borreltijd Susan Aretz borrelbrood en makreelrilette bregblogt.nl

Volop variatie en toegankelijke recepten

Je ziet dat wij onze eigen draai hebben gegeven aan de planken en de borrelhapjes. Dat is handig als je bepaalde ingrediënten niet in huis hebt bijvoorbeeld. De makreelrilette is echt mijn favoriet in dit rijtje, op de hielen gevolgd door de crostini. We hebben nog net niet onze vingers erbij opgegeten. Het borrelbrood met brie en kruidenboter was ook een grote hit, waar zowel de grote als de kleine man gretig van plukten. Laurens at sowieso alles van de plank met smaak, hij vond de garnalen het allerlekkerste. We zijn de komende maanden nog wel even zoet met dit boek en ik zal op Instagram af en toe een kiekje van de borrelplank delen!

Het boek Borreltijd van Susan Aretz is echt een prachtige en fijn borrelkookboek, dat ik je zeker kan aanraden als je van borrelen houdt! Je bestelt het gemakkelijk via onderstaande afbeelding.

Wat is jouw favoriete borrelhapje?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wow, dit ziet er echt allemaal heel erg lekker uit! Blij dat ik dit net na m’n ontbijt lees en niet op een tijd dat ik spontaan behoefte krijg aan borrelhapjes;).

  2. Hoop dat er lekkere hapjes in staan, want ik ga het boek bestellen bij bol.com.
    Met de Kerst wordt het smullen, dat zullen ze zien.

  3. Pingback: De lekkerste drankjes voor de feestdagen!* - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.